Liverpool riktar blickarna mot Portugal i jakten på en backup till Robertson.

Många har nog väntat på att Liverpool ska värva en ny vänsterback ända sedan Alberto Moreno lämnade klubben på free transfer. Andy Robertson har naturligtvis etablerat sig som en vänsterback av toppklass, men bakom den hyllade skotten finns inget givet alternativ.

Nu uppger A Bola att Liverpool gör ett seriöst försök att signa Sportings yngling Nuno Mendes. 17-åringen har fortfarande inte fått sitt genombrott i deras A-lag, men betraktas som en av Europas absolut bästa unga vänsterbackar. Enligt A Bola är det oklart hur mycket Sporting begär för att sälja Mendes, men de hävdar att Liverpool kommer att framföra två olika förslag; antingen €20m i övergångssumma eller €15m i övergångssumma – där den mindre summan ger Sporting rätt till en viss procent i den eventuella övergångssumma som Liverpool kommer att motta vid en framtida försäljning.

En annan klubb som rycker i Mendes är Europa League-laget Manchester United. A Bola hävdar att de har en god relation med Mendes agent Miguel Pinho, som även representerar Bruno Fernandes. Uniteds intresse för Mendes ska ha fått Liverpool att påskynda sitt försök att värva honom.

* * *

Ytterligare en ytterback som – aningen överraskande – kopplas samman med Liverpool är PSG:s Thomas Meunier, som blir free agent i slutet av nästa månad. Het Laaste Nieuws, som är en pålitlig källa, har tidigare rapporterat att José Mourinho har ringt ett samtal till Meunier för att övertala honom om att flytta till Tottenham – men nu kopplas Liverpool alltså också ihop med spelaren.

Det är Le10 Sport som skiver att Liverpool har visat intresse för Meunier på senare tid. Detta låter dock osannolikt, då pålitliga engelska källor envist hävdar att Liverpool inte har för avsikt att värva en högerback i sommar, eftersom man anser att Neco Williams är tillräckligt bra för att backa upp Trent Alexander-Arnold.

Utöver Spurs och Liverpool figurerar uppgifter om att Napoli och Borussia Dortmund är intresserade av Meunier.

2 kommentarer
  1. Känns som ett bra alternativ men han får väl inte komma förrän han fyllt 18? Och hur är det med reglerna kring utländska spelare? Måste han spelat A-lags fotboll och i landslaget för att få tillstånd att spela i England? Eller gäller det bara icke EU spelare? Fast i och med Brexit kanske det har ändrats?

    • Brexit har inte genomförts än så vi kan anta att EU-reglerna fortfarande gäller. Dvs kan Mendes flytta till Liverpool utan problem.

Kommentarer är stängda.