Brad Friedel ser ut att nobba Liverpool för att istället skriva på för WBA. Kenny Dalglish trodde sig ha vunnit dragkampen om Friedel, men WBA är beredda att göra amerikanen till nummer ett. Att spela är Friedels högsta prioritet och en flytt till WBA framstår helt plötsligt som trolig (The Daily Star).

Tottenham gör ett sent försök att övertala Brad Friedel om att ansluta sig till de istället för Liverpool, som ju också vill signa honom (The Daily Mail).

Wolfsburg visar intresse för Niko Kranjcar, som betraktas som en potentiell ersättare till Diego. Liverpool och Chelsea har kollat på Diego (The Daily Mail).

Chelsea närmar sig värvningar av de belgiska talangerna Romelu Lukaku och Kevin De Bruyne. Anderlecht kräver £26 miljoner för Lukaku, men den summan kan troligtvis förhandlas ner till £22 miljoner, medan De Bruyne värderas till £12 miljoner. Lukaku är Chelseasupporter och vill gärna flytta till London, trots intresse från Liverpool och Manchester City. Angående De Bruyne, planerar Chelsea att låna ut denne till Anderlecht – någonting som dock inte uppskattas av hans nuvarande klubb Genk (The Mirror).

Newcastle kommer att rea ut Joey Barton, eftersom de vill slippa hans veckolön på £60 000. Uppseendeväckande nog kan Barton komma att säljas för så pass lite som för £1 miljon om en köpare slår till snabbt. Tottenham och Everton är möjliga köpare, då de brukar gilla att handla på rea (The Mirror).

Newcastle har viftat bort Liverpools första försök att värva Jose Enrique. Newcastle är mycket medvetna om att de kommer att tappa Enrique, som har uppgett att han inte vill förlänga sitt nuvarande kontrakt, som går ut sommaren 2012. Kenny Dalglish är en stor beundrare av Enrique, och förberedde att bud på omkring £4 miljoner för spanjoren. Newcastle är dock inte intresserade att sälja för den summan, och har gjort klart för intressenter att de vill ha hela £15 miljoner för spanjoren. Den prislappen är naturligtvis helt orealistisk, med tanke på omständigheterna. Liverpool anser att £4 miljoner vore rättvist, då det skulle ge Newcastle chansen att få tillbaka majoriteten av den ursprungliga investeringen i spelaren. Liverpools låga värdering har gjort Newcastle en aning förbannade, och kommer klubben att utforska hur stort intresse andra klubbar har för vänsterbacken för att försöka trissa upp priset. Samtidigt kollar Liverpool även på andra alternativ till positionen – de som nämns i sammanhanget är Celtics  Emilio Izaguirre samt Wigans Maynor Figueroa (The Mirror).

Izaguierre kommenterar Liverpools intresse: ”“This is flattering to any player, that Liverpool shows an interest in your services. I still do not know anything – I have left everything in the hands of my agent and club officials” (La Tribuna).

* * *

Enligt The Liverpool Echo överväger Liverpool att försöka värva Scott Dann. Man sonderar spelarmarknaden efter en ny mittback och Dann – som är en ”lifelong Kopite” – är ett av namnen på listan över mittbackar. 24-årige Dann värderas till omkring £10 miljoner och är även ett intressant namn för många andra PL-klubbar, inklusive Arsenal, Sunderland och WBA, men han vill med hela sitt hjärta spela för Liverpool på Anfield, där han tidigare var säsongskortsinnehavare. En skada gjorde att Dann missade säsongens sista fyra månader, men nu är han helt återställd. En annan mittback på Liverpools lista är Gary Cahill, men Bolton vill ha hela £18 miljoner för honom, samtidigt som han är äldre än Dann.

Dann är dominant i luften och bekväm med bollen, och han passar onekligen in i Fenway Sports Groups strategi, som kortfattat går ut på att endast betala höga övergångssummor för spelare med högt återförsäljningsvärde.

Anledningen till att Liverpool letar efter en ny mittback är att Daniel Agger är så pass skadedrabbad, samtidigt som Soto Kyrgiakos troligtvis kommer att lämna klubben i sommar.

Dessutom är man alltjämt angelägna om att värva Charlie Adam, trots att Blackpool har aktiverat en klausul som innebär att hans kontrakt automatiskt förlängs med ytterligare 12 månader.

(The Liverpool Echo).

* * *

Kenny Dalglish har åter igen betonat att Liverpool minsann kommer att kunna attrahera spelare, trots uteblivet cupspel i Europa.

”I’ve heard people say us not playing in Europe means we won’t be an attractive proposition for some players. I disagree,” skrev Dalglish i sin krönika i LFC Weekly.

”The history and tradition of this club makes us attractive whether we are or aren’t involved in European competition.

”If a player thinks otherwise we are better off without him.”

* * *

Wigan stannade kvar i Premier League. Nu har klubben informerat Charles N’Zogbia om att han kommer att tillåtas att lämna bottenlaget, vilket har väckt stort intresse bland övriga PL-klubbar. Newcastle, Sunderland och två icke-namngivna klubbar är mycket intresserade av N’Zogbia (The Northern Echo).

* * *

Stewart Downing har bekräftat att han inte är beredd att förlänga sitt nuvarande kontrakt med Aston Villa, och menar att han befinner sig ”at a major crossroads in my career”. Downing vill återta sin plats i Englands landslag, och har ambitioner om att spela i Champions League under sin karriär. Liverpool är en av flera klubbar som visar intresse för Downing (The Liverpool Echo).