Målvaktstalangen kan bli fyndvärvning för en klubb under Premier League.

Caoimhin Kelleher är en av de bättre målvaktstalangerna som Liverpool har haft under de senaste tio åren. Den här säsongen fick han dessutom debutera i A-laget med 3 framträdanden i EFL-cup samt 1 i FA-cupen. Det betyder att Kelleher har spelat 4 A-lagsmatcher, vilket förstås inte är så tokigt, med tanke på att han har stenhård konkurrens i form av Alisson Becker och Adrian.

Just den hårda konkurrensen gör att 21-åringen från Corks möjligheter till speltid nästa säsong också är begränsade. Nu är spelaren helt öppen med att han vill lånas ut nästa säsong. Detta framkom nyligen i en intervju med Liverpool Echo, där han sa att han är ”ready for the next stage of his personal development and keen to move on loan when the transfer window opens.”

Liverpool och Kelleher kommer dock vara kräsna med vilken hans nästa klubbadress blir. Man vill bli försäkrade om att han kommer att vara förstamålvakt, så som Kamil Grabara var i sin lånesejour i Huddersfield Town under den gångna säsongen. Grabara fick för övrigt blandade recensioner för sina insatser i Huddersfield; han hade höga toppar, men gjorde också några uppmärksammade grova misstag.

Det är oklart om Kelleher kommer att hitta en lämplig klubb i the Championship eller om man måste gå ner i League One, men kanske kommer sommarens transfermarknad att vara perfekt för den här typen av spelare. Kelleher kommer trots allt vara tillgänglig för en väldigt liten kostnad, samtidigt som många klubbar kommer ha ekonomiska problem. Relativt stora klubbar som Birmingham City och Sheffield Wednesday förväntas leta nya målvakter i sommar, men frågan är om de vågar lita på Kelleher eller om de hellre vill ha in en mer erfaren målvakt.