Liverpool är nära att värva ivorianen Victorien Angban. På måndagen fastställdes övergångssumman och kontraktsvillkoren. Om den obligatoriska läkarundersökningen går bra kommer tonåringen att skriva på ett femårskontrakt med Liverpool (France Football).

Kommentar: Angban, född 1996-09-29, var yngst i Elfenbenskustens U17-VM-lag, då han var den enda spelaren i sin årskull i truppen.

* * *

Alberto Aquilani vill bara skriva på för Fiorentina på permanent basis. Han vill inte lånas ut igen (Twitter).

Liverpool har ännu inte slutfört värvningar av Marc Pelosi och Villyan Bijev (Twitter).

* * *

Liverpool kan komma att låna ut Aquilani till Fiorentina för att slippa betala hans lön på £70 000 i veckan. Dalglish måste skeppa iväg spelare innan man rekryterar nytt. Två potentiella nyförvärv är Diego Godin och Alvaro Pereira (The Telegraph).

* * *

De senaste rapporterna i Italien hävdar att Aquilani kommer allt närmare en flytt till Fiorentina. Aquilani vill återvända till Italien och förhandlingarna med Fiorentina är nästan klara. Aquilani är beredd att acceptera en lönesänkning och Fiorentina är beredda att köpa loss honom sedan Liverpool vägrat en ny utlåning. Det enda som inte är löst är Aquilanis begäran om att få en så kallad ”golden handshake” av Liverpool. Aquilani vill ha 1,5 miljon euro av Liverpool, eftersom hans lön ju kommer att bli lägre i Fiorentina. Hans agent kommer att träffa Liverpool för att försöka förhandla fram en överenskommelse (Football Italia).

Kommentar: Om detta stämmer är ju allt snack om att Aquilani skulle vara beredd att acceptera en lönesänkning rent nonsens.

* * *

Igår kväll skrev talangen ”Nacho” på ett treårskontrakt med Liverpool. Den unga anfallaren har provspelat med Liverpool under de senaste veckorna. Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Villarreal och Malaga var också intresserade av honom (La Verdad).

Marco Bueno har skrivit på ett så kallat ”pre-contract” med Liverpool. Han bekräftar själv övergången. Den mexikanska U17-VM-vinnaren kommer att åka till Merseyside så fort han har återhämtat sig från en benskada (Record).

* * *

Liverpool och Lazio vill värva Lyons mittfältare Miralem Pjanic. Kenny Dalglish kontaktade Lyon tidigare den här månaden, men parterna lyckades inte komma överens om en prislapp. Dalglish är alltjämt intresserad av Pjanic, men nu måste han agera snabbt, då Lazio också visar intresse för honom. Lyon vill ha £12 miljoner för Pjanic, men både Liverpool och Lazio vägrar gå över £10 miljoner. Möjligtvis kan någon spelare inkluderas i en affär (TalkSPORT).

* * *

Alvaro Pereira är nära att skriva på för Liverpool (Twitter).

Liverpools intresse för Jose Enrique har svalnat. Man tog en nära titt på Enrique, men kom fram till att han vore en för riskabel värvning, då övergångssumman vore hög, likaså hans lönekrav, samtidigt som man inte litar på hans defensiva kapacitet (The Telegraph).

Villyan Bijev har skrivit på ett femårskontrakt med Liverpool och kommer omedelbart att lånas ut till den belgiska mästarklubben Genk. Nästa sommar, när Bulgarien är fullvärdig medlem av EU, kommer Bijev att få arbetstillstånd i Storbritannien och således kunna ansluta till Liverpool. Bijev kommer att träna med Genks A-lag, men kommer troligtvis att få arbeta sig uppåt via klubbens reservlag. Bijevs agent Steve Kelly menar att Liverpool skulle bli väldigt förvånade om anfallaren inte spelade i Genks A-lag innan säsongens slut  (mlssoccer.com).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Pelle, du som är insatt, vad tror du kommer hända med Aquilani?

  • Kalle, Jag tror att han hamnar i Fiorentina. Förhoppningsvis på permanent basis. De försöker sälja Montolivo som bara har ett år kvar på kontraktet, det skulle kunna finansiera ett köp av Aquilani.

 2. vilken källa har du för pjanic pelle? twitter? isåfall vem? =)

  tacksam för svar, Daniel

 3. ni som vet, berätta ngt om denne Miralem Pjanic.

 4. Pereira vore ju grym faktiskt…
  Sen verkar vi se ett trendbrott. De stora talangerna i tex u-17 vm vill till oss…
  Amerikanen va ju ruggit vass i träningsmatcherna och Nacho har en klassisk spansk teknink o där va ju flera storklubbar i spanien intresserade…
  Känns som unga talanger väljer oss först nu före många storlag och det känns som en riktigt bra start för att attrahera spelare generelt…
  Mittback skulle kunna bli Cahil som Pelle säger.
  10+Ngog?

 5. Martin Hansen har blivit utlånad till Bradford i div 2.

 6. Om vi skulle få Cahill, tror jag summan skulle ligga på 12-14 + ngog. Klart överpris men med tanke på att vi blir av med Mr offside och får in en väldigt säker back som förmodligen inte kommer utvecklas till en av de bästa i världen, men någon som spelar regelbundet och som förhindrar att det blir som förra säsongen då vi hade en ny uppsättning mittlås för varje match. Vi släppte ändå in en hel del onödiga mål förra säsongen mot klart sämre motstånd.

 7. Kingpin: Var är det bekräftat? Jag hittar inget på varken LFCs eller Bradfords hemsida?

 8. Pereira hade varit drömvärvning. Vart har du fått den källan ifrån Pelle och tror du att det är nån sanning i det?

 9. Ser väldigt, väldigt, väldigt gärna Pjanic i Liverpool. Men det ser lite tätt ut på mittfältet så jag vet faktiskt inte. Men man får väl sälja Aqua och Meireles 🙂

 10. Pjanic kan väl spela ytterforward om man spelar 4-3-3 eller är han renodlad mittfältare? Känns ju iaf inte som någon som går in i en av mitt platserna i en 4-4-2.

 11. Kingpin: Jo, dansk tidning. Men ingen av klubbarna som bekräftat ännu, väl?

 12. Alt sälja Aqua o Dansken?? Miereles kan stanna, mkt bra trupp spelare..

 13. Pepe, tror faktisk inte att Liverpool kommer spela 4-3-3, kan bara inte tänka mig det.

 14. Haiko, varför inte? Man har ju egentligen bara 1 yttermitt av klass i dagsläget men en hel drös av innermittar. Är Downing skadad eller att man vill vila han så är väl 4-3-3 det enda vettiga alternativet med Suarez – Carroll – Kuyt framåt? Sen Lucas som deff och med ett gäng möjliga som dom andra två mittfältarna. Adam – Lucas – Henderson tex. Suarez och Kuyt kommer garanterat att ta sitt defensiva ansvar när det behövs för det är såna dom är så med 3 centrala mittfältare så blir man riktigt täta där. Och om man har tex Johnson och en annan Wingback på vänstern så kan det nog vara rätt så klokt att ha 3 centralt. 4-2-3-1 eller 4-3-3 kalla det vad man vill men man har verkligen bara Downing som är en riktig ytter för ett 4-4-2.

 15. Pepe, eftersom jag inte tror att Dalglish är en maneger som tänker så. Tror han vill värva en till ytter och fortsätta spela med en rak 4-4-2.