Startelvan: Reina, Enrique, Johnson, Agger, Skrtel, Spearing, Gerrard, Henderson, Downing, Kuyt, Suarez.

Bänken: Doni, Carragher, Bellamy, Carroll, Adam, Shelvey, Kelly.

* * *

Matchfakta:

Manchester United – Liverpool 2-1 (0-0, 2-1)

1-0 Wayne Rooney 47′
2-0 Wayne Rooney 50′
2-1 Luis Suarez 80′

* * *

Liverpools kräftgång i ligaspelet fortsätter. Den här gången behövde inte ens Manchester United göra en särskilt bra match för att vinna – istället var det Liverpool som slarvade bort matchen.

Mycket av eftersnacket kom att handla om en utebliven handskakning. Naturligtvis aningen märkligt, då ingen vanligtvis brukar betona betydelsen av handskakningarna, men den här gången var det tydligen viktigare än själva matchen.

Liverpool gjorde en klart godkänd första halvlek. Man skapade enstaka heta målchanser, som till exempel ett giftigt skott av Johnson, men framförallt försvarade man sig på ett bra sätt. Spearing, Henderson och Gerrard såg till att Uniteds anfallsspel uteslutande handlade om att komma runt på kanterna – centralt hade de ingen chans att åstadkomma något.

I slutet av halvleken var det mycket nära att Ferdinand blev frilägesutvisad, men tacklingen träffade bollen och domaren friade. Jag tycker att det är helt rätt att fria tacklingar på bollen; kan fortfarande inte acceptera att tacklingar som träffar bollen först kan leda till straffar eller rent av röda kort, som det ju har gjort i Premier League den här säsongen. Bra tackling av Ferdinand och bra beslut av domaren, men naturligtvis olyckligt för Liverpool.

Även i halvtid rapporterades hetsiga händelser i spelargången. Tydligen försökte Evra konfrontera Suarez, men Skrtel gick emellan och det eskalerade en aning. Dansk tv spred rykten om att Agger uppmanat Ferdinand att ta en fight efter matchen. Ja, det var hetsigt och ryktena eskalerade antagligen mer än de verkliga händelserna…

Andra halvlek inleddes på värsta tänkbara sätt för Liverpool. Ett par minuter in missade Johnson markeringen på Rooney, 1-0. Bara tre minuter slarvade Spearing, 2-0. I svenska TT:s matchrapport kunde man läsa att målen var två individuella prestationer av Rooney – snacka om att överdriva hans prestationer i samband med målen.

2-0 var naturligtvis ett bra resultat för United. De behövde bara spela av matchen, vilket de också lyckades göra på ett bra sätt. De försvarade sig bra och såg till att hålla i bollen när de fick tag i den. Liverpool hade inte mycket att komma med; anfallsspelet var långsamt, statiskt, orörligt och saknade kreativitet.

United skapade betydligt fler målchanser än Liverpool under matchen. Det var mestadels tack vare kantspelet, där Giggs och framförallt Valencia visade framfötterna. Det var verkligen klasskillnad mellan deras insatser och Liverpools motsvarigheter Downing och Kuyt.

Dalglish försökte ändra matchbilden genom att byta in Bellamy, Carroll och Adam, men det hjälpte föga. Man reducerade visserligen på en fast situation där Ferdinand gjorde en perfekt assist till Suarez, men själva matchbilden ändrades föga. Liverpool skapade inga heta målchanser och United vann helt rättvist med 2-1. Liverpools anfallsspel funkar sällan – man både skapar för lite och gör få mål – därför har man aldrig råd att slarva i försvarsspelet om man ska vinna matcherna.

Efter matchen fortsatte även Evras till synes eviga försök att psyka Suarez, men uruguayanen var åter igen cool och ignorerade fransmannens osportsliga uppträdande.  Om Suarez hade varit hälften så aggressiv och okontrollerad som många försöker göra gällande, hade han antagligen gett Evra en rak höger i den situationen, men istället visade han åter igen att Evras psykningar inte kan få honom att spåra ur. Till slut tog domaren bort Evra, samtidigt som Reina och Skrtel sprang dit för att påpeka Evras osportslighet. Naturligtvis ett patetiskt avslut av Evra, men det sämsta med den här matchen var de uteblivna poängen, som verkligen hade behövts i kampen om CL-platserna.

Det blev ännu mer patetiskt i eftersnacket när Ferguson sågade sönder Suarez beteende. Ledare, spelare och fans i en klubb som har individer som Ryan Giggs mfl i laget borde givetvis aldrig anmärka på någon annans beteende.

* * *

På söndagen kom ursäkter från både Suarez och Kenny. Suarez sa: ”I have spoken with the manager since the game at Old Trafford and I realise I got things wrong.

”I’ve not only let him down, but also the Club and what it stands for and I’m sorry. I made a mistake and I regret what happened.

”I should have shaken Patrice Evra’s hand before the game and I want to apologise for my actions.

”I would like to put this whole issue behind me and concentrate on playing football.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Hoppas att anledningen till att Downing startar är att vila Bellamy till de sista 30 minuterna så att han kommer in och bara exploderar!
  Gött att både Spearing och Henderson får chansen förre Adam, säger inte att det helt säkert är bättre men ska bli kul och se hur det fungerar!

  Gooo Liverpool!!

 2. Bra av Suarez att inte skaka hand med Evra! Står fullständigt bakom Suarez!
  Har kanske inte så bra argument för att han inte skaka hand men här går jag enbart på känsla.

  • Miller: Suarez anser ju att Evras lögner fick honom avstängd 8 matcher + utmålade honom som en rasist. Inte svårt att förstå varför han inte ville skaka hand.

 3. Jag vill fan aldrig mer se Downing spela för Liverpool. Sämre spelare får man leta efter. Och vad fan gör Suarez?! Han har tjänat av sitt straff och man tror allt ska bli frid och fröjd så börjar han igen, jävla snorunge är vad han är. Fy vad pinsamt.

 4. Håller med dig kristoffer, pinsamt och omoget. Det är inte sånt LFC står för. Han säger i intervjuer att han lagt allt bakom sig osv. fan så patetiskt!

 5. Helt rätt av suarez! Hade han sagt något till evra så hade han skakat handen för då vet han har gjort fel, men han väljer att inte skaka hand för evra satte dit honom utan bevis. För övrigt är Evra den smutsigaste spelaren i fotbollsvärlden, må han brinna i helvetet. Ingen värdighet.

 6. Håller med pelle här faktiskt. Sen är det väl ett mysterium att de skulle skaka hand överhuvudtaget? Om QPR/Chelsea inte skulle skaka hand, varför skulle man då göra det i en ännu mer infekterad match?

  Sen beter sig både Evra och Suarez som idioter, så hur man bara kan se en sida av myntet…ja, ni fattar vad jag menar.

 7. Jag håller med dig Pelle ang suarez! Om vi ska prata lite fotboll också;)! Tycker vi har bra koll största delen men misstagen blir så avgörande! Sen när vi får 2-1 så blir jag så trött på en massa Arsenal dutt efter kanten istället för att chansa mer rakt lyfta mot Caroll. Hoppas på suarez Caroll från start och att aldrig mer Downing går på en gräsplanen i Liverpool tröja!

 8. Helt rätt av Suarez att inte skaka hand. Han har tjänat av sitt straff och har därmed också sonat sitt påstådda brott, han är nu stämplad som rasist och får höra det och utstå burop. Han anser sig vara orättvist behandlad, tar han i hand accepterar han det. Håll huvudet högt Suarez!

  Suarez uppförde sig annars klanderfritt, lite onödigt att sparka till bollen men vafan… Evra uppför sig annars som en cirkusapa, hoppar runt o vevar framför Suarez och vad fan ska han ta tag i Suarez arm för? Annars gnuggar han på, tyvärr med det tröga spelet är det svårt att få öppningar, skönt att han fick göra mål.. var nog väldigt viktigt för honom personligen.

  Tycker det är mer pinsamt att se Carroll komma in och gnälla på domaren som om han har personligen blivit motarbetad hela matchen igenom. Varför whina om en frispark United får som annars hade resulterat i ett inkast till dem? LFC hade aldrig fått bollen…

  Jag är väldigt besviken på Gerrard, det är vår kapten och ska vara den som eldar igång laget. Vad gör han? Börjar spela fotboll som om det vore en ”All time legends”-match. Går runt, ingen vilja.. vad är den man som vevade igång sitt lag -05?

  Downing.. tror faktiskt inte att han har en svacka, han har inte den kvalité som vi trodde.

  Bella ska inte slå fler hörnor.

  Hendo, använd speeden och bollkontrollen du har.. du kan inte skada mer än vad du gör genom att vara totalt osynlig.

  Spearing tycker jag bortsett ifrån målet och några liknande händelser när han gör det för svårt sköter sig bra. Gillar att han vill hålla bollen på marken i många fall, ger mer fart i spelet.

  Kuyt sliter.. men det är jobbigt med träben.

  GJ, kan inte han få ta den ena ytterplatsen? nu gav ”äntligen” hans brister i det defensiva utdelning.

  Adam tycker jag var en frisk indikation, startplats istället för Hendo nästa match.

 9. OS, Tycker du är spot on om matchen. Och jag håller med om att vårt lag är så sjukt trögt. Räknar med att det kommer hända någonting där i sommar. När vi värvade Downing så beskrevs han som snabb, men jag tror inte jag har sett honom springa förbi någon försvarare såhär långt i Liverpool-karriären?

 10. Os tycker du är klockrent ute i frågan Caroll ! Tänk om han bara bet ihop och slet på då skulle han få med sig ngt domslut också , han måste växa upp!

 11. Det är tråkigt när vi spelar utan någon som helst spelidé. Att ett mittfält som innehåller Giggs och Scholes orkar mer än vårt är skamligt. Knappt någon press på bollhållaren alls fast vi låg under med två. Angående Downing så gjorde han väl sin första gubbe för säsongen mot Tottenham när han blev inbytt senast?
  @Anfieldcat vore nästan bättre på kanten än Downing.

  COYR!!!

 12. Förstår inte alls hur kristoffer och joey10 fungerar men jag tycker att suarez gjorde helt rätt!!! Evra är en ynklig lögnare som jag inte hade nån respekt för innan allt det här, han har anklagat spelare hit och dit genom åren för rasistiska uttalanden, sagt till domaren att han blir varnad för att han är svart, ledde den franska skandalen i vm osv osv, SUAREZ GJORDE HELT RÄTT TYCKER JAG! Evra har ju för alltid dragit Luis namn i smuttsen! jag hade gjort precis samma sak för att visa att jag respekterar och vill inte ha och göra med lögnare!

  Förövrigt så sjönk sir alex något så fruktansvärt i mina ögon efter sin intervju efter matchen, patetisk människa och en klubb som lever på mutor

 13. Förstår ert resonemang, men det jag menar är: släpp skiten och gå vidare!

 14. Otroligt besviken över dagens insats. Har svårt att minnas senaste gången jag såg ett så omotiverat(?), energilöst och statiskt Liverpool som vi fick se idag. Fanns ju i princip ingenting offensivt.

  Angående Suarez tycker jag att han gör helt rätt! Varför skulle han vilja skaka hand med en spelare som har smutskastat hans familj och fått hela världen att tro att han är rasist. Starkt Suarez!

 15. joey10 – tror det inte finns nått suarez hellre skulle göra än just släppa skiten! men som Erik skriver, hans namn är för alltid smutskastat och hela världen skriker att han är ett svin, rasist! Jag vet ialla fall hur jag hade reagerat och det på precis samma sätt som Luis nu gjorde genom att inte ta lögnaren i hand och visa att typ” förlåt att jag kalla dig niegro, vänner?” för det hade varit precis det han erkännt då! Det ska inte vara lätt att fortsätta spela fotboll när en hel värld är emot en, starkt av suarez att han ändå orkar visa att han inte accepterar lögnare genom att demostrera på det här sättet! Stor fotbollsspelare men ännu större människa Luis! Hoppas Liverpool står bakom det här till 110 % och inte viker ner sig

 16. Sen tycker jag RIO är en omogen ynkling som beter sig sådär, luis och rio hade inget otalt med varandra men tydligen är rio en lika liten männinska som Patrice Evra,

  • Jag vet inte om det har uppmärksammats av media än, men när man kollar på reprisbilderna är det svårt att se om Evra verkligen räcker ut sin hand till Suarez.

 17. Mille: Evra är en gnällspik och vill hela tiden provocera. Det bästa är att bara skita totalt i han och agera normalt. Sen kanske det skulle varit bättre för Liverpool om Suarez skakat hand med Evra och haft allt det där bakom sig och kunnat fokusera på matchen istället. Då kanske han skulle kunnat göra fler mål 😉

  Förresten tycker jag att våra forwards ska sluta lägga sig ner. Flera gånger när de kunnat vara lite starka och fortsatt mot mål istället. Suarez idag var ju helt ren och var ju före backen, men på något sätt så lyckas han ju ramla…

 18. Det är förståeligt att Evra har den mentalitet som han har, han kommer från det hans egen president Nicolas Sarkozy en gång kallade för slödder… ränderna går aldrig ur.

 19. Jag tror att Evra höll handen längre ner när Suarez skull hälsa så att han skulle få sträcka sig efter den eller vänta på Evra. Suarez synade det och lät bli att hälsa. Då blev Evra putt för att hans plan inte gick i lås.

  Så tycker jag det ser ut i alla fall.

  COYR!!!

 20. Många hatade på mig för jag så att vi ej tar en cl med denna trupp.
  vi tar aldrig cl plats i år.
  Och Dalglish bänkar Adam carroll Bellamy idag = tar ut dom formstarka spelarna som producerar poäng ( inte carroll än men på väg )

  Där dog vår säsong..

  Ynwa

 21. Vår säsong är inte mer död efter idag än vad den var. Tabelläget är det samma, truppen är dock svag.. Men det här var väl också den svåraste matchen på pappret LFC hade kvar.

 22. Kommer säkert få en massa skit för det här inlägget men måste ändå säga att jag blir så j-vla förbannad på Suarez agerande!
  Han är en fantastiskt bra spelare som är oerhört viktig för Liverpool och jag hoppas han stannar i klubben tills han lägger av med fotbollen nån gång när han är typ 35.
  Men han beter sig som en idiot allt för ofta. Så himla onödigt att inte skaka hand. Och sen när han sparkade bort bollen var så j-vla barnsligt!
  Är så trött på allt skit runt honom hela tiden. Det förstår klubbens rykte och även dess supportrar.
  Jag är en av de som försvarade Suarez under hans avstängning, jag köpte t-shirten som laget hade på sig för att stötta honom. Men jag är så j-vla trött på hur han beter sig!!
  Skärper han sig inte snart finns det inget annat val än att skeppa iväg honom.
  Klubben är alltid större än spelaren och ingen får svärta ner klubben på det sättet han gör!

  • Kingpin: Alla får tycka som de vill. Är inte betydelsen av handskakningar överdriven…? Om Suarez och Evra hade skakat hand så hade det ju bara varit spel för gallerierna ändå. Ingen kan väl på fullaste allvar tro att de gillar varandra, oavsett vems version som stämmer.

   Jag gjorde även misstaget att se det svenska studiosnacket i halvtid. Väldigt låg nivå i deras ologiska resonemang. Bara att ta upp möjligheten att Suarez möjligtvis borde bli avstängd pga en utebliven handskakning innan avspark var ju hur märklig som helst. Hörde ingen säga något om detta när Nasri och Bridge vägrade skaka hand med Gallas respektive Terry. Och om nu handskakningarna är så himla viktiga, varför blev inte alla helt bedrövade av FA:s beslut att skippa handskakningarna innan matchen mellan QPR och Chelsea?

 23. Syns tydligt att EVRA den bleka skiten inte ville ta i hand,sen står RIO och vägrar ta Suarez i handen utan att det blir något gnäll?????

  EVRA är och förblir ett cirkusdjur för mig……………….

  • Björn: Rio har tydligen tappat all respekt för Suarez. Tacka vet jag hans lagkamrater, som till exempel Ryan Giggs – personen som symboliserar etik och moral!

 24. Pelle2x håller med dig till 110% när du säger att hade dom skakat hand hade det ju bara varit ett spel för galleriet ändå.

  Jag har spelat många många pojk och junior matcher och efter matcherna ska man skaka hand med motståndarna, oftast säger man sen bra spelat osv men under vissa matcher kunde man haft nån speciell som betett sig jävligt åt, om det var schyst och tufft spel så skakade jag alltid alltid hand men om inte så kunde jag ibland bara gå förbi eller låssas ”glömma just hans hand” för mig handlar det om respekt och något som visar att ” jag glömmer inte vad du gjorde” det var aldrig nått problem med sånt men så var vi ju bara pojkar också.

  Det jag menar är, ferguson och alla pajasar som totalt fullkomligt dömmer ut luis vägran, det är ju som den värsta häxjakt, ska han brännas på bål eller för vägran av handskak? Rätt av luis att dissa Evra personligen men synd om liverpool och fotbollen att det ska bli en så stor grej av det

 25. Asså allt detta är ju de jävla FAs fel… Visst Evra kan ha felaktigt anklagat Suarez, visst Suarez kan ha lagt rasistiska kommentarer mot Evra.. Helt ärligt, det är ingen som vet med hundra procent säkerhet vad som egentligen hände den matchen, förutom Suarez och Evra.
  Det hela var ett sätt för FA att statusera ett exempel, att rasism inte är okej, genom att dra ner Suarez rejält i smutsen… Vad har hänt nu då? Jo rasismen (enligt media) och rasism snacket är mer och större än någonsin.. Jävlit lyckat där FA…
  Det som jag definitivt är mest nyfiken på är hur FA behandlar Terrys fall!

  • Kefas: Ja, FA har klantat till det rejält i de här ”skandalerna”. Det säger ju allt att deras hantering av Terry-fallet fick deras förbundskapten att sluta…

 26. Pelle, Håller med dig om den svenska studion, den höll extremt låg nivå. Såg faktiskt Sky Sports studio samtidigt och den höll en mycket högre nivå samtidigt som de såg saken ur olika synvinklar. Viasat var pinsamma och överdrev i stort sett allting.

 27. Trösten i det hela är att vi inte längre har kvar topp-3 kvar att möta och ändå har vi bara fyra poäng upp till en fjärdeplats. Jag anser att vi har allt i våra egna händer eftersom vi har både Arsenal och Chelsea hemma.

  YNWA!

 28. Bara vi lär oss att vinna mot dem sämre lagen och att vi slutar spela oavgjorda matcher hemma så kan nog fjärdeplatsen ordna sig…

 29. Suarez är nog på Fergies radar.. enligt Fergie verkar ju Suarez ha det som krävs för att bli en legend i Utd..

  [1] Cantona – who kung fu kicks a fan. ( http://youtu.be/ovYWY4Pf9_M)

  [2] Roy Keane- Refused handshake numerous time with Patrick Viera & intentionally ending the career of Alf Inge Haaland. ( http://youtu.be/yM0E9rfceRg)

  [3] Giggs – who sleeps with his sister in law. ( http://www.youtu.be/z86gyS5TNWo)

  [4] Rio – who skipped a drug test. ( http://www.youtu.be/z8McY5roCBY)

  [5] Rooney – who went with prostitutes while his wife was pregnant.
  ( http://www.youtu.be/deMpLfGBFTg)

  [6] Gary Neville – who refused to handshake Schmeicel, after found out he plays for rival. ( http://www.youtu.be/JUqg49uKIfE)

 30. Om ni tittar på tv bilderna så tror jag aldrig att rio ferdinand hade tänkt ta i hand med suarez, ”typ jag tar inte i hand med rasister” vad hade media sagt då? att det var rätt av rio att visa att han accepterar inte rasister!? DET HÄR ÄR JU HELT SJUKT, ALLA TIDNINGAR FÖR JU DEN VÄRSTASTE MOBBING MOT LUIS SUAREZ, DET HÄR ÄR JU SJUKT OCH ALLT ÄR ÄCKLIGA FA FEL! dom kan ju förstöra en människas liv och karriär fattar dom inte det!? LIVERPOOL STARTA KRIG MOT HELA KORUMPERADE FA OCH MAN UTD

  • Mille: De inblandade har olika utgångspunkter i frågan. För Liverpoolspelarna är Evra en lögnare vars lögner har fått Suarez avstängd i 8 matcher. För Man Utd-spelarna är Suarez ful fisk som har fällt rasistiska kommentarer till Evra. Ingen förutom Suarez och Evra vet ju vad som egentligen sades i deras konversationer.

   Media försöker vinkla det som att Suarez inte ville skaka hand med Evra pga hans hudfärg. Om så var fallet hade ju inte Suarez skakat hand med de andra färgade spelarna heller. Han har någonting emot Evra som person, inte hans hudfärg.

 31. vet inte om det var här eller på liverpoolfc.nu jag läste det men som nån skrev: i en rättvis värld brinner old trashford ner och man utd försvinner från fotbollsvärlden

 32. John och Pelle är spot on!
  Alla som yttrar sig i detta är färgade (ursäkta uttrycket) av sitt lag. Nånting hände mellan dessa spelare som bara dom vet om. Ord står mot ord. FA valde att helt gå på Evras linje vilket resulterar att media och alla United spelare ser Suarez som ett rasistiskt svin. Vi liverpoolare väljer att tro på Suarez och tycker att Evra är en j-a amöba som får höra Suarez säga negrito 1gång – men spär på det och säger att han har sagt en massa annat också…
  Det är vad det är, går inte att få det ogjort. Suarez är stämplad som rasist for life!
  Vad gäller handskakningen så är det samma sak, Johns förklaring är precis vad jag såg. Evra drar tillbaka handen för att låta Suarez sträcka sig ordentligt (visa vem som har störst ballar typ) Suarez hade tänkt hälsa men märker att Evra drar tillbaka och väljer att gå förbi. Evra startar ett tjafs, men media går 100% på att det är synd om stackars Evra.
  Jag väljer att fortfarande tro på Suarez, jag tycker synd om honom och jag hatar att sanningen aldrig kommer komma fram. Media kommer få spela domare, jury och bödel.
  Men som sagt, jag är också ”färgad” i denna diskussion!

 33. Jag förstår inte hur vissa tycker att det var fel gjort av Suarez, Evra har förstört en stor del av hans karriär och rasist stämpling kommer vara något som Suarez kommer få leva med långt framåt i tiden både på plan och utanför. Ni förstår ju även det som Evra orsakat mot Suarez kommer var en av anledningarna för honom att PL under sommaren eller nästa vinter? Inte för att snacka om hur LFC ryckte har förstörts eller smutskastats på senare tid, en klubb och har kämpat mest av PL-lagen mot rasism genom åren. Hälsningen hade bara bekräftad att Suarez är en rasist som har ångrat sig och ber om nåd, det hade inte någon roll för att han kommer var en rasist i medias ögon och även med knäböjande framför Evra hade inte hjälpt. Det som Evra gjorde på plan igår kan klassas som säkerhetsrisk och hade kunnat sluta riktigt illa, genom att koka 70000 åskådare.

  Nu till själva spelet, är vi PL sämsta lag på kontringar? Det är pinsamt att jämför vårt passningsspel mot United som är klasser bättre och inte för att snacka om de wastade inläggen vi slår.

 34. Så här ser jag det tar ett överdrivet exempel :
  Om du blir oskyldigt dömd och anklagad för våldtäkt ,
  Sen efter du setat av din tid så träffar du han/hon ,
  Så vill hon/han du skaka i hand för att säga det är förlåtet..

  Jag skulle aldrig skaka hand för det som att erkänna
  = jag gjorde fel jag är vad du säger

  Suarez gjorde rätt och har växt som människa 🙂

  WAR SUAREZ !!!!

 35. Tyvärr har man utd så fruktansvärd makt över fa och media och det är vad vi ser nu! skulle inte förvåna mig om många av uniteds titlar har kommit genom mutor, på riktigt börjar man fundera… bra iaf att suarez går ut och ber om förlåt! även om jag själv hade gjort lika dant men det är trotts allt en klubb man representerar och miljoner människor som tittar

 36. Att det blev som det blev är ju fan FAs fel, jävla skit förbund säger jag bara!

 37. Tror ni Ferdinand, Evra och Ferguson kommer gå ut och be om ursäkt? Borde det inte kunna bli några konsekvenser av deras handlingar?

 38. Liverpool har agerat. Dom har fördömt hans handlande och det räcker med det.

  Däremot är jag minst sagt besviken på att klubben tyst accepterat det orättvisa i att en av deras spelare blivit bemött med orden ” Rör mig inte Sydamerikan”, vilket enligt FA: stadgar är ett otillåtligt förhållningssätt gentemot en annan spelare.

  Vidare har Liverpools ledning tyst accepterat att vänta med att vidtaga åtgärder gentemot John Terry på grund av att hans fall skall prövas i en domstol. Vilket är horribelt eftersom det är två olika processer, en straffrättslig och en civilrättslig. Om läser FA:s ”dom ” mot Suarez så använder de sig av civilrättsliga bevisvärderingsregler. Detta innebär kraven på bevisen i FA:s process är lägre än vad det hade varit i en straffrättslig process. Eftersom beviskraven är olika så innebär detta att en spelare kan bli frikänd i den straffrättsliga processen samtidigt som samma spelare kan bli fälld i FA:s process. Så visst kan FA vidta åtgärder mot John Terry.

  Den enda anledningen till att man väntar med att vidta åtgärder mot John Terry är antagligen att dom inte vill stänga av honom innan fotbolls EM. Så rasism är inte så viktigt för FA när det gäller vad som är bäst för det engelska landslaget. Att inte Liverpool inte ens nämner något om detta hyckleri är bedrövligt.

 39. John Doe
  Nu är det ju inte FA som senare lagt det utan rättsystemet….FA kan inte göra något så länge detta håller på inom rättväsendet…….

 40. För det är ju faktiskt frågan om olika organ som dömer utifrån samma principer.. Finns absolut ingen anledning för FA att invänta ett domslut eftersom FA och domstolen inte bedömmer bevisningen på samma sätt. För även om Terry skulle bli frikänd i domstol, så lär eller åtminstone bör FA fälla honom.

 41. Pinsamt populistiskt agerande av ledningen att tvinga Kenny och Suarez till att gå ut med svansen mellan benen, inte har de kommit på det själva iaf. En spelare blir aldrig större än klubben men när det handlar om att förstöra en människas (notera ordvalet) liv så är faktiskt klubbens rykte rätt sekundärt, speciellt när det knappast är något som skadar ryktet i någon längre utsträckning. Jag ser hellre att LFC får några ovänner än att klubben inte står bakom Suarez i en tuff tid. Ska man skaka hand ska det också göras för att det betyder något, då måste det också accepteras att alla inte tar varandra i hand.

 42. OS, Jag säger som kungen, Jag tycker att vi vänder blad nu..gjort är gjort och nu kan vi väl fokusera på det viktiga, fotboll.

 43. Om jag i en arbetssituation blev anklagad för något jag ansåg mig oskyldig till, därefter dömdes på högst oklara grunder av en icke rättslig instans, och min arbetsgivare därefter valde att inte gå vidare med ärendet (oavsett skäl: taktiska, juridiska, marknadsföringsmässiga etc), det vill säga överklaga domen, skulle mitt val vara enkelt – jag skulle begära omedelbar uppsägning. Om mitt enda val sedan, när min arbetsgivare hade gjort sitt val (svikit mig/sålt ut mig/lagt sig på rygg), för att visa på min oskuld hade varit att ta saken i egna händer, det vill säga inte ta den som falskeligen anklagat mig i hand, så skulle mitt val även i detta fall vara enkelt – jag skulle låtit bli. Allt annat hade varit att likställa vid ett erkännande. För att förekomma missförstånd; jag påstår inte på något sätt att Suarez är oskyldig, jag vet lika lite vad som sades på planen den gången som FA vet, däremot är det inte särskilt otroligt att Suarez anser sig oskyldigt anklagad och orättvist behandlad med tanke på den uteblivna handskakningen.

  Jag skulle vilja, liksom de flesta andra tycks det som, lämna det här och gå vidare, fokusera på spelet, fotbollen, klubben. Dock kommer jag inte ifrån att hela den här historien har lämnat en mycket bitter eftersmak när det gäller Liverpool FC:s agerande, eller snarare icke-agerande. Man har i mina ögon övergivit en av sina egna för att rädda sitt eget rykte och varumärke. Ett sådant agerande kan i min värld aldrig försvaras, framför allt inte av en klubb som har ”you’ll never walk alone” som allmänt spritt motto världen över. Är det något jag tycker att man har gjort i det här fallet – oavsett Suarez skuld eller oskuld – så är det att låta en av sina egna vandra ensam, genom värsta tänkbara hat, påhopp och anklagelser. Jag kan inte låta bli att skämmas över den feghet som jag utifrån ser. Och samtidigt hoppas att Suarez är en större och starkare människa än vad jag är.

  Jag passar på att be om ursäkt om jag har trampat någon på tårna med mina ord och tankar, men jag håller fullständigt med OS uttalande här ovan när det handlar om att ”förstöra en människas liv”…