Båda dagens Liverpool-spelare tog sig vidare till kvartsfinal och nu väntar ett riktigt stormöte, förhandsfavoriten Brasilien och stjärnspäckade Belgien kommer att göra upp om en plats i semifinalen.


Roberto Firmino, Brasilien
Match: Mexiko, vinst 2-0
Speltid: 4 minuter
Kommentar: Återigen fick Firmino inleda på bänken, det dröjde ända fram till minut 86 innan han fick komma in på planen. Vid det laget hade Brasilien en 1-0-ledning att bevaka efter det att Neymar gjort ledningsmålet i inledningen av den andra halvleken. Två minuter efter det att Firmino kommit in på planen startade en omställning för Brasilien, ett skottförsök av Neymar hamnade via Ochoas fingrar framför vår brassestjärna och han kunde relativt enkelt slå in sitt första VM-mål. Det är tydligt att Brasiliens förbundskapten inte ser Firmino som en startspelare, men man måste imponeras av det som han bidragit med under sin korta speltid i turneringen. Firmino kommer att få speltid i kvartsfinalen också, om det hackar för brassarna bör det bli klart mer än dagens fyra minuter.


Simon Mignolet, Belgien
Match: Japan, vinst 3-2
Speltid: 0 minuter
Kommentar: Belgien stod för en jättevändning i den andra halvleken mot Japan, där man trots underläge med 2-0 kunde lämna planen som vinnare. Mignolet fick, som vanligt, ingen speltid och kommer inte att få det mot Brasilien heller.

14 kommentarer
 1. Spelet med Firren jämfört med Jesus på planen är klart tydligt bättre så frågan är varför inte Firren får starta, är vi blåögda och ser det vi vill se med tanke på att han är ”våran” eller är det för att Tito har ett godare öga till Jesus?

  • Tite är en tränartyp som har sina favoriter, så det är inte särskilt överraskande att han fortsätter med ett vinnande lag.

  • pelle2x – tror det ligger mer rädsla i hans beslut än något annat. Firmino lämnade Brasilien ung och är fortfarande relativt okänd i hemlandet. Jesus va ju en stor talang i Palmeiras och är ett känt namn.
   Det luktar Oscar vs. Coutinho långa vägar.
   Tite vågar inte lägga in en spelare i startelvan som är okänd för hemmapubliken. Om han gör det och det går åt helvete så blir han hängd. Med Jesus som många känner till och har visat sig vara en bra målskytt ger Tite lite fri rum om det går åt helvete.
   Om Firmino hade varit en supertalang i Brasilien så hade han garanterat spelat i startelvan, han är så pass mycket bättre än Jesus just nu. Tite är inte mer blind än alla andra. Han ser och vet att Firmino är i mycket bättre form. Han är bara helt kastrerad från att ta beslut som går emot allmänheten.

   Att ta den långa vägen eller lämna Brasilien ung gynnar verkligen inte ens karriär i Brasilianska landslaget. Det har både Coutinho och Firmino erfara. Diego Costa är en annan(lämnade som 16åring för Barcelona). Kan förstå att han bytte landslag när han inte fick chansen istället för stolpskott som Fred.

  • Faint: Jag tror att Tite är tillräckligt trygg i sig själv för att kunna stå emot yttre påtryckningar mer än du gör gällande, men däremot har Tite en lång bakgrund inom brasiliansk fotboll och känner naturligtvis till spelare som också har en bakgrund där bättre än de som ”alltid” har varit i Europa.

   Exempelvis Fagner, som var en stor överraskning i truppen, är en spelare som Tite tränat i Corinthians. Det tror jag väger mycket tyngre än eventuella påtryckningar från brasilianska supportrar.

   Tror också du underskattar brasilianska supportrars kunskap om spelare i Europa. De har självklart bättre koll på sina egna klubbar än europeiska klubbar, men det är lite som med svenskar och NHL-spelare, vi har självklart koll på spelare som inte presterat i SHL men sedan utvecklas till storstjärnor i NHL.

  • Att dom har koll på spelare som vuxit upp i europeisk fotboll ställer jag mig frågande till. Iaf om man ska gå efter deras experter på TV. Dom hade noll koll på Firmino för bara ett år sen och det va inte mycket bättre med Coutinho under majoriteten av hans tid i Liverpool.

   Jag tror det är mycket politik och utomstående press på Tite och hans föregångare om vilka spelare som ska spela.
   Om inte så kan man endast förklara Jesus plats i startelvan med att Tite är helt inkompetent som tränare. Man behöver inte ens ha någon större fotbollskunskap för att se Firmino vara i betydligt bättre form och är mer inflytelserik i när han är på plan.

  • Förstår du portugisiska Faint?

   Det är väl knappast första tränaren som haft en idé om att en spelare passar i ens system bättre än en annan och hoppas spela den i form då den tror att det kommer att bli avgörande.

  • OS, har du hört talas om undertexter?

   Och hur passar Jesus bättre in i hans system när hela laget spelar bättre med Firmino? Om du tror att jag säger detta bara för att Firmino spelar i Liverpool så ska du nog ta en titt runt om på internet. Det finns inte många om ens någon som vill se Jesus starta nästa match.
   Sen är ju också Firmino en bättre spelare än Jesus så även om båda vore i form så är Firmino fortfarande det bättre valet. Men nu är Jesus inte i form och VM är knappast ett ställe att ”spela någon i form”.

  • Det är väl ganska ointressant vad du och jag tycker om Firminio kontra Jesus? Eller vad andra tycker på internet, folk tycker alltid massa. Tränaren måste köra på sin idé, skulle Janne Andersson lyssna på media och drev så hade det gått som för Hamrén. Tite spelar kvartsfinal idag med Brasilien, man vann kvalet ganska enkelt och på 25 matcher har han 1 förlust… Jesus gjorde flest mål på vägen till VM…

   Har hört om undertexter, ja… men finner det orimligt att du utan att kunna portugisiska ska kunna uttala dig så kraftfullt om hur läget i Brasilien är.

   Sedan det du svara om Coutinho stämmer inte, han såldes till Inter som 16-åring men om du nu har sån koll på Brasilien så borde du veta att de inte får lämna landet innan 18 år för spel i andra ligor. Han var följaktligen kvar till sin 18-årsdag. Spelade A-lagsfotboll innan dess, spelade i ungdomslandslagen. 2014 hade Oscar varit en av PL:s bästa spelare under 2 år och Coutinho hade på våren börjat explodera men var ju fortfarande inte en nyckelspelare i LFC… så den jämförelsen haltar ju betänkligt. Kommer ihåg att man hoppades att Coutinho skulle komma med som en truppspelare iaf – men att peta Oscar som inför det VM:et varit en notorisk målskytt i landslaget och desstuom en av PL:s bästa spelare var inte Coutinho redo för. Därefter har ju Coutinho successivt tagit över med tiden att han också blivit betydligt bättre. När han kom till LFC var det som en chansning på en fallande stjärntalang och att vända karriären. Du kanske kommer ihåg att hans skott var inte mycket att hurra för i början t.ex?

   Har sett de här inläggen från dig tidigare, lång text, konstiga resonemang med felaktiga fakta och där du inte sällan applicerar en spelares senaste typ månad på hela dens karriär.

  • ”Du kanske kommer ihåg att hans skott var inte mycket att hurra för i början t.ex?”

   Så en kanon mot QPR i hans första halvsäsong från 30m är inget att hurra för? Hans långskott är nog det enda som varit imponerande hela vägen under hans tid i Liverpool.

   ”…Oscar som inför det VM:et varit en notorisk målskytt i landslaget”

   Skulle helt ärligt säga att om man är en notorisk målskytt att man ska ha ett bättre facit än 1 var fjärde match och innan VM 2014 så hade han inte gjort ett enda mål i en tävlingsmatch.

   ”Oscar varit en av PL:s bästa spelare under 2 år och Coutinho hade på våren börjat explodera men var ju fortfarande inte en nyckelspelare i LFC… så den jämförelsen haltar ju betänkligt”

   Oscar hade lyckats med 2mål(båda mot Arsenal i en 6-0 seger) och en assist sen 1a januari 2014 i ligan medans Coutinho producerade konstant med sin största svacka utan poäng låg på 3 matcher. Oscar va t.o.m. bänkad eller helt utanför truppen i slutet av säsongen

  • Faint- Oscar kom väl med i turneringens lag i VM 2014? Går inte att klaga på den laguttagningen. Han levererade.

   Brasilianare är inte så okunniga om spelare utanför Brasilien som du verkar tro. Det är inte så att alla brassar har oändligt förtroende för Jesus eller så att de har missat Firminos framfart i PL & CL. De som verkligen älskar Jesus är Palmeiras-supportrar men de är ju bara en av flera populära klubbar.

  • Nu måste (hoppas) Tito byta ut Jesus så firma CouFirrho kan göra måltillsammams igen, Jesus har inte imponerat oavsett antal mål på vägen till VM och ska dom vinna denna match så ska byten göras. Ett jävla lirkande med bollarna istället för att köra raka rör.

 2. Tite har uppenbarligen tagit sitt beslut, men han verkar inte vara människa nog att inse att det är fel och att det måste sle en förändring, Jesus är så fin i sina bösta stunder men har vart så otriligt anonym hittills, kanske VMs mest anonyme spelare. Men det spelar ju mindre roll när bobby kan slängas in med 5 kvar å stänga matcher och städa upp efter lillkillen 🙂

 3. F.ö. lustigt om de inte skulle ha koll på Coutinho då han nästefter Neymar var typ deras största talang. Att man valde Oscar under hans peak före Coutinho tycker inte jag var så konstigt då Coutinho var relativt ojämn under den tiden och inte hade nått dagens nivå.

  • Coutinho lämnade som 16åring och experter som håller på med landslaget och Serie A i Brasilien lägger knappast större fokus på en så pass ung spelare som spelade i andradivisionen i knappt en och en halv säsong.

   Och Coutinho må ha varit ojämn men det va Oscar också och när Oscar va dålig så kunde han vara direkt skadlig för laget. Coutinho bara försvann ur matcherna offensivt men la ner ett jobb Oscar aldrig gjorde. Oscar va mycket mer en humörspelare.

Kommentarer är stängda.