Världsklassmittfältaren är €20m från en flytt till Merseyside.

Färdiga spelare som den 29-årige Thiago Alcantara tillhör inte stereotypen av spelare som Jürgen Klopp & Michael Edwards brukar hämta till Liverpool. Trots detta tyder mycket på att klubben försöker köpa loss bollvirtuosen från Bayern München.

Det är pålitlige Christian Falk på Bild som rapporterar att Thiago och Liverpool är överens om kontraktsdetaljerna. De uppger att Jürgen Klopp är väldigt angelägen om att hämta Thiago till Liverpool, och att han har bett styrelsen om detta.

Enligt Bild återstår endast ett hinder innan en övergång kan bli av – nämligen övergångssumman. Hittills har Liverpool och Bayern München misslyckats med att komma överens om den; LFC vill betala €20m medan Bayern begär €40m för spanjoren.

Thiago är med andra ord ”bara” €20m från att hamna i Liverpool.

6 kommentarer
 1. 29 år nu kommer att vara 30 innan Klopp ser honom som ordinarie, det måste finnas yngre alternativ att hitta.

  • Det finns nog många yngre och antagligen bättre alternativ men då blir de dyrare. Thiago har något vi har saknat länge, han har en väldigt fin teknik och passningsfot. Skulle kunna liknas lite i Coutinho då vi saknat den sortens teknik på mittfältet. Sen är det två helt olika sorters spelare med olika utgångspositioner på planen men jag tror Klopp har saknat den sortens kreativitet på innermitten.
   Men jag håller med dig, jag skulle också hellre se ett yngre alternativ.

 2. Litar ju på Klopp – fullt ut!

  Men detta känns som en klart onödig värvning.
  Fab given som ankare.
  Hendo given som en utav de två framför Fab.
  Ox, Keita, Milner, Gini, Jones som kan ta den andra platsen.
  Vad har Thiago att bidra med som vi inte redan har?

 3. Känns som denna värvning kommer bli en Millner värvning, alltså en som vet vad som krävs för att vinna titlar. Denna erfarenhet är nog sjukt viktig. Har sätt alldeles för lite av spelaren, men de känns tunt med kreativitet på mitten i jämna matcher. Keitas skade problem, Ginis kontrakt situationen, Ox som inte får de och släppa efter skadan. Tror detta blir bra.

  • Med den lilla skillnaden att Milner var en gratisvärvning och nog får klassas som en av världsfotbollens proffsigaste spelare när det kommer till inställning.

  • Vi får helt enkelt lita på Klopp.

Kommentarer är stängda.