Vem blir Liverpools nästa köp? Vem blir nästa försäljning?

I det här inlägget kommer vi att uppdatera från och med skrivande stund (29:e augusti) till transferfönstrets stängning.

*Senaste uppdateringarna kommer att högst upp i nedan text*

* * *

2017-08-31:

23:50: En sen officiellt bekräftad övergång… Liverpool har sålt U23-spelaren Sam Hart till Blackburn Rovers. Övergångssumman är okänd.

21:45: Vi väntar fortfarande på besked om Lazar Markovic. För inte blir väl serben kvar i LFC?

21:40: Officiellt att Liverpool lånar ut ytterligare 3 spelare: Ryan Kent till Bundesliga-klubben SC Freiburg (utlåningen gäller hela säsongen), Jordan Williams till Rochdale (tills januari), samt Toni Gomes till League Two-klubben Forest Green Rovers (hela säsongen).

19:45: Mamadou Sakho är påväg till Crystal Palace. Klubbarna är överens om en övergångssumma på £26 miljoner, uppger Liverpool Echo mfl.

19:40: Kylian Mbappe är officiellt klar för PSG. Det uppger båda klubbarna på sina hemsidor.

18:30: Liverpool Echo rapporterar att LFC troligtvis inte kommer att värva någon mer spelare i detta transferfönster. Klubben kom aldrig överens om en övergångssumma med Monaco för Lemar, samtidigt som Southampton fortfarande vägrar att sälja van Dijk.

18:15: Vi inväntar fortfarande nyheter kring Markovic och Sakho. Bägge spelarna bör rimligtvis säljas ikväll.

18:00: Officiellt: Liverpool lånar ut Allan till den cypriotiska klubben Apollon Limassol.

16:20: Officiellt: Divock Origi lånas ut till Wofsburg hela den här säsongen. Pålitliga brittiska medier uppger att LFC får smått fantastiska £6 miljoner för att låna ut belgaren.

13:00: Officiellt: Alex Oxlade-Chamberlain är helt klar för Liverpool. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

09:50: Mirror mfl uppger att Crystal Palace har gett upp Sakho, eftersom LFC kräver £30 miljoner. Istället har Palace budat £23 miljoner för Mangala – som har gjorts tillgänglig av Manchester City.

09:35: Kicker rapporterar att Renato Sanches kommer att lånas ut till Swansea. Liverpool, PSG och Juventus ville också låna Sanches, men bara om de fick en köpoption på portugisen. Swansea begärde ingen sådan option, vilket avgjorde till deras fördel i förhandlingarna med Bayern München.

* * *

2017-08-30:

23:56: Redaktionen på Gianluca Di Marzios sajt skriver att Liverpool kontaktat Roma gällande vänsterbacken Emerson Palmieri. Brassen är för närvarande knäskadad och skulle i ett inledande skede lånas tillbaka till Roma innan en flytt till de brittiska öarna skulle genomföras.

23:21: Wolfsburg är villiga att betala £6 miljoner plus lön för att få låna Divock Origi. Det skriver Ed Aarons på The Guardian, och Paul Joyce på The Times hakar på.

22:00: Läkarundersökningen på St Georges Park (där det engelska landslaget befinner sig) har nu inletts enligt James Pearce.

18:58: The Guardian och Goal.com hänger på Smiths uttalande att Liverpool inte gett upp Lemar. De tillägger även att inget förändrats gällande Van Dijk, inget bud lagt på holländaren.

18:52: Ben Smith som tidigare skrivit initierat om Liverpool för BBC skriver på sin Twitter att AOC skrivit ett 6-årskontrakt med dom röda, och tillägger även att klubben fortfarande jagar Thomas Lemar.

18:46: BBC Sport skriver att AOC är klar för en flytt till Merseyside och att summan ligger på £40 miljoner.

18:45: James Pearce på Liverpool Echo skriver att AOC är klar för LFC och att han kommer göra en läkarundersökning på St George’s Park ikväll. Summan är runt £35 miljoner.

18:44: Benedikt Höwedes har officiellt presenterats som ny Juventus-spelare. Sågs många som ett alternativ till Van Dijk, men det har i ärlighetens namn inte kommit några rapporter på att LFC varit intresserade. Matips förre detta mittbackskollega flyttar på lån för €3.5m initialt. Juve kan köpa honom för €13m nästa sommar eller blir tvingade att göra det om spelaren gör 25 matcher i klubben.

18:40: Arsenal-kännaren John Cross på The Mirror skriver att Alex Oxlade-Chamberlains flytt till LFC är klar.

18:37: Melissa Reddy från Goal skriver att Liverpool och Arsenal är överens om en övergångssumma på £35 miljoner för AOC.

18:25: Divock Origi är påväg att lånas ut, och Wolfsburg är just nu favoriter. Bundesliga-klubben är beredda att lägga upp en betydande summa för att få belgaren på lån. Detta rapporterar Liverpool Echo.

13:50: Nu uppger Liverpool Echo att LFC är på väg att sätta in stöten för AOC, samtal med Arsenal är ”underway”. Samtidigt skriver Paul Joyce på Times att LFC och Arsenal är i kontakt rörande AOC.

13:20: Liverpool och Monaco sitter i samtal rörande en eventuell övergång för Lemar. Detta hävdar både SFR Sport & RMC Sport, som vanligtvis brukar betraktas som pålitliga källor.

13:20: Enligt The Mirror vill Arsenal sälja AOC istället för att tappa honom på free transfer nästa sommar. De är beredda att sälja honom till Liverpool, trots klubbarnas dåliga relation.

12:15: Det har varit tyst kring Allan Rodrigues de Souza, men nu rapporterar Liverpool Echo att brassen är nära att lånas ut till en klubb i den portugisiska högstaligan. Allan kan fortfarande inte få arbetstillstånd i Storbritannien och har därför inga möjligheter att slå sig in i Liverpools trupp – därmed är en ny utlåning logisk, eftersom klubben av allt att döma fortfarande tror på honom.

11:40: Nu rapporterar London Evening Standard att Liverpool har konkretiserat sitt intresse för Oxlade-Chamberlain. Ett första bud på £30 miljoner ska ha förkastats av Arsenal. Övergångssumman som Arsenal och Chelsea var överens om låg på £40 miljoner, men LFC hoppas köpa AOC billigare eftersom spelaren vill till Merseyside. AOC tackade nej till Chelsea, dels var han orolig över managerspekulationerna, dels ville Conte spela honom som right wing-back. AOC vill spela centralt, vilket han tror ha större möjligheter att få göra i Liverpool.

11:00: Idag rapporterar flera pålitliga brittiska medier att Oxlade-Chamberlain har tackat nej till Chelsea – eftersom han vill till Liverpool. LFC har dock ännu inte konkretiserat sitt intresse, vilket tros bero på att AOC är klubbens backup-alternativ bakom Lemar, som man fortfarande hoppas få in. En problematisk omständighet kring AOC är också att Arsenal helst inte vill sälja honom till LFC, men det är oklart om de står på sig med den ståndpunkten om LFC konkretiserar sitt intresse.

* * *

2017-08-29:

23:51: Klopp vill ha Lemar och han är ivrig att få jobba med tysken. Liverpool har tagit fram ett förslag på £74 miljoner och kan komma använda Origi som ytterligare en morot. (Dom King, The Daily Mail)

23:42: Liverpool hoppas kunna spendera så mycket som £140 miljoner dom sista dagarna av transferfönstret. Diskussioner pågår med Monaco om Lemar men då Frankrike möter Holland på torsdagskvällen är det ont om tid. (Bascombe, The Telegraph)

23:00: Chelsea börjar få kalla fötter gällande Alex Oxlade-Chamberlain. Trots att man kommit överens med Arsenal om en övergångssumma på £40 miljoner så har man inte lyckats ro affären i hamn än. Något som ligger dom i fatet är att man vill spela honom som höger wing back. AOC själv vill spela mittfält, vilket han ser sig kunna göra på Anfield. (John Cross, The Mirror)

22:30: Alldeles nyss blev det officiellt att Monaco har värvat Lazios Keita Baldé Diao. Kanske öppnar detta upp för att Lemar kan flytta till LFC?

20:15: Liverpool är beredda att sälja Coutinho för £149 miljoner (Anfield HQ).

18:00: Till skillnad från Independents uppgifter är Liverpool och Palace INTE överens om Sakho. Detta uppger pålitliga källor som Liverpool Echo och Times.

17:55: Trots de stora buden på spelare har Liverpool inte ändrat sig beträffande Philippe Coutinho – han är INTE till salu (Melissa Reddy (GOAL.com)).

17:55: Liverpool och Monaco befinner sig i samtal rörande Thomas Lemar. Liverpool är beredda att betala £70 miljoner, samtidigt som Monacos intresse för Divock Origi också skulle kunna vara en underlättande omständighet (Melissa Reddy (GOAL.com)).

17:45: Independent och flera andra källor uppger att Liverpool och Crystal Palace är överens om en övergångssumma för Mamadou Sakho. Den av Klopp icke-eftertraktade fransmannen ska ha informerat LFC om att han endast vill flytta till Palace, vilket har möjliggjort klubbarnas överenskommelse. Liverpool kommer att få £20 miljoner + eventuellt ytterligare £10 miljoner beroende på Palaces cupframgångar och ligaplaceringar. Nu återstår endast läkarundersökningen innan Sakho kan få sin efterlängtade flytt till Palace – och Liverpool kan få sin efterlängtade försäljning.

49 kommentarer
 1. Hur går det med Lemar? Om klopp anser att han är en bra spelare och Monaco är intresserade av Origi är det väl bara erbjuda pengar och Origi i utbyte. Bara och bara är det väl kanske inte men det är bättre att ha en spelare Klopp vill satsa på än en spelare som mer anses som ren utfyllnad. Känns som en bra affär även för Monaco om de får Origi och 70m £ eftersom de verkar ju väldigt bra på att få ut det bästa av talanger. Då kan Origi blomma ut och säljas för 70m £ nästa sommar.

  Anses han som en ren ytter som kan göra att vi kan alternera utan att tappa i kraft där Mane och Salah gjort det så bra?

  Känns ju som att Coutinho kommer säljas innan fönstret stänger och då är det viktigare än någonsin att få in en ny spelare. Jobbigt att han vill lämna oss bara. Lyssnade på PL podden med Patrik Syk och att man inte ska förvänta sig lojalitet av spelare när klubbarna inte gör samma sak, När klubben växt ifrån spelaren eller tvärtom vill de göra sig av med varandra. Tycker dock det inte är samma sak som spelarna gör. De vägrar träna, spela match, fejkar skada etc. Det en klubb kan göra är att låta dem träna med juniorlaget men så länge de kommer är de ju tvungen att betala den höga lön de ändå besitter.
  Det är svinigt av både klubb och spelare det de gör men finns det något man kan göra åt det? Är lösningen en utköps klausul? Hade coutinho haft en sådan på 1,5 miljard hade ju Barca vetat vad det kostar att få loss honom men samtidigt borde såna klausuler bara gälla för första månaden på fönstret. Jobbigt annars om man tappar 5 spelare sista dagen på fönstret.

  Är Van Dijk i Liverpool?

  • Pär: Jag gillar inte utköpsklausuler. Kolla på sommarens prisutveckling, klausuler som var rimliga när spelare skrev på kontrakt för 1-2 år sedan är det inte längre.

   Monaco håller hårt i Lemar. Tror det blir svårt men hoppas förstås…

  • Prisutvecklingen är ju helt ur balans, känns som en bubbla som kommer spricka. Men samtidigt kan man göra som real och sätta klausuler på 5-8 miljarder för att vara på den säkra sidan. Spännande när det nu börjar närma sig slutet. Det slutar väl med Van Dijk till Chelsea, Bale till ManU och Lemar till Arsenal och Sanchez till City och vi tar in Balotelli som vi hört mycket bra saker om för 85m £. 😉

 2. Ursäkta, men vad är Anfield HQ och varför använder ni dem som källa?

  • Det är en fansida som This is Anfield och Empire of the Kop. Dom är knappast en säker källa och jag har för mig dom har sagt i två månader att van Dijk blir klar ”imorgon”.
   Har aldrig sett dom gå ut med några exklusiva uppgifter förr på deras sida som dom gjorde med detta och det priset dom nämner är något spansk media har sagt ett tag nu. Det har dock klassats som lögner av alla Merseysidebaserade journalister samt Sky Sports La Liga expert Guillem Balague som twittrat att dom spanska blaskorna fortsätter att hitta på grejer och att Liverpools ställning är fortfarande den samma.

  • Dave: Anfield HQ är en seriös engelsk LFC-sida som har haft relativt pålitliga uppgifter det senaste året. Tog delvis med uppgiften för att påvisa att det fortfarande cirkulerar rykten kring Coutinho. Det är lätt att se ett scenario där de lojala LFC-bevakarna som har nära kontakt med LFC förnekar Coutinho eftersom det skulle försvåra för klubben i jakten på ersättare, i ett sådant läge vore det olyckligt att inte rapportera om de andra uppgifter som trots allt uppenbarligen cirkulerar. Framtiden får utvisa vem/vilka som får rätt.

  • Jaså, är ni sådana där nyanserade människor? ^^

  • Dave: Haha, det handlar kanske lite om att få med en brasklapp också, om Coutinho lämnar har vi inte ignorerat alla som har hävdat att det kunde ske.

 3. Denna typ av kontinuerlig uppdatering innan fönstret stänger asnajs! Big up!

 4. Om Liverpool lyckas med Lemar och van Dijk så är nog detta det bästa fönstret i PL-eran. Med tanke på Balde och att Liverpool dinglar Origi framför näsan på Monaco så tror jag att det finns en 70% chans att Lemar spelar för Liverpool snart.
  van Dijk är 50-50. Dock kommer det kosta uppemot £75m av det jag läst.
  Oavsett priser så tycker jag Liverpool ska slå till på båda. Spelare har inget normalt värde längre. Dom är helt enkelt värda dom pengarna klubben är villig att betala.

  Sen tycker jag Liverpool ska slå till på Ox i januari och ta in han som Bosman tills nästa säsong. Behövs då Coutinho och Can med största säkerhet kommer lämna då och att ha ersättare i Ox och Keita klara ett halvår och ett år tidigare vore perfekt.

  • PJ: Det blir nog Lemar eller Ox. Tror Ox är troligare i och med att han är så mycket lättare att få loss men hoppas fortfarande på Lemar.

 5. Betyder vårt bud på Oxlade-Chamberlain att köpet av Lemar inte blir av???

  • JBs: Om det budet på AOC stämmer så betyder det nog det. Om nu inte Coutinho lämnar och LFC värvar BÅDE AOC och Lemar? Om man ska spekulera lite…

  • JBs man undrar ju varför dom skulle åka till Monaco i så fall. Lemar är ju inte där. Om det skulle vara så att dom vill ha Monacos uppgifter om hans hälsa för att sedan komplettera det med en som görs av det franska teamet så skulle det kunna mejlas över.

  • I värsta fall får vi en stabil truppspelare i honom.
   Tycker själv att han knappast vart ur form. Snarare har han sett ut som en av Arsenals främsta spelare tillsammans med Alexis. Sen som PJ skriver så finns det flera saker som får honom att se sämre än vad han faktiskt är. Sen om Klopp tror på honom, gör jag det med.

   Tycker med Klopp att vi endast fått in bra värvningar. Karius är väl det närmsta frågetecknet, men kan vara något som utvecklar sig. Men det är väl den värvning idag som kan ses som ett misslyckande.

 6. Oerhört besviken om vi väljer att värva Ox istället för Lemar. Visserligen är det mycket pengar det pratas om för Lemar (£92m), men i förhållande till £40m för Ox som sitter på ett utgående kontrakt och som varit riktigt ur form senaste två säsongerna så ser inte jag problemet. Vi har ju redan kvoten för inhemska spelare fylld. FSG lovade satsning så kör på nu och visa om ni menar det ni sagt.

  • Kommer vara besviken om Liverpool inte landar Lemar men kommer vara nöjd om man får in Ox.
   Sen så skulle jag knappast hävda att han va ur form förra året.
   Ox är en bra spelare med god potential. Han spelar i ett lag som är i spillror, för en tränare som inte vet vad han håller på med och på en position han inte vill vara på.
   Hans form för Arsenal kommer knappast vara en indikation på vad han kan göra i Liverpool.
   Kom ihåg att ingen va direkt i extas när Gini köptes in efter en seg säsong i Newcastle med mycket upp och ner. Han har blivit en viktig spelare i laget.

   Så visst, alla vi kommer vara besvikna om Liverpool inte landar Lemar men det är knappast som att Liverpool får in pesten om det blir Ox istället.

 7. Plocka in både Ox och Lemar? Ja tack. Om Coutinho lämnar så bryr jag mig inte. Liverpool har visat att han inte är så viktigt som man tidigare trott och sen har man tappat en hel del respekt för honom efter hans beteende, speciellt när han tidigare sagt att han inte skulle göra det han gjort.

  Så klart vill jag att han stannar, vem skulle inte det? Men om han går och Liverpool plockar in Lemar som ersättare så är jag nöjd.

 8. Jag är väldigt spänd på Ox, gillar hans spelstil. Snabbhet, teknik och mer direkt och en väldigt användbar spelare som kan spela på flera positioner. Kommer ihåg när jag var på Anfield under King Kenny tid. Liverpool ledde mot Arsenal, så kommer Ox in och tog Arsenal in i matchen.
  Lemar verkar även han ha härlig snabbhet och teknik. Men han känner jag inte till så mycket mer än FIFA och FM . Enligt youtube verkar han ha fina inlägg,/ fin vänsterfot. Någon som kan tänka sig hur han isåfall kommer klarar av ”vårt” spel. Med mindre inläggsspel och enbart en ren anfallare? Men antar så klart han har mer i sig än de 😉
  Hoppas på 3 fin värvningar nu med Ox, lemar och VVD så blir detta en fantastiskt säsong!

 9. Gött att sno spelare från Chelsea. Plus att han är bra och kan användas både som CM och som ytter.

  F.ö. tror jag att Coutinho blir kvar och att vi kommer försöka signa Lemar ändå. Skulle vara vackert, imorgon får vi veta om det blir så! 🙂

  • Liverpool har verkligen förstört för Chelsea den här sommaren. Först Solanke som lämnade klubben, sen VVD som valt bort Chelsea(vi får ju se hur det slutar) och nu Ox som valde bort Chelsea för att skriva på för Liverpool. Vi kan ju även lägga till att vi plockat in Salah som Chelsea inte ansåg vara bra nog men som har startat lysande i det röda.

   Allt som går emot Chelsea värmer hjärtat.

 10. Behåll Sakho eftersom vi inte kommer kunna förstärka backlinjen under detta fönster …..

 11. Så det sägs att vi värvat klart. FSG har lockat oss med dyra transfermål (VvD och Lemar) , men när det kom till kritan så blev det budgetköp (Ox) . Räknar inte Keita som ju kommer först till nästa säsong. På detta sätt kommer de undan med viss heder i behåll (inte i mina ögon dock).

  Jag hoppas förstås inte detta stämmer, för det är ju trots allt några timmar kvar.

 12. Blir kul när Matip går sönder… härlig kaos det kommer vara i backlinjen. Är det seriöst så att vi ska förlita oss på Klavan, Lovren o Gomez isf?

  Sahko får Klopp acceptera och spela in igen.

  Man skulle inte sålt Lucas som ändå var ett alternativ där.

  Milan har köpt Bonucci för 400 miljoner och Musacchio för 200 den här sommaren. Juventus hämta in Höwedes för 90 på lån… vi går för AOC på 400 för en position där vi har massor med alternativ… samtidigt är det VVD för 700 eller inget… faktum är ju att vi egentligen behövde två mittbackar egentligen, Klavan kan väl fan inte vara någon som ens ska vara ett alternativ? Lovren ska ju vara en backup… ska Millner spela mittback i år kanske?

  • Vad har vi för alternativ på platserna Ox ska täcka upp? Coutinho och Milner. På mittfältet och som ytter.
   Liverpool behövde en mittfältare desperat efter att Lallana gick sönder. Sen behövde Liverpool en mer naturlig ytter för att rotera med Mané och Salah. Tror du seriöst att Ox är en överflödig spelare att ha?

  • OS
   Håller helt med dig.
   Vi har inte gjort något bra fönster, går Matip sönder så är säsongen över.
   Man känner bara en stor besvikelse

  • PJ;

   För de tre offensiva positionerna har vi;
   Mane
   Salah
   Firminio
   Sturridge
   Ings om han kommer tillbaks någon gång
   Dessa fem kan spela på alla platserna om situation är sådan, dessutom hade vi Origi innan idag.

   På mittfältet har vi
   Henderson
   Wini
   Can
   Milner

   Sedan har vi hybriderna:
   Coutinho
   Lallana
   Gjuric

   I mitt tycke är AOC inte ens fjärde alternativet i någon position, om ens femte. Missförstå mig rätt nu, han är inte dålig och kanske kan utvecklas. Men han är 24!!! Vi behövde inte en rotationsspelare till egentligen, och om vi gjorde det så var det inte under fönstrets sista dag för 400 miljoner. Hoppas det blir rätt men det känns helfel när vi samtidigt egentligen bara har en mittback som håller måttet.

   Det är knappast så att VVD är den enda mittbacken som finns på marknaden och vi behövde faktiskt så mycket mer två nya mittbackar än en till mittfältare. Det hade ju varit angenämt att ha tre mittbackar istället för en. Förstår inte varför så många trycker på bredden på mittfältet med på de två mittbackspositionerna ska vi förlita oss på en spelare.

   Pajar Matip blir det inte kul. Att inledningen av 2017 blev som den blev var ju inte bara för att Mané var bort, var ju väldigt mycket för att Matip saknades också.

   Bonucci kanske inte hade velat gå till LFC oavsett men han är sommarens dyraste mittback.. kostade som AOC..

  • OS: Om Mané eller Salah saknas är AOC den mest naturliga ersättaren till att spela som ytteranfallare. Han har ju farten, tekniken och viljan att utmana. Tror också han kommer bli en användbar joker i många matcher, bra impact-player om inte annat.

  • Många Liverpoolfans är så inne i gamla vanor av att värva kvantitet som inte tillför någon kvalitet. När ska ni fatta att Klopp inte jobbar så? Han försöker signa spelare han verkligen vill ha, annars får det vara.

   Er mentalitet hör hemma i en medioker klubb, m.a.o. vad Liverpool har varit under många år. Själv vill jag att vi ska göra framsteg.

  • Pelle; håller inte med där, möjligen om du betyer ut ”eller” mot ”och”.

   Dave; ”Klopp jobbar inte så”…. så du tycker att Klavan var en kvalitetsvärvning? Och att efter VVD är Lovren den bäst lämpade mittbacken i världen för Klopps filosofi?

  • OS: Om Klopp vill ha flygande kantspel även utan Mané eller Salah så är AOC rätt spelartyp, till skillnad från Coutinho/Lallana. Men jag håller med om din kritik mot den uteblivna MB-värvningen, det känns väldigt konstigt att det var VVD eller inget för LFC. Det var ju uppenbart att Klopp var beredd att ta backup-alternativ på alla andra positioner förutom just MB som många anser vara viktigast.

  • OS
   Håller med dig.
   Klavan som kvalitets värvning, ha ha.
   Det måste ju finnas någon mittback i universum som är mellan Klavan och Matip i kvalite.

  • Jag tycker både Lovren och Klavan är helt ok spelare/värvningar. Bara inte som förstaval efter Matip.

   Nu blev det dessvärre så att vi inte lyckades signa någon mittback då ingen komplett spelare som passar Klopps spelsystem/filosofi är tillgänglig. Detta är olyckligt med tanke på att truppen hade förbättrats rejält enbart genom en spelare som van Dijk, men, som Klopp förmodligen tänker, bättre att fortsätta med de spelare vi har än att lägga relativt stora pengar på en till Lovren, alltså en dyr spelare som är helt ok men som inte alla är nöjda med.

 13. Liverpool har enligt mig gjort ett bra fönster. Dom kan inte tvinga klubbar att sälja, så är det ibland.
  Varför inget VVD alternativ? För att Klopp inte vill ha någon annan. Backlinjen blir ju knappast bättre av att tvinga på en spelare managern inte vill ha.

  Liverpool har plockat in bra spelare.
  Salah, Robertson, Solanke och Oxlade-Chamberlain. Sen har man lyckats behålla Coutinho och gjorde klart med Keita till nästa säsong.

  Det är störande att repetera detta men jag litar på Klopp.
  Om han är nöjd så är jag nöjd.

  Alla ville ha in VVD men det är inte möjligt. Tar honom i januari istället. Matip och Lovren är bra spelare. Koncentration och organisation är det Liverpool behöver förbättra i försvarsspelet. Dom har bra spelare där. VVD är en fantastisk spelare men folk har byggt upp honom till ett magiskt plåster som skulle direkt fixa Liverpools försvar.

  Sen får vi inte glömma att ungdomarna har verkligen tagit för sig. Kanske dags för supportrarna att börja lita mer på dom unga spelarna. Gomez kan mycket väl få sin breakthrough den här säsongen. TAA är på god väg att bli ordinarie. Solanke tvingade ut Origi på lån.
  Dom stora namnen va unga en gång i tiden. Varför kan inte Gomez bli nästa storback?

  Liverpool har börjat säsongen bra, varför är den en katastrof bara för att man får fortsätta med dom spelarna som bara inom en veckas tid krossat Hoffenheim för en plats i CL och satte eld på Emirates i helgen.
  Det är nästan som ni hoppas på att säsongen ska gå åt helvete. Va lite optimistiska. Liverpool har 4 vinster på 5 matcher och 0 förluster.
  Sen ska man inte glömma att Coutinho inte spelat en enda minut på dom matcherna.

  • Säsongen är längre än 5 matcher, skador kommer. Vi vet alla att matip är skadebenägen och är han borta så står vi med Lovren och Klavan. Som enligt mig är för svaga för ett topplag.

  • Coutinho – Matip Skadebenägen? Vet vi alla verkligen det? Han har missat 26 matcher i hela sin karriär och 21 av dom kom från fotfrakturen han fick för två år sen och smärta från operationen han hade på foten sommaren innan han kom till Liverpool. Skulle knappast kalla för skadebenägen.

   VVD va skadad ett halvår förra säsongen och han har också missat 26 matcher under sin karriär. Om Matip är skadebenägen så är väll van Dijk det också, skulle vi hoppats på att dom turas om att vara skadade eller hade vi tänkt oss att dom skulle vara skadade tillsammans. Dom är ju trotts allt skadebenägna så dom kommer vara skadade minst halva säsongen.

   Coutinho har missat 68 matcher pga skada under sin karriär, jag ser ingen hävda att han är skadebenägen med samma styrka som Matip.
   Emre har missat 36 matcher redan och är bra yngre än Matip.

   Du förstår säkert min poäng. Matip är knappast så skadebenägen som folk hävdar.

 14. Så ingen Lemar i laget troligtvis men en olycklig Coutinho blir kvar. Hoppas han kan hålla humöret uppe bara och inte dra ner resten av laget.

  Kul att ändå OX valde oss då han hade ett kontrakt från Arsenal på 180`£/v på bordet och säkert något liknande från Chelsea. Det är bara hoppas att Klopp får igång honom.

 15. Klopp spelar ett högt spel vad beträffar vårt försvar.
  Vi får väl omskola Milner till mittback.

  • Fy fan.. Matip lär ju max starta 50% av matcherna… PL o CL med Klavan är ju en parodi… Varför?????

 16. Vi lämnar altså ett fönster med ett ännu sämre centralt försvarsalternativ ( Lucas å Sakho borta ) än vad vi gick in med …. ?!€$%~<$??

  Då får vi hoppas på att anfall är vårat bästa försvar aka 2013/14 …

  • Sakho var inget försvarsalternativ förra säsongen, åtminstone inte under större delen av den, och inte inför denna säsong heller. Gomez, en spelare som Klopp verkar tro på, är tillbaka från skada. Lucas kunde göra ett hyfsat jobb som MB men var mycket bättre som DM och på den sistnämnda positionen kan vi spela Can och Henderson, samtidigt som vi fyller på (om vi bortser från ordinarie mittfältare hittills under säsongen) med Milner, AOC, Lallana och Coutinho på de andra positionerna på mittfältet.

   Sedan har vi fler och bättre alternativ på ytterbacken (Moreno, Robertson, Milner, Clyne, TAA och kanske också Flanagan) vilket kommer förbättra försvaret generellt.

  • Känslan är att vi kommer göra en massa mål men släppa in en jädrans massa också.
   Vi får se fördelarna med detta istället och inse att vi kommer att få se målrika matcher när Liverpool spelar.
   0-0 matcherna kommer vara lätträknade:)

  • Sakho spelade inte förra säsongen så det är ingen förlust överhuvudtaget och Gomez är en bättre mittback än Lucas. I värsta fall är mittbacksuppsättningen på samma nivå och i bästa fall snäppet bättre. Sen har spelarna ett år till bakom sig i Klopps system och dom har fått bättre ytterbackar runtomkring sig samt att Mignolet har höjt sig från början av förra säsongen.

   Hävda att Liverpool är sämre på något sätt den här säsongen jämfört med den förra är rent av felaktigt. Liverpool har i sin helhet ett betydligt starkare lag än förra säsongen, speciellt när Mané bl.a. har satt i tre växlar till.

 17. Admin: Skriv gärna ett inlägg här i dagarna om det ni retweetat (Pep Segura etc). Kan förklara en hel del, bl,a. varför Barsa ännu inte lagt något bud (som i mitt tycke är) värt namnet och varför alla deras tre bud kommit dagen innan tävlingsmatcher.

Kommentarer är stängda.