För några år sedan hade vi ett segment på sidan som kallades ”Jespers 5 snabba”. Nu testar vi ett liknande tema, men som får heta ”Pelles 3+3”. Det publiceras på söndagar och synar veckan som varit; 3 nyheter/händelser/observationer lyfts fram, likaså 3 spelare som levererat starka insatser.

* * *

3 observationer från veckan:

1. Club Brugges skräll. De flesta förväntar sig nog att Brugge ska komma sist i sin svåra CL-grupp, men de bjuder onekligen upp till dans. I den senaste omgången krossade de Porto med 4-0 i Portugal. Det är naturligtvis ett minst sagt uppseendeväckande resultat som gör att Simon Mignolet och hans mannar i allra högsta grad är med i slutspelsracet.

2. Bayern Münchens kräftgång. De går visserligen starkt i CL, där segern mot Barcelona var övertygande, men i ligaspelet har man hamnat i en rejäl svacka. I helgen förlorade mot Bayern mot Augsburg, vilket innebär att de inte har vunnit en Bundesligamatch sedan den 21:a augusti. Sadio Manés smekmånad är över.

3. Leicesters kollektiva kollaps. De har knappast ligans sämsta trupp, men de ligger sist med blott EN poäng på de första sju matchernna. Någonting är väldigt, väldigt fel i Leicester. Att säga att Brendan Rodgers hänger löst är ett understatement, gissningsvis får han sparken vilket sekund som helst.

* * *

3 spelare som förtjänar att lyftas för sina prestationer under veckan:

1. Son Heung-min. Hoppade in sista halvtimmen och stod för tre mål när Spurs vann med 6-2 mot ett Leicester i fritt fall. Sydkoreanen har varit formsvag under säsongsinledningen och behövde denna målexplosion.

2. Ibrahim Sangaré. Den ivorianska versionen av Fabinho var bäst på planen i toppmatchen mellan PSV och Feyenoord. Det blev en målrik historia som PSV till slut vann med 4-3. Sangaré var urstark i duellspelet, låg rätt i banan, stod för ett fint passningsspel och tog även spännande offensiva initiativ. Han är inte särskilt snabb, men han är helt klart redo för en bättre liga än Eredivisie.

3. Marcus Thuram. Stod för en finfin allround-insats när Borussia Mönchengladbach besegrade krislaget Leipzig med 3-0. Thuram gjorde precis allt förutom mål, vilket är lite typiskt för just honom. För att bli aktuell för större klubbar måste han göra fler mål, men han en väldigt intressant spelare som möjligtvis kan utvecklas till någonting ännu bättre.

2 kommentarer
  1. Leicester har mött Chelsea Tottenham Arsenal United och formstarka Brighton på de 7 första.. Dom kommer igen;)

    • Hoppas du har rätt. Jag har ingenting emot Brendan.

Kommentarer är stängda.