Englands VM-slutspel är över efter hela 1-4 mot Tyskland. Nu förefaller en generationsväxling vara oundviklig för det åldrande engelska laget.

Det är dags att konstatera fakta; ”The golden generation” har aldrig varit i närheten av att vinna något. Englands åldrande spelare såg långsamma ut mot Tyskland och jag har ärligt talat svårt att se varför Matt Upson överhuvudtaget kom med i truppen istället för t.ex Ryan Shawcross och Gary Cahill.

Det var också snudd på smärtsamt att se Gareth Barry idag. Han har varit mycket skadad de senaste månaderna och man kan utan att överdriva konstatera att mittfältaren var underkänd mot Tyskland. Barry var direkt inblandad i samband med flera av Tysklands mål och lyckades dessutom inte med någonting rent spelmässigt. Nej, Barry håller inte måttet som defensiv mittfältare på den här nivån. Han är för trög i tanken och hans ben för långsamma.

Steven Gerrard gjorde ingen stormatch, men spelsystemet är sannerligen inte idealiskt för honom heller. Sen när är Gerrard en vänsterytter? Jag tycker att Fabio Capello borde ha petat Frank Lampard, satt in Gerrard i mitten, och någon av de kreativa yttrarna som finns till förfogande på kanten.

Samtidigt handlar eftersnacket förstås mycket om Englands mål som domaren inte såg var mål. Det var givetvis olyckligt och kunde kanske ha påverkat matchutgången. Troligtvis hade inte Tyskland fått samma kontringsmöjligheter i andra halvlek, men jag är ändå övertygad om att de hade tagit hem detta, med tanke på hur lätt de skapade målchanser när de anföll – och då menar jag även i första halvlek. Hur som helst, visar den här matchen att straffområdesdomare – som Liverpool hade mot Benfica – är ett måste, åtminstone på den här nivån.

Tyskland ser alltjämt starka ut. Många av deras spelare lirade ju U21-EM i Sverige förra sommaren och de har växt ut till fullfjädrade A-landslagsspelare. Mesut Özil – vilken spelare! Men det finns fler… Ja, Tyskland har verkligen någonting på gång.

I nästa VM både tror och hoppas jag att England kommer att mönstra ett lag som dagens tyska, både betraktat till spelarnas ålder och kvalité. Det finns massvis med unga engelska spelare som bara väntar på att få chansen i landslaget.

1 kommentar
  1. Özil har 1 år kvar på sitt kontrakt? (vet inte riktigt) men liverpool måste ju öppna plånboken och försöka få hit honom VILKEN LIRARE!

Kommentarer är stängda.