Liverpool vill värva ytterligare en spelare från energidrycksklubben Leipzig.

För mindre än två veckor sedan rapporterade The Independent att Liverpool är den klubben som visar störst intresse för Timo Werner.

Ikväll skriver tyska Bild att Jürgen Klopp är i kontakt med Werners agent Karlheinz Förster – och att han är en stor beundrare av Werner – som han vill hämta till Liverpool. Den unga anfallaren uppges vara intresserade av en tidig övergång, men han blir verkligen inte billig.

Prislappen för den som vill köpa Werner kan ligga på omkring €100 miljoner – det vill säga drygt £87 miljoner.

* * *

Uppdatering: Enligt Liverpool Echo är LFC inte intresserade av att ta in en ny anfallare i sommar, vilket avskriver Werner. Klopp är nöjd med de nuvarande alternativen, menar lokaltidningen.

* * *

12 kommentarer
 1. £87m för en reserv? Nej tack.
  Firmino är den perfekta anfallaren för Liverpool punk. Kan helt ärligt säga att jag personligen inte skulle välja någon annan 9a över Firmino.
  Han är helt enkelt den kompletta moderna 9an och det finns ingen anfallare i världen som lägger ner ett lika bra jobb för laget som Firmino. Nämn en annan anfallare som skulle välja att passa istället för att skjuta i boxen om han ser en medspelare med ett bättre läge. Ni har 100år på er att komma upp med ett annat namn än Firmino. Sitter hellre med Ings på bänken än £87m på bänken. Lägg dom pengarna på något vettigare istället.

  Avslutar med detta:
  Firmino 23 mål och 13 assist. (1mål/143min)
  Werner 18mål och 6 assist (1mål/151min)
  Sammanfattning: Werner petar aldrig Firmino.
  £87m för en bekvämare = idioti.

  • Nej, Firmino är klart en given spelare.
   Vi skulle dock behöva ytterligare en anfallare av klass och det kommer kosta. Men som du säger, knappast för en så hög summa. 50 mille låter mer rimligt.

   Men har även tron på att Ings ska kunna hitta formen, så fort han får in bollen i nätet. Passar dessutom vår spelstil perfekt.

  • Alla vill ha en back-up av klass, Problemet är att spelare av klass inte vill sitta på bänken, Inget lag har en anfallare av klass på bänken, dom stora lagens plan-b till nr.9 positionen spelar på kanten i startelvan som t.ex. Mbappé, Martial, Ronaldo och Messi. City har Gabriel Jesus men sen har dom också råd att ge spelare så höga löner att det inte är så farligt att sitta på bänken en halv säsong.
   Av det man sett av Ings efter combacken så är jag nöjd med honom som back-up samt att Brewster ska tydligen bli a-lagsspelare på fulltid nästa säsong.
   Med Ings, Solanke och Brewster har vi bra täckning.
   Solanke och Brewster kommer aldrig uppnå sin potential(som är skyhög för båda) om dom inte får spela och inte har tron från managern.

  • Faint: Liverpool har å andra sidan haft en väldans tur den här säsongen. Mané, Firmino och Salah har missat väldigt få matcher, särskilt efter januari. I Werner skulle laget få in en spelare som inte bara kan backa upp utan även komplettera och konkurrera med övriga. Just nu är konkurrensen i anfallet obefintlig och ett avbräck skulle straffa laget oerhört hårt.

   Håller inte med om att Ings, Solanke och Brewster är bra backup. Ings har inte varit i form på flera år, och ingen av de tre har gjort mål i PL den här säsongen. Inte för att de har spelat SÅ mycket, men de har å andra sidan inte visat särskilt mycket när de väl fått chansen. Spelare som Sturridge och Origi kanske inte håller LFC-klass, men de är mycket mer etablerade anfallare.

   Sen är det klart att Werner för £87m är det dyraste laget för ett nyförvärv, egentligen oavsett behov & position… Men jag är väldigt tveksam till att gå in i nästa säsong med enbart anfallsbacksups som (tills något annat händer) inte gjort ett enda ligamål 17/18.

  • pelle2x – Tycker Ings har varit bra när han hoppat in på senare tid. Mot Watford gjorde han ett riktigt bra inhopp och skapade flera farliga lägen. Sen tycker jag att det är lite missvisande att säga Ings har inte varit i from på flera år då han har varit skadad. Nu har han fått tid på sig att läka i U23 och har knappast gjort bort sig där.
   Sen har Ings spelat 39min i PL. Vem i världen har ett sådant facit att dom gör mål vart 39e min? Kan ju fan inte klandra honom för uteblivet målskytte när han spelat 39min.

   Sen kan man hävda att Solanke har gjort mål då han fick målet mot WBA, enligt mig, felaktigt bortdömt. Och han har spelat bra även utan mål, dom kommer, det är trotts allt hans första seniorsäsong i PL.

   Men jag undrar då varför Liverpool ska köpa in unga spelare som Solanke och Brewster. Sälj dom för helvete om man inte ska lita på dom och kicka Klopp och bara köpa färdiga spelare i så fall.

   Sen är Sturridge inget att ha. Han är inte frisk när han behövs och Origi är långt ifrån bra nog längre. Sen skulle jag knappast kalla Origi en mer etablerad anfallare än Ings då han har inte bara en fantastik målskörd i Championship men också en lysande målskörd i PL för Burnley med tanke på att laget va knappast någon som utmanade på allvar.

   Tvivlar starkt på att en bättre spelare än Ings skulle nöja sig som back-up och kanske spela 10min/match för om Firmino är frisk så kommer han starta. Det är därför topplagen inte har världsklassanfallare eller snäppet under på bänken då dom vet att dom får speltid i andra klubbar.
   Och om Firmino skulle gå sönder och Ings skulle helt och hållet förstöra anfallskraften i startelvan(vilket jag tvivlar stark på) så kan helt enkelt Mané och/eller Salah spela på topp som dom gjort förr.
   En 9a är det absolut sista Liverpool behöver plocka in. Liverpool har bra täckning offensivt tack vara att alla tre där framme kan spela på alla tre positioner.
   En ytter däremot vore bra att ta in men även det kanske inte behövs med tanke på hur bra Harry Wilson spelat i Hull och landslaget.

  • Faint: Givet att Ings målfacit kan förklaras av skador och därefter lite speltid. 1 mål på 9 U23-matcher imponerar ju inte håller men samtidigt bör man ha förståelse för att han har varit matchotränad.

   Det jag menar är att Liverpool i princip spelar med 3 anfallare och inte har en enda backup som man faktiskt vet heller. Vi hade aldrig accepterat det i någon annan lagdel. Att denna svaghet inte har uppmärksammats tror jag främst beror på att Firmino, Salah och Mané har missat så pass få matcher under andra halvan av säsongen. Och att de har varit så pass hela beror delvis på tur, alltså att de har undvikit skador.

   Tänk om backupsen till mv, backlinjen, mittfältet hade bestått enbart av spelare som knappt spelat fotboll de senaste åren eller aldrig någonsin spelat på seniornivå. Det hade varit helt oacceptabelt. Det är rimligt att laget ska ha 4 etablerade anfallsalternativ som slåss om 3 platser, kan inte se hur det skulle utesluta unga spelares möjligheter.

   Det måste finnas något slags mellanting mellan spelare som aldrig någonsin har levererat på A-lagsnivå och en £87m-anfallare som Werner. Origi och Sturridge är inte rätt spelare, Mané/Firmino/Salah ÄR rätt spelare, men det behövs en till. Tror alla kan se att Origi och Sturridge är helt andra spelartyper än ”succétrion”. Werner är rätt spelartyp men troligtvis för dyr.

   Kanske beror lite på hur man ser på anfallstrion, jag ser inte Salah och Mané som yttermittfältare utan som ytterforwards. Tycker den offensiva spetsspelaren som bör värvas måste vara någon av Werners typ, dvs någon som kan göra det bra på alla tre positionerna. Då är min utgångspunkt att AOC’s framtid är på mittfältet.

   Det finns många intressanta talanger i Liverpools organisation, men min övertygelse är att de kommer att ”få” (ta) chansen om de är tillräckligt bra. Det finns ingenting som talar för att Klopp skulle vara ovillig att ge talanger chansen, tvärtom. Han hade t.ex kunna tagit in någon etablerad högerback i januari men han fortsatte att ge Gomez & TAA förtroende i Clynes frånvaro.

  • Vi är fortfarande topp 4 pga att våran front trio varit skadefri i princip. Som vi alla vet har ju ändå explosiva spelare lättare att gå sönder likt Salah och Mane och att de inte gått sönder mer är fan ett under. Så inte jätte dumt att ha en spelare i samma klass så att vi faktiskt kan vila någon där fram och ändå inte tappa i styrka. Nu säger jag inte att Werner är den bästa investeringen men en till topp spelare på dessa positioner vore att föredra. Sen hoppas ju även jag att Brewster, Wilson, Solanke, Kent, woodburn etc skulle kunna komma igång på allvar men det verkar vara svårt för talangerna att nå fram. Känns som om vi ändå vill vara en topp fyra klubb med ambitioner om CL, FA och liga cup borde vi ändå ha en extra spelare av klass som inte gör att vi tappar i slagstyrka på back, mittfält och anfall.

   Sen hoppas jag Klopp slutar med att försöka göra någon sorts fembackslinje i slutet av vissa matcher. Vi tappar allt spel vid dessa tillfällen och åker ofta på ett baklänges mål. Om han nu vill byta ut någon i front trion med en mer defensiv spelare, men sätt in Moreno tex men på samma plats och låt honom springa och stressa och pressa sista 10.

  • Vi har alla vår egna syn på situationen. Jag är nöjd med Ings som backup till nr.9 men det är inte du tydligen. Agree to disagree som det heter.

   Dock undrar jag vart du får det att han bara gjort 1 mål för U23 då han bl.a. gjorde två mot Stoke och fyra mot Bristol City.

  • Ni glömmer faktiskt att vi har Lallana…. han får dock spela upp sig.

 2. Werner är ett väldigt dyrt alternativ men han hade verkligen behövts. Ska vi spela matcher i fyra olika turneringar under nästa säsong, lita på att Firmino/Salah/Mané ska hålla sig friska och kunna spela i nästan varje match så är vi illa ute. Tänk då på våra konkurrenter som har minst 2 klasspelare per position, sen utöver det så finns det lite juniorer som fyller ut. Tycker att vi bör ta in en anfallare och en ytter, sedan behöver vi fylla på med mittfältare utöver Keita, ytterback och även en målis.

  Tror dock att det inte blir riktigt så många nya gubbar som jag önskar då Klopp handlar på ett annat sätt än sina konkurrenter, men det skulle inte skada med att få in lite mer kvalitet. Speciellt då City förmodligen kommer fortsätta dominera nästa säsong också.

Kommentarer är stängda.