Officiellt bekräftade övergångar:

– Xherdan Shaqiri från Basel till Bayern München (sommarövergång).
– Akihiro Ienaga från Mallorca till Ulsan Hyundai (lån).
– Enzo Perez från Benfica till Estudiantes (lån).

* * *

Förra sommaren blev den brasilianska supertalangen Oscar legendarisk när han gjorde hattrick i U20-VM-finalen. Det var nämligen den blott andra gången som en spelare gjorde tre mål i en VM-final. Den första gången var 1966 när Geoff Hurst gjorde hattrick.

Nu befinner sig Oscar, 20,  i en minst sagt ovanlig situation. År 2010 lämnade han Sao Paulo efter en dispyt om obetalda löner, vilket innebar att han kunde skriva på för Internacional på free transfer. Sedan dess har Sao Paolo tagit ärendet till arbetsdomstolen, som nyligen beslutade att Oscar – trots allt – fortfarande tillhör Sao Paulo. Eftersom Oscar var borta från Sao Paulo i två års tid gäller det nyligen beslutade kontraktet till december 2013. Domstolsbeslutet ger dock Oscar möjligheten att köpa sig loss från kontraktet för cirka £3,5 miljoner – vilket är långt, långt under hans marknadsvärde, som bör ligga på £7-15 miljoner.

Varken Oscar eller Internacional är dock särskilt pigga på att han ska återvända till Sao Paulo. De har redan meddelat att de ska överklaga beslutet. Fortsättning lär följa…

… Samtidigt kan jag tänka mig att många europeiska klubbar följer händelseutvecklingen noggrant. Oscar är en spektakulär offensiv mittfältstalang som många förmodligen fick upp ögonen för i U20-VM. Han har dessutom visat framfötterna rejält i Internacional, där han har gjort 10 mål på 31 matcher.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y2HUTY_Kv4E[/youtube]

* * *

Manchester City är mycket intresserade av Fernando Llorente. De är beredda att betala honom 7 miljoner euro om året. Bilbao vill ha utköpsklausulen på 36 miljoner euro för Llorente, som även följs av Liverpool, Tottenham och Manchester United. I dagsläget tjänar Llorente 2,8 miljoner euro + målbonusar  om året (AS).

* * *

Pablo Aimar har förlängt sitt kontrakt med Benfica, meddelar klubbens officiella hemsida.

Ivica Olic och Wolfsburg är överens om en sommarövergång för kroaten, vars kontrakt med Bayern München går ut efter säsongen (WAZ).

AC Milan är intresserade av Javi Garcia (El Mundo Deportivo).

Real Madrid visar intresse för Borja Valero (El Mundo Deportivo).