[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

På fredagskvällen spelades en U21-match mellan Liverpool och West Ham. Liverpool vann med 2-0, men mest anmärkningsvärt var att den viktiga A-lagsduon Lucas Leiva och Mamadou Sakho gjorde comeback efter flertalet veckors skadefrånvaro. Lucas spelade hela matchen, medan Sakho spelade 70 minuter. Det var Sakhos första matchspel sedan skadan som han ådrog sig mot Chelsea i slutet av december förra året.

Sakho

Liverpools officiella hemsida kommenterar de comebackande spelarna så här:

With Sakho winning every header and an imposing figure at the back and Lucas controlling the midfield alongside youngster Jordan Lussey Inglethorpe’s side played some nice football at times.

Liverpool fick en tvåmålsskytt i matchen i form av Jack Dunn. Även Joao Carlos Texieira, som ju A-lagsdebuterade tidigare under säsongen, spelade matchen.

* * *

På torsdagen pratade Brendan Rodgers med The Liverpool Echo, som passade på att fråga om de utlånade spelarna Fabio Borini och Suso. Rodgers berömde Borini och poängerade att han har gjort några väldigt viktiga mål för Sunderland.

Susos framfart i Almeria kommenterade Rodgers enligt följande:

The likes of young Suso has had a terrific loan in Spain playing regular first team football.

He will come back and come into the squad in the summer and then we will assess where he’s at.

Det har som bekant cirkulerat rykten i Spanien som har gjort gällande att Suso kan vara på väg bort i sommar, men det är alltså ingenting som Rodgers varken bekräftar eller dementerar för tillfället, om jag tolkar hans kommenterer rätt.

* * *

Luke Shaw är ett av säsongens stora utropstecken i Premier League. Han jagas naturligtvis av ett stort antal klubbar, vilket naturligtvis är en kombination av hans stora sportsliga kvalitéer, engelska nationalitet och att det är ytterst svårt att hitta riktigt bra vänsterbackar.

Nu skriver The Daily Star att Manchester United är ”determined to pay whatever it takes to capture the £30m-rated defender”. Shaw är visserligen Chelsea-supporter sedan barnsben och hans föräldrar bor nära träningsanläggningen i Surrey, men José Mourinho anser inte att Chelsea bör betala den väldigt höga övergångssumman som kommer att krävas för att signa Shaw. Chelsea och Manchester City är intresserade av Shaw, men United förefaller vara absolut mest angelägna om att signa honom. Enligt Tte Daily Star är United villiga att ge Shaw en veckolön på £75 000, vilket är betydligt mer än de £60 000 i veckan som andra tonårsstjärnor som Adnan Januzaj och Alex Oxlade-Chamberlain tjänar.

* * *

En annan Southampton-spelare som har gjort en stark säsong är mittfältaren Adam Lallana. Han har fått beröm från många håll och kanter. En beundrare är Didi Hamann, som har berömt Lalana vid flertalet tillfällen.

Lallana har dessutom testats i Englands landslag på sistone – och han har presterat väldigt bra där, även om det inte direkt har varit utslagsmatcher i VM som han har deltagit i. Ibland ser engelska spelare nervösa ut när de drar på sig landslagströjan, men Lallana har gett ett väldigt moget intryck och ser snarare ut att njuta av varenda sekund som han representerar England. Min bedömning är att det är väldigt troligt att Lallana kommer att få speltid i VM i sommar.

5 kommentarer
  1. Vi kan haffa Lallana medans våra konkurrenter har ögonen på Shaw!

  2. Vill Shaw verkligen spela i en klubb utanför CL? 🙂

    • Med europaspel eller ej, kan inte vara lockande sportsligt att byta klubb för att spela under Moyes nu för tiden.

    • För tillräckligt mycket pengar så gör de flesta spelare det.

  3. Vill Shaw verkligen gå till en klubb utanför CL? 🙂

Kommentarer är stängda.