Det har under flera månader ryktats om framtiden för Liverpools supertalang Rhian Brewster. Borussia Mönchengladbach ryckte såpass hårt i 18-åringen att Liverpool anklagade tyskarna för att försöka sno ynglingen bakom ryggen på klubben. Ett hot kom snabbt att anmäla till FIFA för ”illegal approach” och kort därefter blåstes även vänskapsmatchen mot Mönchengladbach av, som skulle spelats senare i sommar.

Ovissheten har sedan dess varit stor kring Brewster och vad nästa steg i karriären skulle bli. Det har helt enkelt varit tyst från alla parter.

Men idag söndag är det återigen Paul Joyce på The Times som breakar nyheten att Brewster nu backat från en flytt till Bundesliga. Istället kommer han skriva ett nytt femårskontrakt med Liverpool, vilket blir hans första professionella kontrakt som fotbollsspelare. Alla andra säkra källor hakade snabbt på och bekräftar att kontraktet med LFC nu är i hamn.

Jürgen Klopp beskrivs som den mest inflytelserika personen och den stora anledningen till att Brewster nu väljer att stanna i Liverpool. Tillsammans med Michael Edwards har Klopp övertygat talangen att hans framtid finns i a-laget på Merseyside, och att han kommer få chansen.

Supertalangen var som många känner till del av England U17 som tog hem VM i Indien förra året. I turneringen var Brewster en av de mest inflytelserika spelarna och tog hem den prestigefyllda guldskon. Med Firmino borta på landslagsuppdrag så finns chansen att figurera under inledningen av säsongen. Nu är det upp till Brewster att ta chansen.

2 kommentarer
  1. Väldigt positiv nyhet! Jag har inte sett honom spela men från vad jag förstått så är han en av de största engelska talangerna i sin generation.

  2. Fantastiska nyheter! En av våra absolut största talanger.

Kommentarer är stängda.