Nyförvärv:

Mohamed Salah (£37.80 miljoner) från AS Roma

Alex Oxlade-Chamberlain (£34.20 miljoner) från Arsenal

Andrew Robertson (£8.10 miljoner) från Hull City

Dominic Solanke (free transfer) från Chelsea

Naby Keita (från och med juli 2018) från RB Leipzig


Kommentar: Liverpool har uppenbarligen rekryterat flera klasspelare. Salahs ankomst innebär att lagets numera har två fartfyllda kanter, medan Oxlade-Chamberlain initialt troligtvis kommer att backa upp Mané & Salah, samtidigt som han också är ett alternativ till en offensiv mittfältsposition. Doldisen Robertson, som Liverpool har scoutat under många år, besitter en fin vänsterfot och kan mycket väl komma att knipa en plats i startelvan. Solanke är i första hand en påläggskalv, men engelsmannen imponerade på försäsongen, vilket bör vara en av de huvudsakliga anledningarna till att LFC lånade ut Origi. Och Keita, vad ska man egentligen säga? Den underbara Leipzig-mittfältaren kommer först nästa sommar, men den som väntar på något gott…


Utlåningar:

Divock Origi > Wolfsburg (£5.85 miljoner lånesumma)

Connor Randall > Hearts (säsongslån)

Sheyi Ojo > Fulham (säsongslån)

Ryan Kent > SC Freiburg (säsongslån)

Allan Rodriguez de Souza > Apollon Limasol (säsongslån)

Toni Gomez > Forest Green Rovers (säsongslån)

Pedro Chirivella > WiIlem II (säsongslån)

Taiwo Awoniyi > Royal Excel Mouscron (säsongslån)

Jordan Williams > Rochdale (lån till januari)


Kommentar: Liverpool väljer att låna ut ett antal spelare. Alla förutom Origi är väntade namn. Origi behöver speltid inför VM och hans utlåning inbringar dessutom pengar. Kent gjorde ett starkt intryck på försäsongen, vilket ger honom en chans i Bundesliga istället för the Championship. Brassen Allan, som fortfarande inte har en realistisk möjlighet att få arbetstillstånd i Storbritannien, hade svårt att få speltid i just Bundesliga (Hertha Berlin) förra säsongen och tar ett kliv nedåt i ligahierarkin. Ojo fick intet förtroende på försäsongen, men var desto mer eftertraktad av Championship-klubbarna; efter många turer hamnade han till slut i Fulham, som han valde före en rad av deras ligakonkurrenter.


Utgående:

Mamadou Sakho > Crystal Palace (£25.38 miljoner)

Lucas Leiva > Lazio (£5.13 miljoner)

Kevin Stewart > Hull City (£4.05 miljoner)

Andre Wisdom > Derby (£2.07 miljoner)

Sam Hart > Blackburn Rovers

Alexander Manninger > avslutad karriär


Kommentar: Liverpool tappar två utpräglade defensiva mittfältare i form av Lucas och Stewart. Trotjänaren Lucas lämnar ett tomrum efter sig både på och utanför planen, även om hans sportsliga roll troligtvis hade reducerats ytterligare om han stannat. Den överlägset största försäljningen blev som väntat Sakho, som ju gjorde ett stort intryck i Crystal Palace förra säsongen. Trots den stenhårda konkurrensen innebär flytten att Sakho åter igen är landslagsaktuell för Frankrike. Den på senare år utlånade Wisdom säljs också, vilket förstås är logiskt, då exempelvis Gomez har konkurrerat ut honom i Liverpool. Vi passar också på att tacka av Manninger, som väljer att lägga av efter en lång karriär.


Källa transfersummor: Transfermarkt.co.uk

2 kommentarer
  1. Lite rolig berättelse: Är nyss hemkommer efter två veckor på Cypern. En av kyparna på hotellet var väldigt fotbollsintresserad och han berättade att hans lag är Apollon Limasol. Han ser det som en av de största värvningarna i ligans historia (även om det är ett lån) att de fick Allan. Han berättade att alla fans är överlyckliga och att Allan har mottagits som en superstjärna. Ska bli roligt att följa honom!

    • Kul! 🙂 Klopp verkar ju gilla Allan, sen är han ingen superstjärna direkt, men kraven är ju lite annorlunda i Cypern kanske. Han har ju trots allt harvat runt en del de senaste åren, som det snackades om i podden.

Kommentarer är stängda.