Lite allmänt om den närmaste framtiden här på bloggen. Förra sommaren inledde jag en artikelserie över vilka realistiska nyförvärv jag ville i Liverpool. Då gjorde jag ett stort misstag – jag var för seg. Med tanke på att spelare redan flyttar är det lika bra att vara snabb den här gången! Så jag ska skriva om samtliga spelare denna vecka. Det kommer att handla om realistiska nyförvärv som jag hoppas på. Sammanlagt blir det ganska många spelare i olika prisklasser, och jag kan lova att många kommer att bli överraskade av några förslag!

* * *

Brad Friedel kommer att skriva på för Liverpool sedan amerikanen valt att nobba såväl WBA som Aston Villa. Veteranen har kommit överens om ett tvåårskontrakt med Liverpool, där han kommer att bli andramålvakt bakom Pepe Reina (The Daily Mail).

Arsenal ger Liverpool konkurrens om Stewart Downing (The Daily Mail).

Liverpool, Spurs, WBA och Aston Villa vill kontraktera Brad Friedel (The Guardian).

Brad Friedel är mycket nära att skriva på ett tvåårskontrakt med Liverpool, vars manager Kenny Dalglish tror sig ha vunnit racet om amerikanen. Spurs, WBA och Schalke har också visat stort intresse för Friedel, samtidigt som Aston Villa vill behålla honom, men att få återvända till Anfield och kontraktslängden verkar tala för Liverpool (The Mirror).

* * *

Uppdatering #1:

Sergio Agüero har officiellt gått ut med att han vill lämna Atletico Madrid. Liverpool, Real Madrid, Juventus och Manchester City ryktas vara ute efter argentinaren (The Daily Mail).

Manchester United försöker värva Ashley Young och är favoriter till att värva engelsmannen. Aston Villa har informerat United om Youngs prislapp, men de har inte gett United tillåtelse att prata med yttermittfältaren, som flög iväg på semester igår (The Mirror).

* * *

Uppdatering #2:

Scott Parker kommer att välja mellan Liverpool och Arsenal, eftersom West Ham inte vill sällja till Tottenham på grund av klubbarnas oenigheter kring Olympic Stadium. Samtidigt är Robert Green nära att skriva på för Aston Villa (The Guardian).

Brad Friedel ser ut att nobba Aston Villas kontraktserbjudande för att återvända till Liverpool. Spurs och WBA har också visat intresse för Friedel, men 40-åringen är angelägen om att flytta till Liverpool. Brad Jones, som varit utlånad till Derby under andra halvan av säsongen, förväntas lämna Liverpool, samtidigt som Peter Gulacsi och Martin Hansen bedöms vara för oerfarna (The Liverpool Echo).

Blackpool förbereder sig på att tappa halva truppen. En som kommer att lämna är Charlie Adam. I januari ville Blackpool ha hela £12 miljoner för Adam, men nu måste de kanske acceptera omkring £8 miljoner för skotten, som är ett intressant namn för Liverpool, Manchester United, Tottenham och Aston Villa (The Daily Mail).

Liverpool och flera andra PL-klubbar är intresserade av Birminghams mittback Scott Dann (Skysports.com).

* * *

Uppdatering #3:

Åtskilliga italienska journalister som jag har varit i kontakt med är övertygade om att Jeremy Menez kommer att flytta till Liverpool (Twitter@pelle2x).

Liverpool är intresserade av Ashley Young och Stewart Downing, men Young ser ut att hamna i Manchester United och Aston Villa vill knappast sälja båda spelarna. Detta har fått Kenny Dalglish att återuppliva sitt intresse för Eljero Elia, som var ett intressant namn i januari, då Liverpool ville låna holländaren med köpoption – villkor som Elias klubb Hamburg vägrade att gå med på. Nu är Liverpool beredda att köpa loss Elia, som gärna skulle genomföra en flytt till LFC (TalkSPORT).

Liverpool och Arsenal är de klubbar som ligger närmast till hands för Gervinho, trots rykten om Spurs. Ivorianen värderas till £10 miljoner (TalkSPORT).