Liverpools senaste nyförvärv Arthur Melo är inne på sin tredje europeiska storklubb, men väntar fortfarande på genombrottet sedan flytten från Lucas Leivas nygamla klubb Gremio.

Arthur är som bekant i Liverpool på ettårslån, där klubben har en utköpsklausul på €37,5m. Det är ingen enorm summa i sammanhanget, men mittfältaren måste givetvis prestera bra fotboll för att klubben ska trigga klausulen.

26 år gammal borde Arthur vara inne i sina absolut bästa år som fotbollsspelare, men faktum är att han anlände till Liverpool i risig form. Han hade nämligen inte spelat match på ett antal månader – närmaste bestämt sedan maj månad – och var utfryst under Juventus försäsong.

Juventus må ha misslyckats utan Arthur den här säsongen och Massimiliano Allegri hänger troligtvis väldigt löst – men av allt att döma är brassen fast besluten om att göra ett bra intryck i Liverpool.

Under landslagsuppehållet kunde Arthur ha tagit en minisemester och vilat, men istället har han spelat match med Liverpools U21-lag. Det är ingen ”diss” från Liverpools sida utan helt och hållet någonting som Arthur gjort på egen begäran för att kunna återfinna formen.

Liverpools U21-tränare Barry Lewtas har öst beröm över Arthur för dennes inställning och kroppsspråk. Kort sagt, har han visat upp en mycket bra inställning även tillsammans med ungtupparna, som ju annars omges av en viss veteran vid namn Jay Spearing.

Arthur har även vidtagit fler åtgärder. Enligt Paul Joyce på Times har han anlitat en fysioterapeut, en fystränare och en nutritionist som jobbar med honom dagligen.

Värvningen av Arthur har varit väldigt ifrågasatt, likaså hans form, men spelarens budskap är tydligt: han vill komma i form, han vill stanna i Liverpool och han vill spela VM för Brasilien.