I detta inlägg kan du följa veckans transferrykten.

* * *

Måndag:

Liverpool och Celtic förhandlar om en övergång för Andre Wisdom. Han är nära att byta klubb för £3 miljoner (The Daily Mail).

* * *

Tisdag:

Liverpool är nära att värva Hector Herrera. LFC är överens om övergångssumman med Porto och Pachuca. Den sistnämnda mexikanska klubben äger 30% av Herrera (Fox Sports MX).

Italiensk media rapporterar att Herreras prislapp ligger på €20 miljoner.

Emre Mor, som ryktades till Liverpool, är officiellt klar för Borussia Dortmund.

* * *

Onsdag:

Martin Skrtels agenter hör efter med potentiella intressenter. Middlesbrough blev erbjudna Skrtel och bad om att bli fortsatt informerade om händelseutvecklingen kring slovaken, men nu har de bestämt sig för att tacka nej till hans tjänster. Därmed tyder det mesta på att Skrtel kommer att hamna i Turkiet (The Northern Echo).

Liverpool, West Ham United och Everton är intresserade av Marseilles yttermittfältare Kevin Nkoudou (RMC).

* * *

Torsdag:

Liverpool ämnar inte att förlänga Kolo Tourés spelarkontrakt. LFC har övervägt att erbjuda honom en coachroll men Touré vill fortsätta spela. Nu visar Monaco intresse för honom (The Daily Mail).

Liverpool förväntas släppa Joao Teixeira (The Daily Mail).

Swanseas ordförande Huw Jenkins är intresserade av att värva tillbaka Joe Allen (The South Wales Evening Post).

* * *

Fredag:

Liverpool vill förlänga kontraktet med Emre Can (samtliga engelska medier).

* * *

Lördag:

Porto är intresserade av den kontraktslöse Joao Teixeira (A Bola).

* * *

Söndag:

Det är väldokumenterat att Jürgen Klopp har kollat på Argentina i Copa America. Den spelaren som Klopp spanade in var River Plates 29-årige back Gabriel Mercado, som kan spela både höger- och mittback. Det är oklart om Klopp kommer att konkretisera intresset för Mercado, men Copa America gav honom åtminstone möjligheten att se backen på plats (The Mirror).

Napolis president Aurelio De Laurentiis säger öppet att klubben är överens med Udinese om övergångsvillkoren för Piotr Zielinski, men att polacken vill flytta till Liverpool som också har lagt ett bud. Jürgen Klopp har pratat med Zielinski i telefon och försäkrat honom om att han kommer att få en viktig roll i Liverpool den kommande säsongen och såklart även i framtiden. Liverpools bud ligger på £9,5 miljoner (The Guardian).

14 kommentarer
 1. Om nu Herrera kommer in och man fortfarande är ute efter Dahoude så måste det väll betyda slutet för Lucas och Allen.

  Med Can, Henderson, Grujic, Milner, Stewart, Herrera och Dahoud så är det nog fullt med centrala mittfältare.

  Alternativt blir det Zielinski istället för Dahoud men 7 spelare plus akademispelarna så har Liverpool bra med centrala mittfältare.

  • PJ: Vi kan nog glömma Dahoud, Mönchengladbach håller hur hårt som helst i honom efter tappen av Nordtveit och Xhaka. Tror personligen att Herrera skulle utesluta Zielinski som möjligtvis flyttar till Napoli istället.

   Herrard är ju en väldigt allroundskicklig spelare men är bäst som box-to-box, tycker jag. Min känsla är att Klopp inte värdesätter Hendersons offensiva egenskaper överhuvudtaget men det är bara en känsla…

  • Jo, jag förväntade mig det när jag såg att Xhaka skrev på för Arsenal. Men med tanke på att han fortfarande är Liverpools ”Main target” enligt alla pålitliga källor så måste dom ha fått någon slags indikation att en flytt till Liverpool inte är helt utesluten.

   Jag har ju inte någon större koll på Herrera bortsett från det man sett i landslaget och CL, men det känns som Herrera är ett steg ner från både Dahoud och Zielinski trotts att båda är väldigt unga fortfarande. Dock vad jag vet så håller hans offensiva egenskaper högre nivå än dom två andra och är stabil i sina insatser.

  • PJ: Men ärligt talat, om Liverpool verkligen vill ha en spelare som Zielinski, så skulle man värva honom. Har sett honom 5-6 matcher den här säsongen och verkligen ansträngt mig för att se hans storhet… Självklart en bra spelare men ingen som tillför någonting extra… Skulle mycket hellre se att Liverpool värvar Herrera.

  • Man får väl ändå hoppas att scouterna för Liverpool har sett hans storhet om nu dom seriöst är ute efter honom. Det mesta om Zielinski är vad jag läst från div. scouting rapporter men efter ryktena började florera så kollade jag på ett par matcher. Visst håller jag med om att det knappast är någon Gerrard man fick se, men tycker han är väldigt trygg med bollen och gillar att utmana. Hans passningsspela är helt okey. Kanske lite väl egoistisk ibland dock. Tror inte han skulle peta någon i startelvan direkt men man kunde se en fin utvecklingspotential och om Allen säljs så kan Zielinski nog ta hans plats som back-up helt okey.

   Men jag får ju lite på dig när du säger att Herrera skulle va ett bättre alternativ då jag inte har stenkoll på någon av spelarna. Tycker dock det borde vara spelare av lite högre kaliber Liverpool är ute efter om nu Henderson inte är någon Klopp litar på till 100%.

  • PJ: Herrera är den mer mogna och färdigare spelaren. Och en liten annan spelartyp. Jo, jag litar på Liverpools omdöme om man beslutar sig för att lägga £10+ på Zielinski, men det verkar ju inte som att man är beredda att göra det.

   I min värld borde Liverpool sikta högre än Zielinski. Kanske är det också vad man försöker göra.

 2. Finns vissa rykten om att Higuain ska till Liverpool och Herrera blir Higuains ersättare i Napoli…

  • Verkar konstigt att ersätta en anfallare med en mittfältare tycker jag… … … … …

  • Napoli har Zapata utlånad så kanske dom tänkt ersätta Higuain från det egna leden genom att sätta Gabbiadini i startelvan och Zapata som back-up.
   Att media använder ordet ersätta kan betyda bara att Herrera tar hans plats i truppen.

  • Detta kommer från att en fotograf fångat både Higuains’ bror, och tillika agent, och Klopp tillsammans på en bild. Får en känsla av att alla kopplingar som man antagit därefter är helt tagna ur luften. En känsla bara.

 3. Liten shoutout till vår lille magiker som sköter sig bra med brasileien i copa america, till er som missat detta så slog han till med tre baljor mot haiti i en 7-1 vinst för brassarna. Cou startade och spelade matchen igenom och blev prisad med höga betyg efteråt! Två utav målen kan man kalla couthinomål där han knorrar in ett par utifrån sedan ett mål på måltjuvsmanér!
  Visst halvtaskigt motstånd men han sken sådär som han gör ibland, kul å se mitt i silly/em hajpen.

 4. Tyvärr så är det Daily Star som kommer med ryktet men ändå, ett trevligt rykte. Dom hävdar att Liverpool är med i racet för Kanté. Han skulle ju vara perfekt för Liverpool och har redan bevisat att han kan PL fotbollen. Det är ju en sådan som behöv i laget just nu, en riktigt hård bollvinnare. Grabben har ju ett par lungor stora som badbollar så han klarar ju av att springa en hel match, något Can inte kan ännu. Men kanske så kan Klopps försäsong ändra på det.

  • Jag tror inte Emre kommer utvecklas till den spelartypen, men han kan nog bli något annat som också är väldigt bra. Håller med om att Kante hade varit bra för Liverpool, synd att man inte värvade honom förra sommaren.

  • Nä, syftade mer på att Can inte har lungor nog för att löpa en hel match, inte att Can och Kanté har liknande spelstil. Lite slarvigt skrivet av mig, sorry. Tog bara upp Can som exempel då han är det närmaste en fysisk centralmittfältare Liverpool har tills nästa säsong som kan hota om en plats i startelvan. Annars är det ju Lucas som är närmast i spelstil men han har inte benen längre för att göra det jobbet Kanté kan.

   Sen rapporterar James Pearce på Echo att Liverpool snart är överens med Udinese om Zielinski. Det har ju också sagts att Klopp snackat med honom och försäkrat han om att han ska få en framträdande roll i laget nästa säsong.
   Verkar som att Klopp och Co. har lite mer förtroende för honom än vad både du och jag har. Jag förväntade mig att han skulle vara en breddspelare.

Kommentarer är stängda.