Maxi Rodriguez kan vara på väg att lämna Liverpool i januari. Argentinarens agent har gjort honom tillgänglig på marknaden, och redan blivit kontaktad av de sydamerikanska klubbarna Vasco da Gama, Atletico Mineiro samt Independiente. Samtidigt förväntas Maxis gamla klubb Newell’s Old Boys också återuppliva sitt intresse för ”La Fiera”, som Maxi kallades under sin tid i klubben. Liverpool kommer dock inte att låta Maxi lämna förrän man har gjort klart med en lämplig ersättare; man har redan kontaktat André Shürrles agent, samtidigt som man har kontaktat Bologna rörande Gaston Ramirez. Dessutom scoutar Liverpool Marco Reus. En annan spelare av intresse – Ryad Boudebouz – ser dock ut att flytta till Lyon i januari (Twitter).

Gaston Ramirez har förlängt sitt kontrakt med Bologna till 2016. Det nya kontraktet innebär att hans lön ligger på €800,000 om året – betydligt mer än de €220,000 han tjänade under sitt förra kontrakt. I dagsläget är det oklart om en utköpsklausul finns i det nya kontraktet (Football Italia).

* * *

Blackburn kräver £18 miljoner för att släppa Junior Hoilett i januari. Yttermittfältaren är ett mycket intressant namn för såväl Tottenham som Newcastle. Hoiletts kontrakt går ut nästa sommar, men Blackburn chansar på transfer-tribunalen ska ge de en gedigen summa, precis som de gjorde när Sturridge lämnade Manchester City för Chelsea på Bosman. Då fick City £3,5 miljoner + eventuellt ytterligare £3 miljoner i diverse tillägg. Blackburn hoppas kunna få mer för Hoilett av den simpla anledningen att han har spelat betydligt mer A-lagsfotboll än vad Sturridge hade gjort när hans fall togs upp i tribunalen. Men att låta Hoiletts kontrakt gå ut är ändå riskabelt för Blackburn, eftersom den engelska transfer-tribunalen endast tar upp övergångar mellan engelska klubbar, och Hoilett skulle ju kunna flytta utomlands. Om Hoilett lämnar England får Blackburn bara ett minimalt utbildningsbidrag (The Mirror).

Newcastle visar intresse för Junior Hoilett (The Daily Star).

Villarreal vill låna Romelu Lukaku i januari (Cadena Ser).

QPR är intresserade av Jermaine Defoe. De planerar att buda £8 miljoner när transferfönstret öppnar (The Daily Mail).

Manchester City visar intresse för den unga AZ-mittfältaren Adam Maher (The Daily Mail).

Chelsea är intresserade av Robert Lewandowski (The Daily Mail).

Fulham och QPR vill signa Amauri (TalkSPORT).

* * *

Mycket i fotboll är svårt. En sak som inte är svårt är att bli utbytt, men Samuel Inkoom – som ryktas till Liverpool – lyckades nyligen strula till det rejält. När jag ser videon kan jag inte låta bli att tycka synd om killen som skulle bli inbytt!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EaN51Yk42dk&feature=player_embedded[/youtube]