I och med att både Man City och Spurs vann sina matcher under helgen var 2-1-segern mot Blackburn minst sagt viktig.

Jag tycker att Pepe Reinas insats mellan stolparna blev matchavgörande. Han var som vanligt mycket bra, och räddade Liverpool under första halvlek.

Nu ska jag kolla på OS-finalen i hockey, men jag återkommer med fler kommentarer om Liverpool – Blackburn efter den nordamerikanska hockeydrabbningen.

Framförallt vill jag kommentera Rafa Benitez laguttagning, som var oerhört märklig.

* * *

Okej, lite mer intryck från matchen. Ett är att El-Hadji Diouf fortfarande är ett svin. Han är en vidrig spelare och verkar (jag skriver verkar, därför att jag känner honom inte) vara en lika vidrig människa. Usch. Tur att Benitez inte är som Harry Redknapp och köper tillbaka varenda spelare som hans klubb har sålt de senaste åren.

Ja, det var det här med laguttagningen! Vad tänkte Benitez med när han valde att spela Javier Mascherano som högerback från start? Blackburn skapade ju många målchanser under första halvlek – speciellt första 20 min – och ALLA deras målchanser förutom en enda skapades via Liverpools högerkant. De identifierade naturligtvis högerbackspositionen som Liverpools svaga kort – vem hade inte gjort det?

Väldigt märkligt – ja, rent bisarrt, att Martin Kelly inte fick starta. Jag anser att Kelly är en betydligt bättre högerback än Mascherano, och dessutom behövs argentinaren på mittfältet. Att ha Lucas Leiva som ensam defensiv innermittfältare i mittfältskriget är liksom som att ge upp slaget på förhand.

Det var dock bra att Benitez äntligen matchade Steven Gerrard på sin rätta position. Nu fick Gerrard åter igen möjlighet att komma stormades, vilket gav honom möjlighet att genomföra väggspelet som gjorde honom till målskytt.

Jag tycker att det var synd att Alberto Aquilani inte fick chansen på Gerrards ordinarie position när lagkaptenen tog ett steg tillbaka i banan… Italienaren hade säkert gjort bra ifrån sig där. Dirk Kuyts oprecisa passningar skördade inga större framgångar från den positionen.  Tror aldrig att jag har sett en så oteknisk spelare på #10-positionen.

Naturligtvis även oerhört glädjande att Fernando Torres är tillbaka på allvar, och att hans kemi med Maxi Rodriguez – den kemi som var så bra i Atletico Madrid – verkar fungera i Liverpool också.

1 kommentar
  1. Märkligt med Masken på högerbacken helt klart. Även skumt att Rafa inte ”gjorde” något när Blackburn pressade tillbaka Pool sista 20-30 min. Vi hade inget mittfält defensivt what so ever…. Där hade Aquaman definitivt behövts!

    Men att vinna matcher trots att man spelar dåligt är som bekant en styrka det med:)

Kommentarer är stängda.