Liverpool är nära att värva ivorianen Victorien Angban. På måndagen fastställdes övergångssumman och kontraktsvillkoren. Om den obligatoriska läkarundersökningen går bra kommer tonåringen att skriva på ett femårskontrakt med Liverpool (France Football).

Kommentar: Angban, född 1996-09-29, var yngst i Elfenbenskustens U17-VM-lag, då han var den enda spelaren i sin årskull i truppen.

* * *

Alberto Aquilani vill bara skriva på för Fiorentina på permanent basis. Han vill inte lånas ut igen (Twitter).

Liverpool har ännu inte slutfört värvningar av Marc Pelosi och Villyan Bijev (Twitter).

* * *

Liverpool kan komma att låna ut Aquilani till Fiorentina för att slippa betala hans lön på £70 000 i veckan. Dalglish måste skeppa iväg spelare innan man rekryterar nytt. Två potentiella nyförvärv är Diego Godin och Alvaro Pereira (The Telegraph).

* * *

De senaste rapporterna i Italien hävdar att Aquilani kommer allt närmare en flytt till Fiorentina. Aquilani vill återvända till Italien och förhandlingarna med Fiorentina är nästan klara. Aquilani är beredd att acceptera en lönesänkning och Fiorentina är beredda att köpa loss honom sedan Liverpool vägrat en ny utlåning. Det enda som inte är löst är Aquilanis begäran om att få en så kallad ”golden handshake” av Liverpool. Aquilani vill ha 1,5 miljon euro av Liverpool, eftersom hans lön ju kommer att bli lägre i Fiorentina. Hans agent kommer att träffa Liverpool för att försöka förhandla fram en överenskommelse (Football Italia).

Kommentar: Om detta stämmer är ju allt snack om att Aquilani skulle vara beredd att acceptera en lönesänkning rent nonsens.

* * *

Igår kväll skrev talangen ”Nacho” på ett treårskontrakt med Liverpool. Den unga anfallaren har provspelat med Liverpool under de senaste veckorna. Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Villarreal och Malaga var också intresserade av honom (La Verdad).

Marco Bueno har skrivit på ett så kallat ”pre-contract” med Liverpool. Han bekräftar själv övergången. Den mexikanska U17-VM-vinnaren kommer att åka till Merseyside så fort han har återhämtat sig från en benskada (Record).

* * *

Liverpool och Lazio vill värva Lyons mittfältare Miralem Pjanic. Kenny Dalglish kontaktade Lyon tidigare den här månaden, men parterna lyckades inte komma överens om en prislapp. Dalglish är alltjämt intresserad av Pjanic, men nu måste han agera snabbt, då Lazio också visar intresse för honom. Lyon vill ha £12 miljoner för Pjanic, men både Liverpool och Lazio vägrar gå över £10 miljoner. Möjligtvis kan någon spelare inkluderas i en affär (TalkSPORT).

* * *

Alvaro Pereira är nära att skriva på för Liverpool (Twitter).

Liverpools intresse för Jose Enrique har svalnat. Man tog en nära titt på Enrique, men kom fram till att han vore en för riskabel värvning, då övergångssumman vore hög, likaså hans lönekrav, samtidigt som man inte litar på hans defensiva kapacitet (The Telegraph).

Villyan Bijev har skrivit på ett femårskontrakt med Liverpool och kommer omedelbart att lånas ut till den belgiska mästarklubben Genk. Nästa sommar, när Bulgarien är fullvärdig medlem av EU, kommer Bijev att få arbetstillstånd i Storbritannien och således kunna ansluta till Liverpool. Bijev kommer att träna med Genks A-lag, men kommer troligtvis att få arbeta sig uppåt via klubbens reservlag. Bijevs agent Steve Kelly menar att Liverpool skulle bli väldigt förvånade om anfallaren inte spelade i Genks A-lag innan säsongens slut  (mlssoccer.com).