Idag kliver Senegal och Sadio Mané in i VM, förhoppningsvis får vi även se Mohammed Salah på planen när Egypten tar sig an värdnationen Ryssland i en match man är pressade att ta poäng. I väntan på de matcherna kommer här en liten lägeskoll kring våra spelare borta i Ryssland.


Mohammed Salah, Egypten
Match: Uruguay, förlust 0-1
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Som alla säkert har koll på blev Salah kvar på bänken under Egyptens premiärmatch i turneringen. Enligt rapporter ska vår stjärna vara redo för spel i den andra gruppomgången, så vi håller alla tummar för att få se honom sätta skräck i den ryska backlinjen ikväll.


Dejan Lovren, Kroatien
Match: Nigeria, vinst 2-0
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Lovren spelade hela matchen och stod för en stabil insats när Kroatien tog en trygg seger i sin premiärmatch. I nästa match ställs man mot Argentina och en Messi som tappade poäng efter en missad straff i mötet med Island, det kommer bli en svettig kväll för Lovren, men han har stoppat stjärnspelare tidigare i år.


Marko Grujic, Serbien
Match: Costa Rica, vinst 1-0
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Som väntat blev Grujic kvar på bänken i Serbiens första match, han har tuff konkurrens på mittfältet och kommer nog att få finna sig i att se det mesta av turneringen från sidan.


Roberto Firmino, Brasilien
Match: Schweiz 1-1
Speltid: 12 minuter
Kommentar: Schweiz frustrerade verkligen Brasilien i den första omgången och sett till hur matchen blev är det konstigt att Firmino inte fick spela mer än tolv minuter. Trots den knappa speltiden visade han en hel del av sina kvaliteter och spelade sig nog närmare en startplats. Hans rörlighet och intensitet var precis vad Brasilien behövde och med tanke på hur blek Gabriel Jesus var borde Firmino finnas med i förbundskaptenens tankar kring startelvan i nästa omgång.


Simon Mignolet, Belgien
Match: Panama, vinst 3-0
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Cortouis höll nollan i Belgiens första match, även om motståndet var VM:s kanske svagaste lag tvingades han till åtminstone en kvalificerad räddning. Mignolet är långt ifrån att få spela, mycket långt.


Trent Alexander-Arnold, England
Match: Tunisien, vinst 2-1
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Fick följa sin första VM-match från bänken, därifrån fick han se England ta en viktig seger efter ett mål av Harry Kane på tilläggstid. Vinsten innebär att man har goda chanser att ta sig vidare från gruppen, det kan räcka med en vinst mot mycket svaga Panama.


Jordan Henderson, England
Match: Tunisien, vinst 2-1
Speltid: 90 minuter
Kommentar: Vår kapten fick förtroendet från start och gjorde en riktig bra match på det centrala mittfältet. Visade prov på sitt fina passningsspel och var väldigt delaktig i speluppbyggnaden för England. Stärkte sina aktier inför kommande matcher.

4 kommentarer
  1. Off topic men väldigt roligt/konstigt hur det har ändrats kring rykten om ny målvakt. Från världsmålvakter som Alisson och Oblak till Sommer och Robin Olsen!
    Robin Olsen – WTF??? 😛
    Silly season är verkligen silly!

    • Haha, kan inte annat än att hålla med. Sommer gjorde en bra match mot Brasilien och vips så ryktas han till Liverpool… Jag tror att Klopp är ganska iskall här, förstavalet ligger på Alisson, Curtois och Oblak. Därefter så tror jag han riktar ögonen mot en etablerad PL-målis (Pope, Butland etc.), sist men inte minst så tror jag att om han inte lyckas med sina två planer så behåller han det vi har och kör ett halvår. Ser det skit ut i januari så gör han en VVD.

  2. Alla Liverpoolspelare som fått spela har gjort riktigt bra ifrån sig. Lovren stabil som få, Firmino gjorde mer på 12min än vad Jesus fick till på 78min och Henderson va bossen på mittfältet och den som försökte hålla högt tempo i spelet och kryddade på med några riktigt fina öppnande bollar. Helt klart bäst på plan efter Kane i mitt tycke.

    • Håller med, tycker alla våra spelare gjort bra ifrån sig. Tror inte Firmino är långt ifrån en startplats i Brasilien, med tanke på hur offensivt viktade de är skulle de verkligen må bra av att få in hans mångsidighet.

Kommentarer är stängda.