Jordon Ibe kan få en gyllene möjlighet att briljera i helgens bortamatch mot Manchester United, men kommer han att ta den?

Alla upplevde nog att Ibe fick lite av ett genombrott andra halvan av förra säsongen. Han fick spela över 600 minuter i Premier League och såg ofta bra ut. Stark, energisk och tog sig förbi motståndare på ett ganska enkelt men likväl effektivt sätt. So far so good. Det enda som saknades var egentligen poängen, då han inte gjorde ett enda mål eller assist i sina PL-framträdanden. Den här säsongen är det meningen att Ibe ska börja producera poäng, vilket han själv också har varit inne på i intervjuer.

Försäsongen bådade gott för Ibe. Han fortsatte att ta sig förbi motståndare, som i och för sig oftast inte höll någon högre klass. Dessutom började han leverera poäng. Vem minns inte hans fantastiska vänsterslägga mot laget från Malaysia? Hittills har han dock inte gjort någon succé under tävlingssäsongen. 0 mål och 0 assist på 185 minuter i PL. Hans totala poängskörd i PL-sammanhang är därmed fortfarande en stor, fet och jobbig nolla. Det duger förstås inte att han inte producerar. Det var okej när Ibes roll bara var att komma in som en frisk fläkt, men nu konkurrerar han på allvar om en plats i en av världens bästa klubbar och förväntningarna bör naturligtvis vara därefter. Spelmässigt har han inte heller hittat nivån, då hans tidigare så enkla men effektiva spel har förvandlats till någonting lättläst; kanske är han numera bättre scoutat av motståndarna, vilket ställer högre krav på honom vad gäller spelförståelse och oförutsägbarhet.

På lördag kan Ibe mycket väl få en gyllene möjlighet att briljera. Att spela en av huvudrollerna. Att bli hjälte. Men då måste han leverera poäng.

Liverpool behöver onekligen göra fler mål – och de som främst måste leverera dessa är förstås de offensiva spelarna. Med Philippe Coutinho avstängd, Roberto Firmino eventuellt sliten efter landslagsuppdrag och en Adam Lallana som dessvärre har haft skadebekymmer kan Ibe komma att få starta. Det går definitivt att föreställa sig ett scenario där Brendan Rodgers avsikt är att kontra sönder United och där kan Ibes snabbhet definitivt utgöra ett stort hot.

Vad tycker ni? Bör Ibe starta mot United?

4 kommentarer
  1. jag tycker ibe ser väldigt tagen ut av stundens allvar de matcher han har spelat under säsongen hittills. Jag får känslan av att det låst sig lite mentalt för honom och kanske är det så att han har svårt att hantera pressen. För som du skriver så kom han in som en frisk fläkt förra året. Nu ska han vara med och slåss på riktigt. Det kommer nog visa sig inom de närmaste matcherna om han är redo på allvar denna säsong annars blir han nog utlånad snart igen.

  2. Skeptisk om han verkligen är i form för att göra en vettig insats mot ManU.. Det han visat hittills är inte bra nånstans, sett loj och helt ur form när han fått chansen. Hoppas BR, gör en vettig bedömning och låter killen stå lite på tillväxt, så han får vettiga chanser att prestera på.. nu på lördag är inte en sån.

  3. Ibes poängskörd är dock en stor och fet 0+1 då han spelade fram till Coutinho i sin PL debut mot QPR 2012-2013.

  4. Tycker Ings eller Origi ska få starta sin första match mot United. Ings kom in och kämpade på riktigt bra mot Hammers. Skulle gärna se honom på topp med Benteke med Firmino bakom. Eller varför inte en belgisk duo på topp? Även om jag inte skulle klassa Benteke som slö så är ändå Origi mycket snabbare och skulle kunna kombinera bra ihop med Big Ben. Samma gäller Ings såklart men Origi har väl spelat ihop med Benteke förr i landslaget, dock vet jag inte hur ofta och hur det klickade.

Kommentarer är stängda.