. . .

SUPERTECA FC PORTO - ACADEMICA  2011/2012

Tony Barrett & Gary Jacobs ifrån The Times skriver ikväll en artikel där de menar att Porto-wingern Christian Atsu närmar sig en flytt till Liverpool. Ghana-forwarden har nekat ett fyraårskontrakt ifrån Porto i hopp om att få igenom en flytt till Premier League. Transfersumman för den 21-årige ghananen sägs ligga på drygt £3 miljoner, som så sent som säsongen 2010/2011 blev framröstad till den bästa unge spelaren i Porto.

Kommentar: Atsu är ett riktigt talang-råämne med en otrolig fart & explosivitet. Han har under hela sin ungdomskarriär varit en av de mest framstående talangerna i sin årskull och har potentialen att bli en riktigt bra fotbollsspelare. Det är helt klart en chansning att värva honom, men det visar samtidigt att Liverpools nya scoutingkommitté gör sitt yttersta för att få in de talanger som har störst potential. Bara tiden kan sedan avgöra om Atsu kommer slå igenom eller inte, men för bara £3 miljoner är detta en ’no brainer’.

. . .

Porto-löftet Christian Atsu närmar sig en £3 miljoner-flytt till Liverpool, vilket skapar frågetecken kring Stewart Downings framtid i klubben (The Guardian)

Liverpool-managern Brendan Rodgers försökte redan förra sommaren att signa Christian Atsu, men Porto satte då en massiv prislapp på den spännande talangen. (The Mirror)

Luis Alberto och Henrikh Mkhitaryan, kommer båda att flyga till Merseyside för att genomgå läkarundersökningar innan veckan är slut. (The Mirror)

Fulham vill låna Liverpools André Wisdom på ett säsongslångt lån (The Mirror)

. . .

Times rapporterar även att Andy Carroll ser ut att flytta till West Ham efter att Newcastle vägrat att möta den engelske landslagsanfallarens lönekrav samt transfersumma. Carroll ser dock inte ut att få sina £100 000 i veckan som det tidigare rapporterats om, utan har fått nöja sig med £80 000 i veckan, samma summa som han tjänade i Liverpool. Transfersumman kommer ligga på £15,5m, med £2m extra i bonusar. West Ham betalade även £2 miljoner i en lånesumma förra sommaren.

. . .

Uppdatering: Andy Carroll har klarat sin medical med West Ham enligt David Gold, gemensam ordförande för klubben.

* * *

Arsenal och Liverpool fightas om West Bromwich talang Yan Dhanda, som upptäcktes på en fotbollstalang-tävling i Asien. Fjortonåringen har redan signat ett sponsoravtal med den amerikanska sportklädes-jätten Nike. (Daily Mail)

Video: 

* * *

Twitterboom

https://twitter.com/MrBoywunder/status/347100444423757825

https://twitter.com/barcastuff/status/347104490207469569

* * *

Övriga stornyheter i fotbollseuropa

Monaco har budat €60m för Milan-paret Stephan El Shaarawy och Kevin-Prince Boateng. (Mediaset Premium & RMC Sport)

Fabio Capello är redo att ta över Paris Saint Germain, och förväntas bli klar för den franska huvudstadsklubben redan imorgon. En av anledningarna till att han får jobbet är på grund av sin goda relation med fixstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Kontraktet är på ett år då de hoppas kunna få in Arsene Wenger nästa år. (Sky Sport Italia, Gianluca Di Marzio)

Samtidigt som Capello blir klar för PSG, så kommer Ancelotti att bli klar som ny huvudtränare för Real Madrid. (Sky Sport Italia, Gianluca Di Marzio)

West Ham har bett Chelsea om att få låna in antingen Romelu Lukaku eller Demba Ba till nästa säsong (Times)