Vi fick se två av våra stora stjärnor göra entre på VM-scenen igår, de båda lämnade nog sina matcher med väldigt skilda känslor. En med känslan av att ha tagit en imponerande seger, en med känslan av att VM nog är över för den här gången.


Sadio Mané, Senegal
Match: Polen, vinst 2-1
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Senegal imponerade stort i matchen mot Polen, även om det bara blev en uddamålsseger kändes den aldrig hotad. Polens reducering kom sent i den andra halvleken och man hann aldrig skapa något riktigt tryck mot Senegals mål under de sista minuterna. Sadio Mané gjorde inget mål i matchen, men var inblandad i det första och gjorde ett stort jobb som kapten för sitt Senegal. Han var inte bara ett hot framåt, han hade även med sig sin arbetskapacitet från Liverpool in i landslaget och var i allra högsta grad bidragande till att man såg så pass stabila ut. Laget spelar i den mest ovissa VM-gruppen, så vinsten var viktig och nu finns goda chanser till avancemang.


Mohammed Salah
Match: Ryssland, förlust 1-3
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Äntligen fick Salah dra på sig matchtröjan och representera sitt Egypten i VM, men matchen blev inte vad man hoppats på. Efter förlusten i premiären behövde Egypten vinna, eller åtminstone ha en poäng, för att ha en rimlig chans att gå vidare från gruppspelet. Det visade sig dock att Ryssland var ett för starkt lag, Egypten hade lite för stora brister i flera lagdelar och när väl det ryska ledningsmålet kom föll man samman. Salah såg inte ut att vara helt i slag, men hade också en tuff uppgift mot ett ryskt försvar som alltid höll sig nära honom. I slutet av matchen fick Salah bli målskytt, då han satte en straff, som han själv skapat, men det var nog en klen tröst när han gick av planen. Det krävs ett mirakel för att Egyptens VM inte ska vara över efter gruppspelet.