Vi kan idag läsa en blänkare i tyska Bild att Liverpool scoutat Werder Bremens Jiri Pavlenka intensivt under den här säsongen. Detta har man gjort med tanke på osäkerheten man känt kring Loris Karius och dennes status. Så mycket mer än det avslöjar inte tidningen vars artikel bygger på att det kan bli en stor spelarflykt från Bremen i sommar. Andra spelare som ryktas lämna är bland annat Max Kruse, VM-aktuelle Thomas Delaney och svenske Ludwig Augustinsson.

Pavlenka har den här säsongen varit en av Bundesligas absolut bästa målvakter. Den tjeckiske 26-åringen kom bara för ett år sen från Slavia Prag och kostade blott €3 miljoner euro för dom grönvita. Han ses av många i Tyskland som en av säsongens stora kap, och Pavlenka röstades även fram till årets spelare av Werder-fansen.

På Bundesligas officiella Youtube-sida presenterade man i maj dom bästa målvakterna sett till hela säsongen och på den listan fanns givetvis tjecken med en imponerande räddingsprocent.

* * *

Kommentar: Vi på Totaal Liverpool hörde i början av året talas om Pavlenkas framfart i Bundesliga och har följt honom sen dess. Han är en väldigt högt ansedd målvakt som stått för flertalet tokräddningar och högklassiga insatser. Våra kontakter som tipsat om tjecken har sagt att han i vissa matcher räddat Bremen nästan helt på egen hand.

Någon världsklassmålvakt a la Oblak eller Allison rör det ju sig knappast om här. Känslan är snarare att detta är en så kallad ”moneyball-värvning” i samma fack som Andy Robertson värvades in från Hull City förra sommaren. Werder Bremen är ett lag som förvisso inte åkte ur ligan likt Hull, men man placerade sig trots allt på nedre halvan av tabellen med sin elfteplacering

Då det ser extremt tufft ut att norpa åt sig någon världsmålvakt för Liverpools del så kanske Edwards och Klopp riktar in sig på en målvakt i skiktet därunder istället. Där skulle detta vara en smart värvning. Werder Bremen kommer inte vilja sälja Pavlenka men kan samtidigt inte stå emot om en storklubb erbjuder bra pengar.

Låt oss se om det här ryktet får fart under de kommande veckorna eller ifall saker rinner ut i sanden. Den som väntar på nåt gott..

6 kommentarer
 1. Märkligt att vi inte var med o budade på Leno? En målis som väl är på uppgång och har rätta attributen.

  Nu riskerar de väl o bli en långbänk som slutar med karius.. o nåra tabbar under hösten som resulterar i nåt panikköp i januari…

  • Med risk för att låta lite dissig (hej alla Gunners med superhybris därute) så skulle jag nog ändå säga att Leno och Karius går på ett ut. Visst är Leno en målvakt som kan briljera emellanåt och är ett fint råämne. Däremot tycker jag han fortfarande saknar jämnheten. Man vet egentligen inte riktigt vad man får när matchen drar igång – fågel eller fisk, aldrig något mellanting. Och såna målvakter tycker jag vi fått nog av i LFC de senaste säsongerna.

   Man ska komma ihåg att Arsenal kan chansa lite. Dom har inte så mycket att förlora egentligen och bygger nytt efter två säsonger av missat CL-spel. Det har inte LFC råd att göra på samma sätt. Vi ska vara som bäst nu, inte vänta 2-3 år på att vår målvakt ska bli riktigt bra.

  • Ok, har ingen större koll på Bundesliga, låter som de va klokt o inte gå efter honom då 🙂

  • Känns som Arsenal inte gör ett uppköp utan Leno ligger på samma nivå som Chech, det är inte målvakten som varit problemet det är backlinjen. Leno är ung och kan, om han gör en duglig första säsong, vara Arsenals målvakt för cirka 10 år framåt. Men Leno är misstagsbenägen, hade näst flest misstag som ledde till mål förra säsongen i BL. Till och med fler misstag än båda våra målvakter ihop (minus CL-finalen så klart 🙂 )

   Känns som vi borde gå efter nån av de 3 stora i första hand (Oblak, Alisson, Curtois), sen gå efter nån etablerad PL-målis (Pope, Butland) och i sista hand behålla Karius.

 2. Delaney är till och med redan klar för Dortmund!

  • Det stod faktiskt om Dortmund i artikeln, men jag tänkte att det bara var ett rykte och att ingenting var klart än. Vaket Dave! 🙂

Kommentarer är stängda.