Inför matchen:

Om en dryg halvtimme är det dags för Liverpool att spela ytterligare en PL-match. Frågan är om laget fortfarande kommer att se slitet ut – som senast mot Wigan – eller om man har kurerat sig?

Den minst sagt begränsade truppen gör att Roy Hodgson tvingas mönstra i princip samma lag som mot Wigan. Den enda förändringen i startelvan är att Soto Kyrgiakos kommer in, vilket petar ut Jamie Carragher på högerbacken, och Martin Kelly på bänken.

Laget i sin helhet: Reina, Carra-Skrtel-Kyrgiakos-Konchesky, Meireles-Leiva-Gerrard-Maxi, Kuyt-Torres.

Avbytare: Jones, Kelly, Shelvey, Poulsen, Jovanovic, Babel, Ngog.

Ryan Babel är alltså tillbaka på bänken. Nathan Eccleston förpassas till läktaren.

Min förhoppning är att Raul Meireles, som ju tvingades byta tidigt senast, är tillbaka i god form. Portugisen tillför nödvändig kreativitet till Liverpools mittfält.

Stoke borta är alltid… speciellt. Ja, speciellt, på ett svårt sätt. Man kan inte ta ut en seger i förskott. Jag tror att Liverpool vinner med 3-1, men det är sannerligen inget enkelt uppdrag.

* * *

Halvtid:

Bedrövlig första halvlek av Liverpool. Carragher och Kuyt troligtvis sämst på planen. De lyckas inte med någonting.

Gerrard och Meireles står för det lilla konstruktiva spel som Liverpool har. Torres har ett extremt otacksamt jobb, där han spelar mycket felvänd och tvingas brottas om luftpastejer med Huth och Shawcross.

Delaps extremt långa inkast känns väldigt farliga, och känslan är att det bara är en tidsfråga innan hans inkast resulterar i mål för Stoke.

Liverpool ska vara glada över att det är 0-0 efter första halvlek, Stoke var klart bättre.

* * *

Efter matchen

Liverpool (och min dator) kraschade i andra halvlek. Därför kommer jag med något försenade kommentarer.

Jag gillade inte Roys approach till denna match. För mig är det nämligen en självklarhet att pressa Stoke högt upp i banan. Detta av två orsaker; 1) Deras backlinje är inte ett dugg spelskicklig, 2) När de tillåts spela på offensiv planhalva uppstår alltid fasta situationer och det är i princip deras enda offensiva vapen.

Liverpool tillät Stoke att spela bollen på offensiv planhalva. Som jag skrev under halvtidsvilan, var det bara en tidsfråga innan Delaps inkast skulle resultera i baklängesmål.

Samtidigt, utöver lagets taktik, var ju spelarna riktigt dåliga rent individuellt. Om man kollar på vad som orsakade t.ex inkastet som ledde till 1-0 så var det ju en urusel bakåtpassning av Konchesky, som Reina tvingas rensa iväg till inkast.

Sedan tycker jag faktiskt att man kan ifrågasätta domaren. Okej, han gav Delap mellan 20 och 40 sekunder till varje inkast (jag höll koll på tiden), vilket är konstigt i sig, men ännu konstigare var att han inte verkade ta hänsyn till detta under tilläggstiden. Endast Delaps förberedelser tog 3-4 minuter extra i varje halvlek, men detta avspeglades inte i tilläggstiden.

Stoke hade uppenbarligen en strategi som gick ut på att låta Delap kasta till sig farligheter, och att inte spela fotboll. Kvalitén på gräsen var under all kritik, vilket jag tror var ett medvetet drag från Stokes sida. De är ju inte ute efter att matchen ska spelas på marken ändå.

Nåja, en förlust mot detta skitgäng känns inte okej, speciellt inte med tanke på genomförandet, men jag är tyvärr inte särskilt förvånad över den dåliga prestationen.

Jag antar för övrigt att Lucas röda kort gör att Poulsen ges ytterligare en möjlighet att visa hur dålig han är.

4 kommentarer
  1. Det är ju nu officiellt att Stoke har de hårdast jobbande bollkallarna i hela Premier League. Det är ingen dålig service de har med handdukarna till Delap på höger och vänsterkanten!
    Det enda som jag tycker är synd är att domarna tillåter att varje inkast tar ungefär 40 sekunder att genomföra. Det rycker ju sönder matchen fullständigt, och jag kunde inte tro mina ögon då det var 3 minuters övertid. Borde varit 7 eller liknande! Jag är även lite osäker på om jag har sett en fotbollsmatch eller rygbymatch i första halvlek.

    • Ja, jag förstår inte hur det inte kan räknas som maskning när varje inkast tar ofattbart lång tid att genomföra. Såg att någon krönikör klagade på det förra säsongen. Skönt att domaren blåste av innan Delop hann kasta sista inkastet.

  2. Tycker Hodgson ska bort illa kvickt. Om vi ska värva unga utvecklingsbara spelare är han verkligen rätt manager för vårt kära Liverpool?? Jag tycker han har varit katastrof

  3. Roy klarar inte av att ha ett spelförande lag. Vi ligger defensivt mot sämre lag och väntar på en omställning. Detta håller inte. Det måste finnas en klar spelidé offensivt när vi äger bollen, och äga bollen ska vi göra ofta!!

Kommentarer är stängda.