Vi har kommit till mittfältet i vår drömdraft, en lagdel som innehållit en hel del starka namn under det senaste decenniet. Här kan ni se vilka fyra som väljs först.

Först att välja: Christoffer

Val: Steven Gerrard

Motivering: Steven Gerrard har bokstavligen burit Liverpool på sina axlar större delen av sin karriär. En bättre lagkapten till sitt lag går inte att finna. Utöver det en av 2000-talets absolut bästa fotbollsspelare

Nuvarande lag: Mv-HB, Joe Gomez, MB, Andy Robertson-Steven Gerrard, Mf, Mf-Mohamed Salah, Anf, Anf
Tränare: Brendan Rodgers

Tvåa att välja: Jesper

Val: Javier Mascherano

Motivering: Alltid svårt med tidiga val på den här positionen men jag ville prioritera in lite defensiv balans på mittfältet och vilken spelare är då bättre än Liverpools bästa defensiva mittfältare under 2010-talet (eller kanske genom tiderna)? Javier Mascherano var inte bara en skogstokig vedhuggare som var helt kompromisslös i närkamperna (vilket man såklart älskade). Han hade dessutom en underskattad kvickhet och läste spelet som ingen annan under tiden han var i LFC. När ingen annan var där, eller hann dit, så gjorde alltid Mascherano det. Argentinaren blir en trygg punkt för mitt mittfält som är viktig för mitt framtida lagbygges skull.

Nuvarande lag: Mv-HB, Virgil van Dijk, MB, Fabio Aurelio-Javier Mascherano, Mf, Mf-Fernando Torre, Anf, Anf
Tränare: Kenny Dalglish

Trea att välja: Tomas

Val: James Milner

Motivering: Ett val med hjärtat? Ja, kanske det, men att ha Jamie Carragher och James Milner i samma startelva är en chans jag måste ta. Milner har betytt enormt mycket för Liverpool sedan han kom, han kanske inte är lika elegant i sitt spel som några av spelarna jag valde bort, men han har en inställning som kan försätta berg. Han kom till klubben för att spela centralt på mittfältet, trots det hördes inget gnäll när han fick agera vänsterback en hel säsong. Jag avgudar Milner, så det är lika bra jag slutar min motivering här, annars blir det ingen plats kvar till övriga.

Nuvarande lag: Mv-HB, Jamie Carragher, MB, José Enrique-James Milner, Mf, Mf-Sadio Mané, Anf, Anf
Tränare: Pep Lijnders

Fyra att välja: Pelle

Val: Philippe Coutinho

Motivering: Varje drömlag innehåller minst en kreativ mittfältare. Jag är nöjd med att få in Coutinho i laget, som vi ju alla vet kommer att tillföra kreativitet och skicklighet i mängder. Brassens roll blir att skapa chanser åt den vassa anfallstrion och dessutom knorra in ett och annat distansskott.

Nuvarande lag: Mv-HB, Daniel Agger, MB, Alberto Moreno-Philippe Coutinho, Mf, Mf-Luis Suarez, Anf, Anf
Tränare: Jürgen Klopp

Lagen börjar ta form, nästa gång ska vi fylla på i forwardslinjen och där finns det en hel del tunga namn kvar att välja mellan.

1 kommentar
  1. Enkelt val. Gerrard är självklart nummer 1!
    Synd att Xabi Alonso lämnade 2009 annars hade han varit självskriven i laget.

Kommentarer är stängda.