Den snart kontraktslöse mittfältaren har pratat med tyska medier.

Emre Cans vara eller icke vara i Liverpool har varit ett stort samtalsämne bland åtminstone LFC-fans.

Nu är Can på landslagssamling med Tyskland. Där pratade han med det tyska magasinet SportBild och fick frågan om sin framtid. De var i synnerhet intresserade av om Emre kan tänka sig en återkomst till sitt hemland: ”Visst, Bundesliga skulle intresserade mig, varför inte? Även om jag ärligt talat måste säga att nivån har gått ner på senare år,” sa 24-åringen och fortsatte: ”Premier League har kraften att spendera mer pengar på spelare än Bundesliga. Det är väldigt, väldigt viktigt.”

”Det går bra för mig i England. Det är fysiskt spel, vilket passar mig.

”Spanska ligan är också attraktiv. Detsamma gäller Tyskland, vad gäller taktik där, och italiensk klubbfotboll har tagit ikapp på sistone. Detsamma kan sägas om Frankrike, den ligan har nu etablerat sig som en av de bästa i Europa.”

”Därför vill jag inte utesluta någonting eftersom jag inte vet vad jag komma att göra från och med i sommar”.

Emre sa också ”Jag har självförtroendet att säga att mina kvalitéer är tillräckliga för att spela i en väldigt stor klubb nästa säsong”, vilket antyder att han inte betraktar Liverpool som en verklig storklubb.

* * *

10 kommentarer
 1. En halvordinarie gubbe som är ung och går gratis, så klart att många stora klubbar kommer stå i rad för att hugga honom. Tror dock inte att han kommer att spela till sig en startplats i någon av de större klubbarna (som han nu pratar om). Istället så kan jag tänka mig att det blir som med många andra gratis-spelare, han skriver på för Juvve men blir förmodligen utlånad till en annan klubb i ligan eller eventuellt en utfyllnadsplats på bänken.

  Men om han är väldigt målmedveten så kan det ju så klart gå vägen. Känns dock som Pjanic, Khedira och Matuidi alla går före i dagsläget.

 2. Alldeles för ojämn. Jag kommer inte direkt gråta mig till sömns

  • Bortsett från snacket om att ”kunna komma att spela i en storklubb” (hoppas han stukar foten och missar VM…) så kommer jag sakna Can som spelare och tror att vi skulle ha god användning av honom i framtiden även om förstärkningar i form av Keita och eventuellt en specialiserad DM (Jorginho?) kommer.

   Däremot håller jag med om att han ofta varit ojämn – i vissa matcher är han totalt dominant, i andra matcher känns det som att han inte tillför något alls. Han har inte riktigt nått den nivån jag förväntade mig av honom och har i min åsikt aldrig cementerat en plats i startelvan även om han så klart fått mycket speltid.

   Det vi kan känna oss trygga i är vetskapen att Klopp kommer hitta en lösning till mittfältet i sommar.

 3. Ärlig talat, vilket svin. Dagen han inte drar på sig Liverpool färgerna kan inte komma snabbt nog. Hoppas nu helt ärligt att hans karriär går åt helvete och om några år spelar i en skitklubb som aldrig vinner något. Hur vågar han förolämpa klubben på det här sättet!? Just nu kan man räkna klubbar som på ett eller annat sätt är mer attraktiva än Liverpool på en hand och han platsar inte i någon av dom.

  Om han bara hade hållt käften så hade han lämnar med mina lyckönskningar då han är knappast någon speciell eller oersättlig och har gjort ett i sin helhet bra jobb för klubben.

  Men han va tvungen att gå och förolämpa klubben så som han gör. Vill ärlig talat aldrig mer se honom spela för klubben om han inte fattar eller uppskattar att han redan nu spelar i en väldigt stor klubb.

  Good riddance.

  • Faint: Håller med om att intervjun inte ser bra ut. Om han menar att Liverpool också är en storklubb, borde han ha betonat det, men det verkar han inte ha gjort. Jag har dock inte sett/hört intervjun i sin helhet.

   Det känns verkligen som att han ”pimpar” ut sig för intressenter. Som LFC-supporter hade det ju också varit befriande att höra att han inte är intresserad av andra PL-klubbar, men det verkar inte som att vi kan förvänta oss den lojaliteten av Emre. Skulle vara oerhört bittert om han hamnar i en annan engelsk klubb, vi kan ju faktiskt inte ens utesluta Man United som det ser ut nu.

 4. Han säger i intervjun att han vill till en klubb som vinner titlar och även om vi har ett väldigt bra lag är vi inte färdiga än. I år har vi ingen chans på ligatiteln och antagligen inte nästa säsong heller. CL är vi kvar i men det kommer bli väldigt svårt. Så där kan jag förstå hur han menar. Men att gå till en större klubb? Hur tänker han där? Menar sett till vilka spelare klubben har? Då har han använt fel ordval. Eller menar sett till intäkter? Spelarbudget? Antal supportrar?
  Jag förstår att han vill sondera terrängen, det är naturligt. Det gör vi vanliga arbetare också. Skulle jag få chansen på ett annat jobb som är intressant och erbjuder mer pengar så är det klart att jag tar det. Men det finns olika sätt man kan säga det på och den här gången kändes det inte så genomtänkt. Men jag hyser ändå inget agg mot honom. Tycker inte han nedvärderar vår klubb utan han använde kanske lite fel ordval men samtidigt har han rätt att gå till vilken klubb han vill och han har inte snackat skit om oss så då är det okej.

 5. Jag tycker man läser för mycket mellan raderna i ”ser mig själv i en storklubb nästa säsong”. Finns inget som säger att han inte anser Liverpool är en storklubb. Han håller dörrarna öppna och det han vet är att han kommer spela i en storklubb nästa säsong, vare sig det är Liverpool, Juventus eller Bayern München.

  • Cdouf: Samtidigt har ju Liverpool kontraktsförhandlat med honom under längre än ett års tid – att han inte har accepterat något av förslagen antyder ju också något om hans ovilja att stanna i LFC.

  • Eller tvärtom, Liverpool kanske inte gett honom ett kontraktsförslag som är förenligt med hans marknadsvärde. Uppenbarligen är han ganska attraktiv på marknaden. Ung, spelar i tyska landslaget och spelar regelbundet i ett topplag i PL och i CL.
   Kanske inte ska lägga allt på honom, i en förhandling är det ju två parter.

  • Han blir ju extra attraktiv när man kan få honom gratis.
   Dock så är känslan att han överskattar sig, jag ser han inte ta en startplats i någon av ”stor” klubbarna i europa.

Kommentarer är stängda.