Liverpool lyckades behålla sin superstjärna – men hur bör klubben agera nu?

Philippe Coutinho har varit minst sagt omskriven under sommaren. Brassen lämnade som bekant in en transferbegäran för att försöka pressa igenom en flytt till Barcelona, men Liverpool vägrade helt enkelt sälja och spelaren blev kvar på Merseyside. Om några dagar återvänder Coutinho från landslagsuppdrag, vilket förstås blir en aningen obekväm återkomst för honom. Fansen är missnöjda med hans strävan efter Barcelona och vi kan anta att klubben – med FSG och Klopp i spetsen – blev måttligt roade av transfersagan.

Jag tror absolut att Coutinho kommer att ge hundra procent i Liverpool-tröjan. Varenda säsong är viktig i en kort spelarkarriär. Det gäller i synnerhet säsonger som avslutas med VM-slutspel. Att Coutinho är från Brasilien är bra i sammanhanget; han måste prestera i klubblaget för att få plats i landslaget. Du sitter inte på bänken en säsong i klubblaget och tar plats som Brasiliens nummer 10 i ett efterföljande VM.

Klopp ställs inför ett angenämt problem när Coutinho återvänder till Melwood. 3-mannamittfältet med Henderson, Wijnaldum och Emre Can har sett bra ut under säsongsinledningen. Coutinho har ingen given plats där, i synnerhet inte mot tuffare motståndare, då hans fördelar främst ligger i spelet med bollen och inte utan densamma. Det är däremot enkelt att se Coutinhos förtjänster mot sämre lag, då hans mästerliga teknik och underbara spelsinne innebär att han inte behöver stora ytor för att slå avgörande passningar till medspelare.

Men, vi vet att Klopp är en manager som jobbar nära individen. Att Klopp känner sig sviken av Coutinho kan vi nog ta för givet, frågan är vilka konsekvenser det kommer få. Kanske kommer Coutinho bli tvungen att spela till sig en plats i laget via inhopp och/eller genom att imponera på träningsplanen? Eller tror ni att han tar en omedelbar plats i startelvan?

3 kommentarer
  1. Det är synd för att jag tror Coutinho egentligen är en schyst snubbe, men hans agent verkar ju vara ett rötägg rakt igenom. Coutinho kan ju inte direkt sägas utstråla någon vidare karisma utan verkar mer blyg m.m. så just den här situationen vi nu befinner oss i är nog inte den enklaste heller.

  2. Barca vänliga tidningar hävdar att Cotten kommer vägra CL spel …. mummel mummel

  3. Jag tror han kommer få kämpa sig till en plats från bänken. Men tror samtidigt att det räcker med ett bra inhopp för en given plats i startelvan igen.

    Man har en förmåga som supporter/ledare att glömma sånt här väldigt snabbt.

Kommentarer är stängda.