van Dijk har gjort sitt val – väljer Liverpool före toppkonkurrenter.

Idag rapporterar BBC, Liverpool Echo, Guardian, Times och flera andra pålitliga medier att Virgil van Dijk har bestämt sig för spel i Liverpool. Det betyder att LFC har lyckats locka till sig holländaren genom att vinna en dragkamp mot såväl Manchester City som Chelsea.

Nu återstår ”bara” för LFC att komma överens med Southampton. Indikationerna är att klubben är beredda att betala en mycket hög övergångssumma, som kan göra van Dijk till världens dyraste back genom tiderna. Summan är som sagt inte fastställd, men den kan komma att ligga på £50-60 miljoner.

Samtidigt uppger Independent att Mohamed Salah är nära att bli klar för omkring £35 miljoner.

11 kommentarer
 1. Nu hoppas vi på Gnabry här näst!

  • Jag hoppas verkligen du menar Naby Keita. Gnabry är väl en fd gunner?

   So nice om vi får Van Dijk!!

  • Nu har tydligen Gnabry haft en riktig succésäsong i Tyskland, men som JohanE säger så skulle jag också föredra Keita.

  • Gnabry spelar på kanten, oftast vänsterkanten, så han vore i så fall ett alternativ till Salah snarare än Naby Keita.

  • Jo, men nu pratade vi väll om nästa spelare in så vitt jag förstod det.

 2. Inleder vi sommaren såhär med supertidiga värvningar som ansluter redan i Juli så tror jag vi blir farliga. Tycker Salah för övrigt kan vara en utav de bösta värvningarna denna sommar, sett till prestation den gångna säsongen pris och ålder. Måtte han vara beredd på PL standard denna vända!
  Van Dijk gör nog ett vettigt val i Liverpool snarare änd chelsea eller man c, kan dock ifrågasätta om Liverpool gör rätt val i Van Dijk… mycket pengar för en återigen någorlunda oprövad mittback. Det som talar för är att han har CLerfarenhet. Tummar för bra värvningar och bra sommar.

 3. Går ju rykten om att Liverpool ska locka Saints med Sakho som byte. Tror det skulle vara bäst för alla inblandade. Sakho kommer till en klubb som spelar på en högre nivå än Palace och kan stanna kvar i England, vilket han verkar föredra. Liverpool kan halvera priset dom betalar till Saints och blir av med sitt problembarn i samma veva. Saints får såklart in en ersättare direkt med bra erfarenhet och håller en bra nivå för dom(tycker inte han är tillräckligt bra för Liverpool).

  Vi alla vet ju att bytesaffärer händer nästan aldrig. Men intresset finns nog där från alla parter då för ett halvår sen ville ju dom har ner fransmannen till sydkusten.

 4. Nu kommer ju rapporter om att förhandlingarna mellan Roma och Liverpool har brutit samman samtidigt som SOTON har anmält Liverpool till FA för att han gjort en illegal approach på van Dijk och vill nu inte sälja honom till Liverpool.

  • Någon som har koll på reglerna egentligen? Verkar ju vara vedertaget nu för tiden att den köpande klubben och spelaren enas om ett kontrakt redan innan försäljningen är klar.

  • Tror det är så att den köpande klubben får inte kontakta spelaren utan den säljande klubbens godkännande. Om inte spelare har 6 månader eller mindre kvar på kontraktet. Då är det fritt fram att kontakta spelaren direkt.

  • Man får kontakta spelarens representerar om jag förstått det rätt men inte spelaren själv.
   Att Klopp personligen skulle vara inblandad ser jag inget fel på.
   Om man inte fick kontakta spelarens representerar så skulle alla klubbar bli anmälda för det hela tiden då det knappast är ovanligt.

   Det ska va sagt att SOTON är inte främmande för att häva ur sig dessa anklagelser och har gjort det förr mot både Liverpool och andra klubbar.

Kommentarer är stängda.