Det har som vanligt varit en händelserik helg i Fotbollseuropa. Det mest av eftersnacket har förstås handlat om den minst sagt olyckliga incidenten i matchen mellan Stoke och Arsenal.

Ja, jag tycker att incidenten var just olycklig. Ryan Shawcross tog visserligen i för kung (eller rättare sagt; drottning) och fosterland  när han gick in i närkampen, men han hade var i grund och botten ingen ond avsikt i situationen. Synd att Aaron Ramsey blev så allvarligt skadad.

Det kommer naturligtvis att ta tid för Ramsey att komma tillbaka efter en sådan skada. Både fysiskt och mentalt. Även Shawcross är nog sargad rent mentalt. Mycket tyder ju åtminstone på det.

Tidigare under lördagen gjorde Manchester City en mycket imponerande insats när de lyckades besegra Chelsea på Stamford Bridge. Spelare som Carlos Tevez och Craig Bellamy håller onekligen oerhört hög klass i kontringsspelet.

På förhand var förstås matchens huvudfigurer John Terry och Wayne Birdge. Egentligen inte av sportsliga orsaker överhuvudtaget, men ändå. Vet inte om ni läste Graham Polls krönika i The Daily Mail?

Poll berömmer domaren Mike Deans insats i och med att denne lät Bridges uteblivna handskakning med Terry passera, och dessutom vågade ta en råd obekväma (men korrekta) domslut under matchen. Bra match av Dean, som jag annars har haft lite svårt för genom åren.

Någonting annat som jag noterade från Chelsea – Man City var att Joe Cole gjorde en lysande assist. Vilken härlig yttersida han la till Frank Lampard! Cole är INTE slut, men frågan är om han kommer med till VM i Syfarika. Han blev ju skapligt dissad av Fabio Capello häromdagen.

På söndagen hade jag hoppats få se Panionios – Panathinaikos, men dessvärre var streamen fullständigt värdelös. Jag får  spana in Sotiris Ninis någon annan gång istället.

Jag orkade faktiskt inte se Skottlands superklassiska ”Old Firm” heller. Glasgow Rangers valde att bänka både John Fleck och Danny Wilson – då tappade jag motivationen.

I Frankrike förlorade Liverpools kommande Europa League-moståndare Lille mot Auxerrre med 1-2. Matchen blev uppskjuten två timmar på grund av regnig plan, och man kan ju undra under vilka omständigheter matchen egentligen genomfördes. Lille målskytt? Eden Hazard, förstås. Tonåringen hade även en kanon i ribban, enligt rapporterna, och kommer att utgöra ett stort hot när Liverpools ställs mot Lille.

2 kommentarer
  1. Det är synd att Hazard har skrivit på ett nytt långtidskontrakt med Lille. Känns som att han har det som krävs att gå rakt in i vår startelva och i många andra storklubbars startelva också faktiskt. Undrar vilken klubb han kommer att gå till, men det lutar väl åt Real Madrid eller Barcelona skulle jag kunna tänka mig.

    • Ja, det lutar åt någon av de klubbarna. Framförallt Real Madrid. Zidane ska visst vara väldigt angelägen om att få dit Hazard som i sin tur ska vara smickrad över det intresset. Arsenal sägs också vara extremt intresserade men de får nog se sig besegrade den här gången.

Kommentarer är stängda.