[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny kväll – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Juventus kan komma att norpa Alexis Sanchez framför ögonen på Liverpool och Arsenal. Juventus behöver sälja innan de har råd med Sanchez, men de är på väg att sälja Arturo Vidal för stora pengar, vilket skulle möjliggöra en värvning av Sanchez (The Mirror).

Manchester City hoppas värva Ross Barkley för sammanlagt £25 miljoner. Klubben planerar även att använda Jack Rodwell som bete för att locka Everton till att släppa Barkley. Sunderland och Newcastle är också intresserade av Rodwell, men han vill återvända till Everton på permanent basis (The Mirror).

Manchester United ser ut att värva Thomas Vermaelen för £10 miljoner efter VM (The Mirror).

QPR, Stoke och West Ham överväger den tidigare Arsenalanfallaren Eduardo, som är free agent för tillfället (The Mirror).

Tottenham och Arsenal är intresserade av Ajax unga mittback Joel Veltman (The Mirror).

* * *

Barcelona har informerat Liverpool om att de är beredda att matcha Luis Suarez utköpsklausul, som ligger på någonstans mellan £70-80 miljoner. Liverpool försöker fortfarande få Alexis Sanchez inkluderad i övergången, vilket Barcelona förvisso vill, men chilenaren har inte tagit något beslut än. Om Sanchez väljer att stanna i Barcelona så är Liverpool villiga att acceptera endast pengar för Suarez (BBC Sport).

* * *

Luis Suarez är ytterst nära en flytt till Barcelona sedan den spanska storklubben gått med på att betala hans utköpsklausul på £75 miljoner. Betalninsstrukturen måste fortfarande färdigförhandlas, men en övergång kan ske redan under nästa vecka. Klubabrna började som bekant förhandla i onsdags och framstegen har gått snabbt av den enkla anledningen att Barcelona är villiga att betala den summan som Liverpool kräver för Suarez. Liverpool hade även accepterat Alexis Sanchez plus omkring £45 miljoner, men det ser ut som att övergången kommer att bli endast pengar. Detta beror på att Sanchez inte vill lämna Barcelona och fortfarande ser över sina alternativ; hans representanter har pratat med såväl Liverpool som Arsenal (The Liverpool Echo).

Suarez

* * *

Liverpools försök att inkludera Alexis Sanchez i Suarez-övergången innebär att ingenting kommer att bli klart förrän tidigast under nästa vecka. Rapporter i Spanien gör som bekant gällande att klubbarna är överens om en övergångssumma för Suarez, men källor nära Liverpool förnekar kategoriskt att detta stämmer. Inga övergångsvillkor är färdigförhandlade och Liverpool försöker aktivt att få Sanchez som en del av affären, men samtal med spelaren och hans representanter kommer troligtvis att fortsätta nästa vecka. (Press Association Sport publicerat i The Guardian).

* * *

Bayern München är villiga att matcha Keylor Navas utköpsklausul på 10 miljoner euro (Marca).

* * *

Offiellt bekräftad överång: Adam Szalai byter Schalke till Hoffenheim, som han har skrivit ett fyraårskontrakt med.

* * *

Leicester City överväger att buda £5 miljoner för Connor Wickham. Den unga anfallaren gjorde fem mål på tre superviktiga matcher när Sunderland klarade kontraktet förra säsongen, men trots detta går han en osäker framtid till mötes. Dessutom har Wickham endast et år kvar på sitt kontrakt med Sunderland, men klubben har inlett förhandlingar om en kontraktsförlängning (The Telegraph).

* * *

* * *

Liverpool och Barcelona är överens om en överångssumma på 79,2 miljoner euro för Luis Suarez. Förhandlingar pågår dock fortfarande, då det ännu inte är fastställt om Alexis Sanchez ska ingå i övergången. Dessutom vill Liverpool ha merparten av pengarna på direkten, medan Barcelona vill betala med avbetalningar (AS).

* * *

Roma ligger närmast till hands för Ashley Cole (Sky Sports).

* * *

* * *

Fundering: Real Sociedad och tillika franska landslagets målfarliga yttermittfältare Antoine Griezmann har spelat färdigt i VM. Detta står klart sedan Tyskland besegrat Frankrike med 1-0 i fredagens kvartsfinal. Kanske kan Griezmann, som har en utköpsklausul på cirka £26 miljoner, bli aktuell för Liverpool när man spenderar Suarez-pengar?

* * *

En spelare som ryktas vara klar för Liverpool är Divock Origi:

* * *

* * *

Kommentar: Hur ska man värdera de rykten om övergångssumman som läcker ut från Spanien? Min gissning är att parterna är överens, men att summan inte riktigt stämmer. Barcelona brukar gärna läcka ut att de betalar mindre än vad de i själva verket gör, vilket Neymar-övergången är det absolut grövsta exemplet på. Summan skulle även kunna innehålla ett stort antal relativt ’säkra’ bonusar. Räkna med att de engelska tidningarna följer upp detta i natt.

* * *

* * *

Nu hävdar spanska TV3 att Luis Suarez är i stort sett klar för Barcelona, då samtliga inblandade parter är överens om de ekonomiska villkoren. Övergångssumman uppges ligga på 75 miljoner euro (ca £60 miljoner) och uruguayanen ska skriva ett femårskontrakt med klubben. Det är alltså bara Suarez signatur på ett kontrakt som fattas, om man ska tro på spanska TV3…

15 kommentarer
 1. Om Sanchez inte är en del av denna dealen så är det katastrof om det stämmer…

 2. 60?? om summan stämmer så har Liverpool gjort en av deras sämsta försäljningar någonsin och Ayre måste ha gjort sin absolut sista spelarförhandling… Tror ni på dom här uppgifterna Pelle/Jesper eller vad är den riktiga summan annars?

 3. Förstår inte riktigt, det står att Barca ska betala utköpsklausulen men du säger att summan antagligen ändå är högre. Hur går det ihop? Varför skulle de betala mer än klausulen?

  Tack för strålande jobb i övrigt!

 4. Summorna är ju spekulationer. Barca vill ju inte visa att de köper för överpriser. Det är ju ingen av oss som vet klausulen heller men detta var ju något som Suarez fick in i nya kontraktet.

 5. Dem här priserna kan ju inte stämma.
  Vi måste bara få in sanchez i dealen o jag hoppas Ayre fixar det annars känns det som att vi förlorar på affären.

 6. Ni som är blixtsnabba att klaga på Ayre, hur mkt frihet tror ni han har i sin roll??
  Är ganska övertygad om att han måste ha allt förankrat högre upp..

  • Vad menar du han måste ha allt förankrat högre upp? Att någon annan gör hans jobb åt honom?

   Även om han har en jobbeskrivning så är det väl upp till honom själv hur bra/dåligt han presterar på sitt jobb, och inte hans chefs fel? Hur bra han gör sitt jobb kan väl mätas i hur bra han är på göra affärer?

 7. Undrar om den gode Luis har tänkt igenom sin flytt till Barca? Ska bli intressant att se hur han klarar att ha lägre stjärnstatus än Messi och kanske även Neymar.
  Min magkänsla säger dessutom att Barca kommer att tappa ytterligare mark i la liga.
  Nya hjärnsläpp på g?
  Men men bara att tacka för allt han gjort för klubben på gott och ont, och önska honom lycka till.

  • # Sebbe
   Det tror inte jag, Barca står inför en generationsväxling. Att nytt Blod kommer in tror jag barar positivt. Värvningar som Raketitc, Chilesmålvakt samt Luis tror jag bara kommer göra Barca till det bättre, vi får se vem som hade rätt när vi summera säsongen 14/15:)

 8. Sälj honom nu och sätt varenda peng på James Rodrigues? Vi kommer ju aldrig kunna locka honom men helvete vilken spelare.

 9. Om vi nu inte skulle lyckas plocka in Sanchez, vad har vi då för realistiska alternativ? Namn, pris, tankar. En viss colombian som gjorde mål igår är nog inte realistisk även om vi lägger alla suarez pengarna där?

 10. Tycker inte vi ska låta Suarez gå om inte Sanchez ingår i köpet. Vill inte Sanchez så no deal. Vi måste va tuff i denna förhandling.

Kommentarer är stängda.