. . .

Det är föga överraskande att Liverpool kommer att göra en målvaktsrockad i sommar.

Pepe Reina är en duktig målvakt, men också en väldigt högavlönad målvakt. Ur klubbens perspektiv är han ingen prisvärd truppmedlem.

Liverpool gör sitt yttersta för att ha just prisvärda spelare i truppen. Man vill inte ha överbetalda spelare, som exempelvis Reina. Då föredrar man yngre spelare som utvecklas.

Lönen i kombination med på tok för många misstag gör att Reina är på väg bort. Att Barcelona och eventuellt Napoli är intresserade av hans tjänster är i princip bara en bonus för Liverpool, tror jag, då spanjoren knappast kommer att motsätta sig en flytt till varken sin gamla klubb Barcelona eller Rafa Benitez Napoli.

Mignolet3

Jag är som sagt inte förvånad över att Reina ryker. Däremot är jag mycket förvånad över att ersättarens namn är Simon Mignolet.

Den 25-årige belgaren är en målvakt som alla har sett spela för Sunderland flertalet gånger. Visst är han en kapabel målvakt, men jag uppfattar honom inte som en potentiell stormålvakt. Dessutom är övergångssumman – som troligtvis kommer att landa på omkring £9 miljoner – knappast vad man kan kalla fyndpris för en målvakt.

Det som däremot är helt klart är att Liverpool har scoutat Mignolet grundligt. Jag förmodar att de har sett kvalitéer som jag (och många andra) har missat. Man ska naturligtvis inte glömma att målvakter är väldigt svåra att scouta – och klubben har förmodligen scouter som är väldigt duktigt på att scouta målvakter – vilket känns betryggande.

Mignolet kommer att få betydligt mindre att göra i Liverpool än vad han hade i Sunderland, men hans insatser kommer att granskas desto noggrannare och mer kritiskt.

För Liverpools del blir Mignolet en nyckelspelare. Backlinjen kommer att innehålla flera nya spelare och en målvakt som inger trygghet kommer att vara av stor betydelse för hela försvarsspelet.

För Mignolets del blir flytten självklart en fantastisk chans för honom att visa framfötterna. Vem skulle inte vilja vara målvaktsetta i Liverpool?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
  1. Vilken målvakt tycker ni har varit bäst sedan Grobbelaar? Känns som ingen har imponerat sedan Bruce. Det enda riktigt minnesvärda var väl när Dudek sprattlade till under en match. Annars minns man inte många stormatcher av några målisar.

  2. Jag har själv inte sett Mignolet så särskilt mycket. Men jag bor i Norge och under säsongen som var (det kan ha varit i vintras) så rankade dom så kallade experterna alla PLs målvakter. Mignolet blev rankad som etta på den listan om jag inte missminner mig. Så det är ju alltid något 😉

  3. Jablonic: Pepe Reina är väl ändå en målvakt som imponerat, om än inte de två sista säsongerna.

    • Håller helt med, hans spel med fötterna har ju utmärkts väldigt mycket

  4. Once God, always God - Robbie Fowler

    Det har vart mycket snack om att Reina har varit sämre de senaste säsongerna och det har han onekligen varit, men jag är övertygad om att vi kommer att sakna honom om han försvinner. Nytt försvar med en ny målvakt känns knappasst tryggt och jag tror att Reinas erfarenhet hade varit väldigt viktig för vårt nya försvar. Hoppas naturligtvis att jag har fel och att vår nya målvakt samt vårt nya försvar klickar perfekt.