Liverpools doldisback är på väg bort från klubben – men även mer namnkunniga spelare kan komma att lämna.

Nat Phillips är en av Liverpools mest okända spelare. 23 år gammal har mittbacken inte lyckats etablera sig i A-laget, men likväl gjorde han en stark fjolårssäsong för Stuttgart i Bundesliga-2. Det har genererat i stort intresse för honom.

Enligt James Pearce på Athletic har Liverpol konkreta erbjudanden på bordet för Phillips. Det handlar om både bud om permanent köp och låneerbjudanden, men hittils har inte Liverpool tagit ett beslut kring hurvida man vill sälja honom eller låna ut igen. Att Phillips inte kommer att bli spelaren som ersätter Dejan Lovren kan vi slå helst fast, då den franska tonåringen Billy Koumetio har gått före honom i slutet av Liverpools försäsong.

Pearce rapporterar även att Liverpools mittbacksjakt bland annat ledde till två brittiska spår i form av Ben Godfrey och Ben White – men att klubben betraktar dem som för dyra.

* * *

Samtidigt rullar historien kring Georginio Wijnaldum vidare. Brittiska medier uppger att Barcelona ännu inte har kontaktat Liverpool angående mittfältaren – medan deras spanska kollegor rapporterar motsatsen.

Enligt Sport har Wijnaldum gett sitt medgivande till en flytt till Barcelona, och de hävdar att Barca hoppas signa honom för €15-20m under de närmaste dagarna.

Liverpool ska ha erbjudit den 29-årige Wijnaldum ett tvåårskontrakt, vilket han & representanterna anser är för kort.

* * *

I juni lämnade målvakten Kai McKenzie-Lyle efter två år i Liverpool. Idag blev 22-åringen klar för Cambridge.

Den över två långa målvakten spelar landslagsfotboll för Guyana.

6 kommentarer
 1. Vad tror ni om ryktet kring Kristoffer Ajer? Är han rätt ersättare till Lovren?

  • Vore överraskande om Ajer gick till en av Europas bästa klubbar, baserat på vad jag har sett från honom i Celtic. Men visst, om Klopp letar ett fjärdeval och kan få honom för en hygglig summa kanske det är intressant.

  • Fast samtidigt kan jag förstå tanken. Han är relativt ung (22 år), han är spelskicklig då han spelat innermittfältare förr och han har presterat bra i skotska ligan så han är van vid brittiskt spel. Skulle nog vara en bra fjärde mittback. Enda är om Matip fortsätter vara skadebenägen, då är Ajer första backup. Kan dock vara svårt att hitta någon bättre som nöjer sig med att inte vara en startspelare. Dessutom är vi kända för att inte betala för höga löner så det kan vara svårt att locka till sig grymma backups då.

  • Jo, men jag är tveksam till om Ajer håller som backup i Liverpool. Skulle vara om man ser honom som utvecklingsbar och Celtic säljer relativt billigt. Men vad jag har läst så är WBA hetaste spåret för honom, det är ju fortfarande inga bra källor som har påstått att Liverpool är intresserade.

 2. Hade varit kul om ni gjorde någon artikel på ”marginalspelarna”… Tänker på Phillips, Grujic, Origi, Shaqiri, Wilson, Karius, Kelleher, Hoever, Van Den Berg, Williams, Jones, Woodburn, Elliot och Brewster.
  Har jag glömt någon? Det har jag säkert.

  Men som sagt, hade varit kul med en liten text om vad ni tror händer dessa under kommande säsong.
  Tack på förhand!

  • Det är ett intressant spår men vi avvaktar lite, tror det kan hända mycket med många av de spelarna inom kort, nu när Klopp har gallrat på försäsongen.

Kommentarer är stängda.