[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

* * *

* * *

Newcastle är intresserade av Sevillas anfallare Carlos Bacca (Marca).

* * *

Barcelona är nära att göra klart med Luis Suarez, eftersom de förbereder ett andra bud på lite över £70 miljoner. Detta kommer att matcha Suarez utköpsklausul (GOAL.com).

* * *

Roma är väldigt intresserade av att signa Juan Cuadrado. Colombianen är även intressant för mängder av andra klubbar, som exempelvis Barcelona, Arsenal och Bayern München (Sky Italy).

Hellas Verona vill rekrytera Jefferson Montero, men prislappen kan utgöra ett problem (Sky Italy).

* * *

Officiellt bekräftat: Mirko Vucinic är klar för Al Jazira Football Sports Company.

* * *

Officiellt bekräftat: Ashley Williams har skrivit på ett nytt fyraårskontrakt med Swansea.

* * *

Liverpool vägrar låna ut Pepe Reina igen, men man är däremot villiga att sälja honom till Napoli för mindre än de 4 miljoner euro som man initialt krävde för honom (Il Mattino).

* * *

Dynamo Kyiv har tackat nej till Romas bud på Andriy Yarmolenko. Budet låg på €15M bid plus bonusar, men Kiev är ute efter €25M för sin yttermittfältare (Sky Italy).

Milan letar efter snabba och skickliga yttermittfältare, eftersom Pippo Inzaghi har begärt att få in den spelartypen. Juan Iturbe är förstavalet, men om de inte kan värva honom är två andra namn heta. Det rör sig om Antione Griezmann och Mathieu Valbuena (Sky Italy).

* * *

Mario Mandzukic är nära en flytt till Atletico Madrid. Hans prislapp ligger på 30 miljoner euro och klubbarna är inte riktigt överens om en övergångssumma än, men de är nära varandra i förhandlingarna (Marca).

* * *

Napoli är intresserade av Lucas Leiva (The Daily Mail).

Tottenham är på väg att buda £5 miljoner för Jamaal Lascelles (The Daily Mail).

* * *

* * *

Arsenal är intresserade av att värva Dejan Lovren och Morgan Schneiderlin – men först vill Londonklubben göra klart med Alexis Sanchez, som är högsta prioritet för Arsenal. Wenger är beredd att ge Liverpool konkurrens om Lovrens signatur, och överväger även Schneiderlin. Båda Southamptonspelarna vill röra på sig. Rörande Sanchez, så träffade Wenger hans agent i Brasilien under veckan, men han har fortfarande inte fått något svar om Sanchez vill flytta till Arsenal. Samtidigt vill Thomas Vermaelen till Manchester United, men Wenger kommer inte släppa honom förrän han har värvat en ersättare, som alltså skulle kunna bli Lovren (GOAL.com).

* * *

* * *

Hull City är favoriter till att signa Andrew Robertson. Dundee United nobbade nyligen deras bud på £1,75 miljon plus bonusar, medan West Ham har fått se ett bud på £1,5 miljon nobbat (The Courier).

Toulouse har nobbat QPR:s bud på £5 miljoner för Serge Aurier (The London Evening Standard).

* * *

På torsdagen höll Alexis Sanchez representanter samtal med Liverpool rörande sin eventuella roll i Suarez-affären, men trots detta tror Arsenal fortfarande att de ligger bäst till för att signa den skickliga chilenaren. Arsenal tros vara överens med Sanchez, men Barcelona är angelägna om att han ska flytta till Liverpool istället, men det finns ingen garanti för att Sanchez kommer att acceptera det förslaget. Det kan vara så att Sanchez spelar ut Liverpool och Arsenal mot varandra. Sanchez har ännu inte tagit ett beslut och för tillfället är det endast detta som hindrar Suarez från att bli klar för Barcelona inom en relativt snar framtid. Om Liverpool inte kan locka till sig Sanchez har Barcelona indikerat att de är villiga att trigga Suarez utköpsklausul på över £70 miljoner, men även hur pengarna ska betalas måste förhandlas fram, då Liverpool vill ha merparten direkt. Liverpool hoppas på ett snabbt beslut från Sanchez för att kunna rikta blickarna mot andra alternativ om han tackar nej (The Telegraph).

* * *

Liverpool och Barcelona har alltjämt en dialog om Luis Suarez, men det kommer sannolikt inte att ske något genombrott förrän det står klart om Alexis Sanchez vill vara en del av affären. Sanchez är även ett intressant namn för Juventus och Arsenal; det sägs att han skulle föredra en flytt till London, men dessa spekulationer har inte avskräckt Liverpool, och Brendan Rodgers vill ersätta Suarez med en spelare av lika hög status (The Times).

* * *

Lovren 2

Liverpool har budat £20 miljoner för Dejan Lovren, som har lämnat in en transferbegäran, då han anser sig ha ett ’gentleman’s agreement’ med Southampton som innebär att han skulle få lämna för just £20 miljoner om ett sådant bud mottogs. Trots detta vägrar Southampton acceptera budet och vill ha mer för att släppa honom. Lovren vill spela CL-fotboll för Liverpool nästa säsong. Om Liverpool värvar Lovren ökar risken kraftigt att Daniel Agger lämnar i sommar. Agger vill inte vara en utfyllnadsspelare och är öppen inför idén att lämna om Liverpool mottar ett acceptabelt bud. Aggers prislapp ligger på omkring £12 miljoner (The Liverpool Echo).

* * *

I torsdags nobbade Southampton det senaste av Liverpools bud på Dejan Lovren. Det låg på £20 miljoner och nu kan Lovren välja att inte dyka upp på försäsongsträningen på grund av Saints agerande. Just nu befinner sig Lovren på semester och har lämnat in en transferbegäran (The Mirror).

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Hakan Calhanoglu flyttar från Hamburg till Bayer Leverkusen till 14 miljoner euro. Han har skrivit på ett femårskontrakt.

* * *

Suarez flytt från Liverpool till Barcelona kan bli klar i slutet av veckan. Klubbarna diskuterar fortfarande övergångssumman; LFC vill ha £80 miljoner medan Barcelona hoppas signa honom för omkring £60 miljoner. Alexis Sanchez är fortfarande på agendan, men han kommer inte att inkluderas i Suarez eventuella övergång och chilenarens flytt kommer i så fall ske separat (Sky Sports).

* * *

Liverpool och Barcelona är överens om en övergångssumma för Luis Suarez. Den ligger på 90 miljoner euro (Cadena Ser).

90 miljoner euro motsvarar £71,5563 miljoner.

* * *

Helt plötsligt har FIFA lindrat Suarez straff, då han numera är tillåten att träna fotboll: – Du kan inte förhindra en spelare från det, ett sådant straff vore oproportionerligt, säger Sulser enligt Yahoo.com.

Sulser bekräftar även att Uruguay väljer att överklaga straffet: – Vi har varit rättvisa, avslutar Claudio Sulser, ordförande för Fifa:s disciplinära kommitté.

Suarez får dessutom flytta om han vill: – Spelaren får inte syssla med något som är relaterat till fotboll, men en läkarundersökning för en transfer går bra – straffet handlar inte om affärer, skriver Claudio Sulser i ett uttalande.

16 kommentarer
 1. Tycker £71,5563 miljoner är för lite, speciellt nu när straffet blivit mildare. Krävde inte LFC minst £80 miljoner? 🙁

  Hade väldigt gärna sett Sanchez i en deal.

 2. Håller med, Sanchez måste ingå. Tror det blir svårt/dyrt att värva den typen av spelare annars.
  Hoppas oxo Rodgers spenderar pengarna på ngn mer spelare med spetskompetens.

 3. Deloufeu så kan de dra av 10 på priset.

  Roligt att FIFA mildrar straffet för Suarez och när han blir klar för Barca försvinner väl straffet helt.

 4. £20m för Lovren, verkligen?

 5. In med Sanchez och Alex Song +400 friska miljoner så har kastar vi upp dom gör Hummels!!!

  Då har vi 3 spelare som går rätt in i startelvan + att vi har runt 500-600 kvar av budgeten kvar från våra icke Suarez pengar!!!

  Sturridge
  Sterling. Sanchez

  Lallana
  Song/Hendo. Gerrard

  Ny 250 miljoner -Sakho-Hummels-Johnson
  Mignolet

 6. Det här låter mest som ett dåligt skämt: ut suarez 71 milj, in lovren 20 milj.
  Herregud vilka dåliga förhandlare vi har om detta stämmer. Skulle inte förvåna mig om vi kommer höja budet på lovren till 25 milj. Får vi inte sanchez heller o han går till en av våra stora rivaler Arsenal, ja då känns vi som dem stora förlorarna i sommar.

  Än är dock inget bekräftat ang detta men känslan är inte positiv.

 7. Om vi inte får Sanchez så ser jag att vi gärna går efter Cuadrado, känns som att vi kan få honom för samma peng som Sanchez. Lovren vet jag inte varför Rodgers är ute efter, hade han kostat £10-15 hade jag kunnat förstå men aldrig £25. Sen måste vi in med en anfallare till nu när Suarez försvinner, vi kommer inte klara oss med Sturridge, Sterling, Lambert, Aspas och Borini. Helst ser jag att vi gör oss av med Borini och Aspas och tar in Origi och en klassanfallare.

 8. Ian Ayre är inte direkt någon Levy, va?
  Här har vi världens hetaste anfallare. Levy hade lätt, jag säger lätt, fått närmare £100M för Suarez. Säljer billigt och köper lite för dyrt är inte bra i längden.

  Sedan är man ju inte direkt förvånad över att FIFA börjar ändra sig när Suarez närmar sig Barcelona. Straffet blir väl förkortat till 1-2 mån så Suarez får ett långt sommarlov och är klar ungefär till La Liga startar.

  Vi sitter med trumfen på hand nu. Barcelona är desperata att signa Suarez, detta måste vi ju utnyttja hårdare för få Sanchez. Ayre/Rodgers får ju gå samman med Barcelona för övertala honom att välja oss istället för Arsenal.

  Önskar vi kunde bli lite mer dominanta i förhandlingar och se till att få det vi vill ha, speciellt när vi har sådant enormt övertag som i den här affären.

 9. Mario Mandzukic hade varit en grym anfallare att få in. Väldigt underskattad spelare.
  Tycker att vi lätt kan sätta sturridge ute till höger i ett 4-3-3 system o köra Mario Mandzukic i mitten

 10. Vi ska inte byta spelsystem bara för Suarez lämnar oss utan vi ska fortsätta spela samma typ spelsystem. Nu gäller det hitta en ny lekkamrat till Suarez.

 11. Världens bästa spelare just nu går för 72 millar…

  Om det stämmer då borde ju Ayre få kicken.

  Sen går det inte att ” ersätta ” suarez så vi kan köpa vilken anfallare i världen ( utom Messi & Ronaldo ) och det är försämring.

  Fast vadå vi vann CL med Milan Baros så det ska nog funka.

  Bara för FSG och ta fram plånboken och köpa start spelare / stjärnspelare direkt efter.

  Ha det bäst i Barca suarez good luck trying To get the ball from Messi / neymar 😉

  YNWA

 12. Satan vad vi skjuter oss själva i foten när vi säljer Suarez. Vad/vem vi än får in, kommer vi att få slåss med näbbar och klor för att klara 4:e platsen. I den värsta av världar tar scums den och vi är 7:a igen.

 13. Kanske fler som har tänkt på detta.

  Någon mer som inte är förvånad över att FIFA släpper på straffet nu när han är aktuell för världens största klubb? #korruption

  • FIFA har inte släppt på straffet, än, de uppgifterna var felaktiga. Men det kan mycket väl komma att bli så när de får in en överklagan.

Kommentarer är stängda.