Emre Can kräver en veckolön på hela £200 000 för att stanna i Liverpool. Klubben är dock ovilliga att tillgodose kravet, som skulle göra Emre till den bäst betalda spelaren i hela klubben. Hittills har Emre tackat nej till Liverpools förslag. Manchester City och Juventus hör till skaran av beundrare (The Mirror).

Liverpool vill ersätta Emre med Jorginho. Trots att Manchester United och Arsenal också är intresserade, tror Liverpool att man har goda chanser att signa mittfältaren, som värderas till £50 miljoner. Liverpool har även kollat på Jean-Michael Seri och Wilfred Ndidi som Emres ersättare (The Mirror).

Jack Wilsheres sitter med ett utåtgående kontrakt. Mittfältaren vill gärna förlänga, men Arsenal erbjuder honom en lönesänkning. Kontraktsförslaget innebär dessutom att lönen delvis kommer att baserad på antal matcher och diverse bonusar. Wilshere har redan fått erbjudanden från Everton, Juventus och AC Milan, medan Liverpool och Manchester City också följer händelseutvecklingen (The Mirror).

Mo Salah kommer att stanna i Liverpool i sommar – även om Real Madrid skulle knacka på dörren i sommar. Liverpool är beredda att erbjuda honom ett nytt kontrakt med veckolön på £200 000. Salah har berättat till vänner att han vill stanna i Liverpool (The Mirror).

Liverpool, Arsenal och PSG är intresserade av Jan Oblak, som har en utköpsklausul på £88 miljoner (The Mirror).

9 kommentarer
 1. Är det nyhetstorka, hur trovärdiga är the mirror….

  • Medel skulle jag säga. Knappast den mest trovärdiga men knappast på samma nivå som The S*n, Metro eller Daily Mail.
   Det beror lite på vem det är på Mirror som skrivit artikeln. Om det är David Maddock som skrivit det så är det rätt så trovärdigt då han har goda kontakter inom klubben.

   Kan inte tänka mig att Can är dum nog att han tror sig vara värd £200k/veckan. Men han verkar ha ett lite väl uppblåst ego så det är ju inte helt omöjligt.

 2. Min första reaktion på detta: Betalar vi verkligen så ”låga” löner?
  I många andra klubbar tjänar flera spelare £300 000-£450 000 i veckan.
  Känns som att vi kommer att få svårt att signa de allra bästa spelarna om andra klubbar är intresserade av samma spelare. Tror inte vi har chansen på t.ex. Jorginho.
  Tycker Can absolut skulle kunna få £200 000 OM vi haft en liknande lönestruktur som flertalet andra klubbar. Men att han skulle bli klubbens bäst betalda spelare finns inte på kartan. Vill väldigt gärna ha kvar honom men inte till de förutsättningarna. Vet inte vad han har i veckolön nu men jag kan tänka mig att runt £150 000 plus olika prestationsbaserade bonusar skulle låta bättre. Men om dessa uppgifter stämmer verkar det som Can bestämt sig för £200 000 eller lämna. Så tyvärr lär han gå vidare i karriären. För våra ägare är vettiga människor som inte låter en spelares krav förstöra klubbens lönestruktur.

  • Kingpin , varsågod och räkna upp ”många” andra klubbar som betalar 300 000 – 450 000£ i veckan till flera spelare. Du kanske hittar ett fåtal spelare i stället.

  • Han har i förhållande till många andra en låg lön just nu, eftersom han spelar på samma kontrakt som då han kom till klubben. Minns inte exakt hur mycket det är, men det är långt långt under hundratusen pund.

   Sen till kärnfrågan här, är han värd pengarna? Det beror ju på hur man ser det. Om han blir klubbens bäst betalda spelare, så absolut nej, då är det ett galet överpris. Samtidigt så kanske det är på.de här nivåerna vi måste lägga oss, att bra spelare tjänar så mycket, och följaktligen då att de ännu bättre spelarna tjänar ännu mer. Det är ju knappast så att vi kan locka spelare till oss tack vare det vackra västkustvädret i norra england, och då är nog tyvärr pengar det enda botemedlet. I annat fall måste vi nog inse att vi kommer förbli en språngbräda för spelare som vill uppåt.

  • Can är ju knappast värd 200k i veckan. Han bör ligga strax under 100k. Han kan inte på riktigt tro att han är så värdefull?
   Tycker nästan hela vårt mittfält är fyllt av medelmåttor, inte direkt spelare av högsta klass. Den enda som håller en hyfsad nivå och bidrar är ju Milner. Can har fortfarande potential och briljerar ibland, men han måste börja briljera konstant för att gå över 100k sträcket.

   3-400k får endast de bästa spelarna i de rikaste klubbarna, typ PSG, kina klubbar, UTD, City, Barca och Real.
   Men visst måste vi konkurrera ifall vi vill nå toppen, men då ska spelarna vara värda det. Can är som sagt inte i närheten av att vara värd 200k.

  • Håller med om att det han visat hittills inte är toppklass, men han har potential och tiden för sig. Hur mycket han är värd är svårare att säga.

  • Kingpin: Emre Can skulle antagligen bli en av världens 10 högst avlönade centrala mittfältare om Liverpool betalar honom £200k/veckan. Det är enormt mycket och ingenting som de rikaste klubbarna betalar för squadplayers (som han skulle vara i typ Man City, PSG etc).

   Can är säkert underbetald nu, men det beror ju på att han inte har velat förlänga sedan han skrev på för klubben.

  • Det första FSG gjorde var ju att städa bort våra spelare med dyra löner successivt. Då pratade vi löner kring 100k per vecka.

Kommentarer är stängda.