Vi kan fortfarande njuta av ligasegern – men matcherna är inte längre några klang och jubelföreställningar.

Nu har det gått några veckor sedan Liverpool tog den efterlängtade ligatiteln i Premier League. Firandet kanske inte har varit traditionsenligt, med tanke på hur covid-19 har lamslagit världen, men jag tror att alla supportrar är precis lika glada över titeln ändå. Vi vann överlägset, vi var mycket bättre än tvåan, och tog en galet välförtjänt ligatitel. Det kan ingen ta ifrån oss.

Vi kan fortfarande njuta av titeln, men vi kan inte längre fortfarande njuta av matcherna. Det är tydligt att spelet har gått ner sig lite grann i koncentration och gör misstag som de normalt sett aldrig gör. Det gäller förmodligen både framåt och bakåt. De senaste matcherna har vi sett brutala individuella misstag av defensiva spelare men också fantastiska missar av offensiva spelare som borde ha gjort fler mål.

Det är irriterande att spelarna inte har lyckats samla sig efter ligatiteln, att man inte har lyckats prestera bättre, men jag kan samtidigt förstå det. Och när allt kommer omkring var det den förbannade PL-titeln som var viktigast den här säsongen och den lyckades man uppenbarligen vinna med väldigt stor marginal. Det kan, som Jürgen Klopp påpekade efter matchen mot Arsenal, ingen ta ifrån grabbarna.

Kanske var gårdagens förlust ett uppvaknande som behövdes. Även om dessa matcher inte är viktiga ur ett sportsligt perspektiv tror jag det vore bra om laget fortsätter ha goda vanor som man kan ta med sig till nästa säsong, inte minst eftersom försäsongen kommer bli kortare än någonsin. Att tappa koncentrationen i några omgångar efter titeln säkrades kan jag som sagt ha förståelse för att man gör, men det måste också finnas en gräns över hur länge detta kan pågå.

Kanske behöver Klopp ge speltid till fler hungriga spelare, de som verkligen har någonting att bevisa. Då tänker jag inte bara på talanger utan också på spelare som Keita och Minamino. Igår blev spelet bättre när de kom in med sin rörlighet och vilja att åstadkomma någonting i bollinnehavet.

5 kommentarer
  1. Är det bara jag som skriker mig hes varje gång det är match över att inte Elliott får speltid??

    • Tycker ändå det har varit ganska rimligt. Hoppas och tror däremot att han kommer bli inbytt mot slutet av de återstående matcherna då vi ändå inte kan slå några rekord.

    • Kingpin, tycker alltid det är svårt att avgöra när man inte har sett hur spelarna presterat på träning, men tror också att Klopp vill ge Salah en chans att vinna skytteligan. Det är väl främst på den platsen som Elliott i så fall skulle spela.

    • @pelle2x: Det har du helt rätt i. Vi vet inte alls hur träningarna ser ut och Salah vill nog gärna vinna skytteligan. Men Salah skulle kunna gå över på vänsterkanten eller på den centrala anfallsplatsen. Elliott skulle säkert kunna göra en inhopp sista fem minuterna till vänster också. Tycker bara det är synd när vi har en sån enorm talang att han inte får mer speltid nu när ligan redan är avgjord. Men sen får man så klart inte glömma de andra offensiva spelarna som sitter på bänken, de ska också få speltid så de inte börjar gnälla. Man är glad att man inte är Klopp vid såna här tillfällen 🙂

Kommentarer är stängda.