Det blev ytterligare en dramatisk match under gårdagen, när England och Colombia gjorde upp om den sista platsen i kvartsfinalerna. Vi fick se turneringens tredje straffavgörande, där en av våra spelare höll på att bli ännu en i raden av alla brittiska straffsyndabockar.


Jordan Henderson, England
Match: Colombia, vinst med 4-3 på straffar, 1-1 efter full tid.
Speltid: 120 minuter
Kommentar: Det hann nog snurra en hel del tankar för Jordan Henderson på vägen fram när han skulle lägga Englands tredje straff i den avgörande straffläggningen, han är ju inte direkt en van vid den situationen vår kapten. Enligt den statistik jag kunnat hitta har han bara lagt en straff i tävlingsmatcher, som av en händelse ställdes han då mot samma målvakt som igår. I en ligacupmatch mot Arsenal 2015 fick Henderson kliva fram och ta en straff, vid underläge 0-3, i Arsenals mål då stod Ospina. Den gången blev det mål, men igår fick den colombianske målvakten revansch. Henderson var den förste spelaren att missa igår och han hann nog få upp en och annan tidningsrubrik i huvudet innan även Colombia missade i omgången efter. Innan det hela var över hade Colombia missat ytterligare en straff och England stod som segrare. Det var väldigt skönt att Henderson slapp stå som syndabock, sådant kan påverka en hel karriär och att vara den som missar för England, för att sedan åka runt och spela bortamatcher i PL hade kunnat vara en pärs. Nu slipper han det problemet och får i stället ladda för kvartsfinal mot Sverige. En match som för övrigt krockar med Liverpools träningsmatch mot Chester, matchen där vi kanske får se Keita för första gången i vår tröja.


Trent Alexander-Arnold, England
Match: Colombia, vinst med 4-3 på straffar, 1-1 efter full tid.
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Det mesta talar för att vår talang inte kommer att få någon mer speltid i den här turneringen, igår byttes Tripper ut, utan att det var Alexander-Arnold som kom in och det säger ändå något om hans plats i rangordningen. Men Trents tid kommer, han har många VM kvar.