En ny säsong innebär också en ny skara spelare som Liverpool valt att låna ut av diverse anledningar. Jag tänkte i den här artikeln kort redogöra för vilka dessa spelarna är, av vilken anledning de har blivit utlånade och annat. Detta inlägget kan ni se som en försmak till utlåningskollen som kommer börja komma ut konsekvent varje vecka igen med start nästa tisdag.

 

Tiago Ilori, 22 år, mittback, Portugal – på lån hos Aston Villa

Många har höga tankar om den onekligen talangfulle men ack så skadedrabbade Tiago Ilori. Förra säsongen spenderade han på lån i Bordeaux och trots att han var skadad mestadels av tiden så gjorde han ett par starka insatser när han väl spelade. Samtidigt gjorde han även ett starkt U-21 EM men skadade alltså sig igen under försäsongen och jag tror att det var där förtroendet för honom brast i Liverpool. Portugisen har gått på lån hos Aston Villa som dessutom rapporteras ha en köpoption på 9 M att använda sig av om de så vill. En spelare som kan bli riktigt bra om han blir av med skadorna.

 

Samed Yesil, 21 år, anfallare, Tyskland – på lån hos FC Luzern

Yesil ansågs när han kom till Liverpool för 3 år sedan vara en av Tysklands absolut mest lovande spelare. Han öste in mål i de tyska ungdomslandslagen och många trodde att han kunde ta klivit in i Liverpool A-trupp direkt. Så blev det inte riktigt dock, skador har trappat ner Yesils utveckling och nu hoppas väl Liverpool att en nytändning i Schweiz första division ska få honom att åtminstone närma sig sin potential.

Lawrence Vigouroux, 21 år, målvakt, Chile – på lån hos Swindon Town

Vigouroux har inte spelat något för Liverpools A-lag men har faktiskt spelat mot dem, han stod nämligen i motståndarmålet när Liverpool spelade sin träningsmatch mot Swindon i somras. Då var det för att provspela och få Swindon att vilja låna honom. Vigouroux gjorde en riktigt bra match och blev utsedd till matchens lirare av Swindon-fansen trots att han gjorde ett misstag och släppte in ett snöpligt mål. Verkar ha mycket potential och kanske någon för framtiden?

Ryan McLaughlin, 20 år, ytterback, Nordirland – på lån hos Aberdeen

McLaughlin imponerar alltid när han spelar i U-21 laget men har trots det inte fått chansen i A-laget. Jag tror att McLaughlin mycket väl kan komma att bli en stabil ytterback i Premier League, men dock för ett lag närmare bottenskiktet. En av de bättre spelarna i U-21 laget men ingen stjärna. Har till nyår på sig att imponera i skotska ligan innan han kommer tillbaka från sitt låneavtal.

Mario Balotelli, 25 år, anfallare, Italien – på lån hos AC Milan

Alla känner till Balotelli. Italienaren kan vara en sagolik fotbollsspelare vissa dagar, andra dagar passar hans spel bättre i en limerick. Balotellis tid i Liverpool har varit väldigt lite magi och väldigt mycket intetsägande fotbollslir. Det mest troliga med utlåningen är att Balotelli förblir en Milan-spelare även efter avtalet tagit slut, det vill säga en försäljning är förmodligen det Liverpool hoppas på. It just wasn’t to be.

Andre Wisdom, 22 år, mittback, England – på lån hos Norwich

Precis som förra säsongen så spenderar Wisdom den på lån hos en mindre Premier League-klubb, och det med all rätt enligt mig. Förhoppningsvis kommer han få speltid som mittback och inte endast som högerback, enligt mig är Wisdom helt enkelt inte bra nog för att husera på en ytterbacksplats. Förra säsongen fick Wisdom spela väldigt mycket under hösten i West Bromwich men när Tony Pulis tog över så fick han för det mesta spendera tid på bänken. Imponerar inte Wisdom den här säsongen så är det mycket troligt att han lämnar Liverpool nästa sommar, denna gången permanent.

Jordan Williams, 19 år, central mittfältare, Wales – på lån hos Swindon Town

Jordan Williams spenderar säsongen på lån hos Liverpools samarbetsklubb Swindon Town. En pålitlig spelare som är bra i passningsspelet och på att läsa spelet. Williams kan mycket väl ha en framtid i Liverpools A-lag och det enda han egentligen saknar är väl erfarenhet, vilket kommer komma med åren. Ett namn värt att komma ihåg.

Lazar Markovic, 21 år, yttermittfältare, Serbien – på lån hos Fenerbache

En framtidsprospekt av rang, Liverpool betalade Benfica 20 miljoner pund för Markovics tjänster. Har inte visat sig vara värd prislappen ännu men man är troligen hoppfulla om att han kommer utnyttja sin potential i Liverpool-lägret. Hur mycket Liverpool kommer satsa på serben kan endast tiden utvisa men förmodligen kommer det ha mycket å göra med hur väl Markovic presterar i Fenerbache. Har mycket mer att visa och jag tror att Markovic kan komma till sin fulla rätt nere i Turkiet.

Lloyd Jones, 19 år, mittback, England – på lån hos Blackpool

Var med under våren i förra årets utlåningskoll och gjorde det då bra i Cheltenham och Accrington i League Two. Nämnde att han onekligen kan ta sig an svårare utmaningar och har alltså tagit ett steg upp till League One detta året. Har ett par steg kvar till Premier League ska dock sägas.

Danny Ward, 22 år, målvakt, Wales – på lån hos Aberdeen

En ung målvakt som var med på bänken i A-laget under försäsongen och även under vissa matchen förra säsongen när Brad Jones var skadad. Har rätt långt kvar till en plats i A-truppen men en utlåning till Aberdeen kan säkert göra honom gott. Spenderade två månader på lån hos Morecambe i League Two förra säsongen och gjorde det bra.

Sheyi Ojo, 18 år, yttermittfältare/anfallare, England – på lån hos Wolverhampton

En spelare det skrevs rätt mycket om förra året. Ojo imponerade i Liverpools egna ungdomslag och blev för detta belönad med en utlåning till Wigan i The Championship. Gjorde det bra i början men när nedflyttningsstrecket kom allt närmare för Wigan så började man luta sig mot mer erfarna spelare och därmed tog speltiden slut för Ojo. Har fått vara med under försäsongen och är en spelare Rodgers verkar gilla mycket. Mycket troligt att han kommer spela i Liverpools A-lag inom en snar framtid.

Luis Alberto, 22 år, central mittfältare, Spanien – på lån hos Deportivo

Det är inte allt för många som kommer ihåg att Luis Alberto fortfarande är en Liverpool-spelare, men det är han. Var ute på lån hos Malaga förra året och fick knappert med speltid där. Liverpool ville förmodligen helst sälja Alberto men fick nöja sig med ännu en utlåning detta året. Kommer ha det något lättare att få speltid i Deportivo men tvivlar på att detta blir en succé för honom.

Taiwo Awoniyi, 18 år, anfallare, Nigeria – på lån hos FSV Frankfurt

Awoniyi är en ny framtidsvärvning för Liverpool och är en spelare man bör hålla ögonen på. Ryktades ett tag till Kalmar FF men när storklubbarna kom in i bilden så var det till slut Liverpool som vann dragkampen om Awoniyis signatur. Blir intressant att följa de närmaste åren och gör förhoppningsvis succé i tyska andradivisionen.

Allan Rodrigues, 18 år, mittfältare, Brasilien – på lån hos Seinajoen Jalkapallokerho

Precis som Awoniyi så är Allan en ny framtidsvärvning som Liverpool gjort under sommaren. Rapporteras ha många beundrare hemma i Brasilien och kommer även han vara en spelare man bör hålla ögonen extra noga på. Spenderar hösten på lån i finska ligan.

 

3 kommentarer
  1. Ska bli oerhört spännande att följa vissa av våra yngre förmågor i på lån i år. ”The Wales Wizard” verkar dock inte vara med på listan, han missade senaste och sin första ligamatch förra veckan med Crewe då hans spelade U21-match å målade där. Annars så får Wars helt lysande kritik från Skottland, där han håller nollan stup i kvarten. Även Ojo’s utveckling ska bli intressant att följa.

    • Visste inte att Aaron Ramsey, Gareth Bale eller Ryan Giggs spelade i Liverpool och va på utlåning.

Kommentarer är stängda.