Vänsterbackspositionen blir allt tunnare bakom Robertson.

Andy Robertsons inträde i Liverpool löste klubbens mångåriga problem på vänsterbackspositionen. Skotten har uppenbarligen gjort superduperbraksuccé, men nu har man istället ”lyxproblemet” att det saknas täckning bakom honom.

Jürgen Klopp förfogar över två intressanta vänsterbackstalanger i form av Adam Lewis och Yasser Larouci. Många trodde att de skulle göra upp om att få bli backup till Robertson under försäsongen, men så verkar det inte bli.

Lewis skrev visserligen nyligen ett nytt kontrakt med Liverpool, men enligt James Pearce på Athletic är planen att låna ut honom nästa säsong.

Samtidigt uppger både Pearce och Neil Jones på GOAL att Larouci vill lämna Liverpool i sommar. Larouci har bara 1 år kvar på sitt kontrakt med klubben och vill få speltid någon annanstans – vilket både Leeds och Brentford är beredda att ge honom. Enligt GOAL förde LFC och Larouci långa diskussioner där slutsatsen blev att han måste söka sig till någon ny klubb i jakten på speltid.

I och med att Lewis inte betraktas som redo och därför kommer att lånas ut, och Larouci kommer att lämna, bör det vara högst troligt att Liverpool ger sig ut på transfermarknaden efter en ny vänsterback i sommar.

4 kommentarer
 1. Tveksamt om dom går ut och letar efter en vb.

  Dom hade knappast täckning där förra sommaren med både Lewis och Laruoci för unga och oerfarna (och senare skadad). Milner dög då så jag tror Milner duger nu också med tanke på bristen av pengar.
  Dom kommer ta någon från u18 som tredjeval säkert.

  Jag gissar på noll Transfers av Liverpool i sommar till a-laget.

  • Förstår hur du tänker. Har själv varit inne på att göra Milner till permanent ersättare på båda kanterna. Enda problemet är dock att han kom till oss med löfte om att få vara central mittfältare. Det är ju därför han har lämnat tidigare klubbar då han ofta blev placerad som ytter. Att spela någon eller några matcher som vänsterback går han säkert med på men om Robertson går sönder så betyder det att Milner kanske får göra en hel säsong som vänsterback, något han knappast lär vara så sugen på.
   Dock verkar inte Klopp speciellt intresserad av att köpa nya ytterbackar så jag gissar på att vi kommer göra 1-3 värvningar beroende på om någon lämnar. Thiago verkar mer eller mindre vara klar, en mittback kan bli aktuell istället för Lovren (även om Van Den Berg rapporteras vara snart redo för A-lagsspel) och Klopp verkar vilja ha in en offensiv spelare eftersom han var ute efter Werner förut.

  • Kingpin- Milly spelade väll lite fler än ”nån eller några” matcher på vänsterbacken innan Robbo blev ordinarie.

  • Faint: Vi får väl se, jag tror Liverpool kommer värva i sommar. Om Lovren lämnar är det också givet att han ersätts.

Kommentarer är stängda.