Bolton måste sälja Gary Cahill i sommar. Mittbackens kontrakt går nämligen ut nästa sommar. Att låta honom gå som Bosman finns naturligtvis inte på världskartan för Bolton.

Jag tror att intressenterna väntar ut Bolton, vars förhandlingsläge blir sämre för varje dag som går. Cahill måste säljas i sommar – och det vet alla intressenter. Enligt media kräver Bolton omkring £17 miljoner för Cahill. Jag tycker att det är en orimligt hög prislapp.

Man brukar säga att en spelare med ett år kvar på kontraktet är värd ungefär 50% av sitt egentliga värde. Cahills egentliga värde är knappast 17×2 = £34 miljoner.

Så, vilka är egentligen intresserade av Cahill?

Arsenal har visat intresse, men de verkar ha hetare spår, så som Phil Jagielka och Chris Samba.

Ingen av Manchester-klubbarna bör vara ute efter ytterligare en mittback.

Tottenham är säkert intresserade av Cahill. Som de alltid är av alla spelare.

Chelsea? Känns antingen tveksamt. De bör rimligtvis satsa på ett mittlås bestående av John Terry och David Luiz.

Liverpool är en högst trolig intressent. Cahill är den typ av spelare (engelsk, relativt ung, PL-erfarenhet) som man letar efter. Och man letar efter en mittback.

Det bör alltså vara Liverpool, Spurs och möjligtvis Arsenal som försöker värva Cahill. I den konkurrensen har Liverpool en god möjlighet att vinna dragkampen. Särskilt då Bolton verkar vara intresserade av David N’Gog, som man ändå försöker göra sig av med.

Jag hoppas dock inte att Liverpool signar Cahill. I min bok vore andra alternativ betydligt bättre, men Cahill känns som trots allt som en ganska sannolik värvning.