Liverpool vill locka till sig en av de hetaste tyska talangerna i Bundesliga just nu. Spelaren vi snackar om är Bayer Leverkusens Kai Havertz, född 1999. Detta skriver Ian Doyle i Liverpool Echo.

Under torsdagen florerade det rykten (från en annan källa) om att den högt rankade tyske U19-landslagsspelaren blivit inbjuden till Melwood förra månaden.

Liverpool har länge varit intresserade av Leverkusen-mittfältaren och sägs ha dragit igång en charmoffensiv för att snärpa ynglingen. Jürgen Klopp vill använda sin kunskap om den tyska marknaden för att addera ytterligare kvalité till sin trupp.

Detta är inte första gången som Liverpool länkas samman med just Havertz. ”The Reds” scouter var bland annat på plats under Tysklands U19-kval till EM mot Vitryssland där 18-åringen målade hela fyra gånger, varav två på straff. Han stod även för ett assist i matchen som slutade 5-1.

Havertz debuterade för Bayer Leverkusen ifjol och blev den yngsta spelaren som spelat i Bundesliga, blott 17 år och 126 dagar gammal. På 24 matcher i Bundesliga blev det fyra mål och sex assist från sin offensiva mittfältsposition. En anmärkningsvärd siffra matcher på den högsta nivån, även fast han förra säsongen kanske mest blev känd för att ha missat returmötet i Champions League mot Atletico Madrid på grund av ett prov i skolan.

* * *

Kommentar: Jag satt faktiskt själv bänkad i tv-soffan när Havertz debuterade för Leverkusen. Tanken var egentligen att spana in Julian Brandt när ryktena kring honom och LFC var som hetast. Men unge Havertz drog verkligen blickarna till sig med sin split vision och läckra vänsterfot på offensivt mittfält. Det syntes inga spår kring att det rörde sig om en debut och än mindre att det rörde som om en 17-åring. Han var helt orädd och verkade inte särskilt tagen av ”the big occasion”, som man ofta ser av yngre spelare på större arenor. Något annat som fick mig att höja på ögonbrynen var att han trots sin storlek hanterade bollen med teknisk finess och även visade stor mognad i sitt beslutsfattande på planen.

Det råder inga tvivel kring att det rör sig om en väldigt bra ung tysk spelare, dock är det nog lite tidigt att flytta till Liverpool änsålänge enligt mig. Han är trots allt bara 18 år och behöver regelbunden speltid för att utvecklas. Men på sikt är det absolut en spelare som skulle kunna slå igenom på Anfield.