LFC gör ett nytt försök att signa den egyptiska landslagsmannen.

Liverpool var som bekant väldigt angelägna att signa Mohamed Salah i samband med att denne lämnade Basel – men då blev det spel i Chelsea istället. Nu är LFC åter igen ute efter honom

Ikväll skriver pålitlige Dom King på Daily Mail att Liverpool och Roma har inlett diskussioner om en övergång för Salah. Diskussionerna mynnade ut i ett konkret bud på £28 miljoner – vilket förkastades av Roma – som vill ha närmare £40 miljoner för att släppa Salah. King uppger att förhandlingarna förväntas fortsätta.

Vidare rapporterar King att Oxlade-Chamberlain, van Dijk och Naby Keita är spelare som LFC är ute efter. Oxlade-Chamberlain uppges vara angelägen om att jobba med Klopp om han lämnar Arsenal. Beträffande van Dijk och Keita, poängterar King att LFC kommer att behöva betala mer än de £35 miljonerna som Carroll kostade för att lösa ut dessa. Det är LFC beredda att göra, men det blir svårt att locka spelarna. Van Dijk jagas även av Manchester City Arsenal och Chelsea, och kommer att välja klubb utifrån vilket projekt som lockar honom mest.

17 kommentarer
 1. Lärde vi oss inte något av denna säsong? Ska två av våra enda snabba djupledslöpande wingers/forwards försvinna i Januari/Februari?

  Salah har ju onekligen gjort en bra säsong, men våra problem blir bara djupare under Afrikanska cupen.

  • Det har ju ingen inverkan på nästa säsong. African Cup of Nations är varannat år. Nästa gång dom ska iväg är 2019.

  • Det som är bra är att det bara är den afrikanska cupen vart vartannat år, så nästa säsong så kommer vi inte bli drabbade av något bortfall av spelare till just detta event.

   Salah hade onekligen varit intressant, har gjort två kanonsäsonger i Roma med 29 mål på 65 matcher i ligaspelet. Även om han, likt Mané innan han kom till oss, kan vara väldigt ojämn i sitt spel. Tror detta är helt rätt för oss, även att vi skulle behöva ännu en ytter om nu Klopp kommer att fortsätta att spela Coutinho längre ner i banan.

   Känns som att vi kommer behöva 4-5 spelare till för att hålla bredden, några av dessa bör rimligtvis vara spelare som går direkt in i startelvan.

 2. Jaha, vilken pudel 😀

  Det förändrar ju situationen en hel del förståss 🙂

 3. Mycket rykten nu om Liverpool!
  Can till Juventus.
  Victor Nilsson Lindelöf till Liverpool.
  Salah till Liverpool.
  Och Sakho för dyr för Crystal Palace.
  Ligger det någon sanning i dessa rykten?

  • hashtag silly sesaon 😉

  • Ligger sannign i allt förutom VNL till Liverpool. Ryktena kom från Italien så dom stämmer med 98% sannorlikhet inte.
   Juve är intresserade av Can, Salah är nog snart klar för LFC, Palace ordförande sa själv att Liverpool kräver en hel del för Sakho och kan bli för dyrt.

 4. Ser hellre att vi tar tillbaka Sakho än köper van Dijk för så hög summa. Vad är det egentligen som gör van Dijk så högt värderad? Tycker han verkar gravt undermeriterad för sin prislapp. Självklart har han blivit upphöjd till skyarna nu av alla liverpoolfans.

  Och Salah? Redan prövad i PL men floppade? Varför skulle han lyckas hos oss när inte ens Chelsea vill ha honom?

  Vill inte ens tänka mig vad Oxlade Chamberlain kommer kosta att få loss heller.

  Känns som en väldigt hög flopprisk på alla dessa spelare med tanke på deras priser.

  Och Keita höjs även han till skyarna och hört några till och med säga att han är bäst i Europa på sin position? Han har haft EN bra säsong i Tyskland och vad mer?

  Vi är liksom uppe i liknande summor som vi fick för självaste SUAREZ, som ju kan vinna fotbollsmatcher i princip på egen hand. Jag kan inte se den förmågan hos någon av de spelarna vi ryktas samman med.

  Såg att vi spenderat mest av alla europeiska topplag senaste x antal åren men endast har en ligacup att visa upp för det.

  Och vad gör våra scouter egentligen? Vi ryktas bara samman med antingen överhypade europeiska spelare eller Southamptonspelare, och det enda säkra med dessa är att vi får betala överpriser, inget mer. Dessa hade ju vem som helst kunnat scouta fram från tv-soffan liksom… Senaste riktigt bra scoutvärvningen var väl Firmino liksom.

  Självklart hoppas jag att bli motbevisad om vi nu köper dessa spelare men magkänslan säger annat.

  • 1. Utan rasist/bett-skandaler hade nog Suarez kostat Barca en 20 miljoner pund/euro mer.
   2. Sedan övergången så har det hänt mycket med ekonomin i PL – och världselitfotbollen. Därav har priserna gått upp en hel del sedan Suarezaffären.

   Du verkar inte vara så imponerad över några spelare riktigt 🙂 Vilka hade du hellre sett oss vilja köpa?

  • Suarez prislapp är daterad.. kolla bara vad Higuain gick loss på. Visst, en riktigt bra spelare men den prislappen? 300-400 miljoner verkar räcka till det 150-200 räckte till för några år sedan.

  • Du är medveten om att Salah knappt fick chansen i Chelsea och sen är det rätt utbredd rykte om att Morinho endast köpte honom för att hindra en övergång till Liverpool. Han ville aldrig haft honom till Chelsea.

   Sen är väll knappast så om någon”misslyckas” i Chelsea att det betyder att dom är skit. Sturridge, De Bruyne, Bertrand, Cuadrado, Glen Johnson, Romeu, Matic m.f. har alla misslyckats hos Chelsea för att sedan gå och bli riktigt bra. Matic så pass så att dom köpte tillbaka honom ala Pogba.
   Salah har varit en av Serie As bästa spelare alla kategorier den här säsongen.

  • Jag får nog ta och vika mig här. Precis som ni säger har priserna i fotbollen ökat väldigt fort. Lägg dessutom till att pundet är rekordlågt(?), vilket spär på priserna ytterligare.

   Om Klopp tycker Van Dijk, Salah och Keita är rätt för oss så får det duga.

   Douglas Costa har många nämnt är tillgänglig på rea. Väldigt skön lirare från det jag sett av honom och skulle nog trivas bland våra andra brassar 🙂

 5. Rapporter från Egypten säger att Salah är klar för Liverpool. Han ska få £90.000/vecka och övergångssumman ska ligga på €40m. Jag vet inte exakt hur värdet på pund är för tillfället men jag tror inte detta är ett rekord för Liverpool.

  Det är beIN Sports journalisten Mohamed Alkawaleny, som är nära ”vän” med Mo Salah som ”bekräftar” övergången. Han säger: ”Salah officially joins Liverpool for €40m. Congratulations.”

  • Även The Telegraphs Chris Bascombe säger att det är klart med en övergång. Han rapporterar £35m plus tillägg. Så då har Liverpool (äntligen) ersatt Carroll som den dyraste värvningen i klubbens historia.

 6. Vilka spelare vill ni ha in?

  Salah kan bli bra och skönt att få bredd på de offensiva krafterna och med nån som har genombrottskraft.

  Keita skulle också bli ett rejält tillskott på mitten med rejält med löpstyrka. (kan Lallana och Keita springa sönder de flesta lag?)

  Van Dijk skulle väl sitta fint men han kommer gå efter pengarna och hamna i City eller kommer UTD med ett jätte bud?

  Kasper Dolberg är lite intressant men håller han för PL och han kostar nog en hel del ändå.

  En ytterback som skulle kunna spela på vb och hb skulle vara mumma men vart hittar man en sån som LFC skulle kunna få?

  Spännande sommar där vi får gå som vanligt efter Klopps tredjeval. Frågan är om Klopp har några första val längre eller om han direkt skriver upp sina tredjeval?

  • Läste att Bayern vill bli av med Douglas Costa och för under 400 milj känns det som ett fynd om det nu stämmer.

 7. BREAKING NEWS!!!! Rapporter strömmar in på att van Dijk har gått med på en övergång till Liverpool. Bl.a The Guardian har gått ut med att van Dijk väljer Liverpool före bl.a. City och Chelsea. Hans lön kan gå så högt som £200k/veckan och övergångssumman sägs landa på runt £60m.

  OT: Mina tankar går till Cheick Tiotés nära och kära. Han lämnade vår kära fotbollsfamilj för tidigt. YNWA.

Kommentarer är stängda.