Liverpool visar intresse för den duktige vänsterbacken Benoît Trémoulinas, som för tillfället representerar Bordeaux (Fransk media).

Manchester United känner sig säkra på att värva Ashley Young, trots intensivt intresse från Liverpool och Manchester City. Liverpool närmade sig en värvning av Young, men United har satt käppar i hjulet och ser ut att genomföra ett köp för omkring £15 miljoner (The Daily Mail).

Tottenham vill finansiera en värvning av Scott Parker genom att sälja Jermaine Jenas till QPR. Harry Redknapp har påstått att Liverpool och Arsenal också är intresserade av Parker, men de klubbarna kollar generellt sett på yngre spelare än 30-åringen Parker (The Mirror).

Chelsea vill signa Sergio Agüero – men vill att argentinaren ska sänka sin lön för att genomföra en flytt. Chelsea har återupplivat sitt intresse för Agüero och ser ut att hamna i ett budkrig med Real Madrid. Agüero är beredd att flytta till Atleticos bittra rivaler, men det vore ändå en svår övergång för Real som inte heller vill matcha hans nuvarande lön på £120 000 i veckan. Chelsea är beredda att erbjuda honom £100 000 i veckan – inte mer. Chelsea har tidigare försökt värva Agüero, men då hindrades affären av argentinarens höga lönekrav. Atletico skulle gärna sälja till Chelsea istället för Real Madrid – trots att de kanske skulle få en lägre övergångssumma. Agüero skulle kunna gå för så pass lite som £20 miljoner; men det stora frågetecknet är om anfallaren är beredd att acceptera en lönesänkning (The Mirror).

* * *

Uppdatering #1:

Många PL-klubbar inklusive Liverpool och Manchester United är intresserade av Auxerres mittfältare Delvin N’Dinga (Skysports.com).

Manchester United visar intresse för Samir Nasri, vars kontrakt med Arsenal går ut sommaren 2012 (L’Equipe).

Juventus vill låna Edin Dzeko – och Manchester City vill gärna bli av med honom (Mediaset).

* * *

Alberto Aquilani ser ut att hamna i Juventus, trots att klubben inte vill betala utköpsklausulen.

”Procenthalten att Aquilani stannar i Juventus är över 50 procent,” sa Aquilanis agent Franco Zavaglia till Gazzetta dello Sport.

”Han har tre år kvar på sitt kontrakt med Liverpool. Jag tror att klubbarna kommer att nå en överenskommelse inom de närmaste dagarna.

”Juve borde ha betalat 16 miljoner för utköpsklausulen men jag tror inte att de ekonomiska aspekterna kommer att ställa till några problem. Jag tror att allt kommer att vara löst nästa vecka.”

* * *

Uppdatering #2:

Tottenham vill värva en mittback och deras hetaste spår är Phil Jones, men de stöter på hård konkurrens i form av Liverpool och Manchester City, som också är intresserade av talangen. Blackburn förväntas kräva åtminstone £8 miljoner för Jones (The London Evening Standard).

Manchester United visar intresse för Karim Benzema och Lass Diarra (Sport).

Joey Bartons agent Willie McKay har offentliggjort att mittfältaren inte kommer att förlänga sitt kontrakt med Newcastle. Det nuvarande kontraktet går ut sommaren 2012. Hamburg och Olympiakos håller koll på händelseutvecklingen, medan Liverpool och Aston Villa är angelägna om att signa Barton. Agentens utspel kan få de två sistnämnda klubbarna att intensifiera sitt intresse för engelsmannen (Skysports.com).

Liverpool och Aston Villa är intresserade av Joey Barton (The Daily Mail).