Inte mindre än två brassetalanger uppges vara aktuella för Liverpool – som också blickar mot den belgiska plantskolan efter sin jakt på prisvärda värvningar.

Häromdagen skrev vi om att brasilianska medier uppger att Liverpool är favoriter till att signa Talles Magno. Idag skriver David Maddock på Mirror om Liverpools intresse för 17-åringen, som han menar representerar den spelarprofilen som klubben är ute efter i sommar. Enligt Maddock kommer den ekonomiska situationen innebära att Liverpool letar efter unga fynd, där den initiala övergångssumman är låg, men som kan bli dyrare över sikt genom ’add ons’.

Maddock uppger att Talles Magno är en sådan spelare som Liverpool har riktat blickarna mot. Vasco da Gamas väldokumenterade ekonomiska situation, i kombination med marknaden överlag, har skapt en väldigt låg inledande budgivning om Magno. Benfica har inlett budgivningen med att erbjudande på blott £2,5m för honom, men det är oklart vad som kommer att krävas för att få Vasco att acceptera en försäljning.

En annan spelare som Liverpool har scoutat, skriver Maddock, är den belgiska U19-landslangsmittfältaren Aster Vranckx. Han har fått en del speltid i Mechelens A-lag under säsongen och ska vara tillgänglig för en liten summa, då hans nuvarande klubb inte kommer sätta käppar i hjulet för en försäljning.

En annan brasiliansk talang som Liverpool såg ut att gå miste om – men där man nu otippat är tillbaka i racet – är Sao Paulos 19-åring Gustavo Maia. Barcelona har egentligen vunnit racet om hans signatur, då de skaffat ett så kallat ”pre-agreement”, som de har betalat Sao Paulo omkring €1m för. Överenskommelsen mellan klubbarna är att Barcelona ska betala ytterligare €4m senast den 15:e juli för att övergången ska slutföras, men enligt Mundo Deportivo är det tveksamt om Barcelona kommer att göra detta.

Barcelonas tvekan beror på den ekonomiska situationen som corona har medfört. Till saken hör att Liverpool i allra högsta grad var med i racet om Gustavo Maia innan Barcelona skaffade sig sin option, och Mundo Deportivo menar att Liverpool åter igen pressar hårt för att signa honom och till skillnad från Barcelona inte tvekar inför att göra detta.

Gustavo Maia har inte debuterat i Sao Paulos A-lag, men har varit framgångsrik i deras ungdomslag. Hans agent har tidigare sagt att det är nästan säkert att han kommer att flytta i sommarens transferfönster.