[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool har lånat ett antal spelare under de senaste säsongerna. Nuri Sahin gjorde ingen succé förra säsongen – det har heller inte varken Aly Cissokho eller Victor Moses gjort. Nigerias förbundskapten verkar missnöjd med Moses snudd på minimala speltid i Liverpool och det viskas även om att Chelsea surar över att den snabba yttermittfältaren bänkas i match efter match. Min gissning är att Chelsea inser att Moses aldrig kommer att bli tillräckligt bra, men att de surar över att den minimala speltiden i Liverpool sänker hans marknadsvärde, vilket det ju naturligtvis gör. Moses var betydligt hetare på marknaden förra sommaren än vad han kommer att vara efter den här säsongen.

Cissokho 6

Åter till Cissokho. Idag uppger den spanska tidningen Plaza Deportivo att Liverpool har beslutat sig för att inte köpa loss Cissokho. Han har helt enkelt inte imponerat tillräckligt mycket i Liverpool, skriver tidningen. Det vore föga överraskande om uppgifterna stämmer, med tanke på att Brendan Rodgers till och med föredrar att placera en högerback (Glen Johnson eller Jon Flanagan) på vänsterbackspositionen istället för Cissokho, trots att han till skillnad från de nämnda konkurrenterna om platsen är en naturlig vänsterback.

Liverpool har köpoption på Cissokho. Den ligger på 4 miljoner euro – en låg summa – men fransmannens lön är förmodligen inte i paritet med varken övergångssumman eller hans sportsliga kapacitet. Det är trots allt inget snack om att vänsterbackspositionen alltjämt är en svaghet i den annars allt starkare Liverpool-truppen, och råder inga tvivel om att Cissokho inte är lösningen på problemet. Fransmannen är förvisso väldigt löpstark och man kan se att han verkligen vill representera Liverpool, men hans teknik och passningsspel räcker inte riktigt till när tempot skruvas upp, vilket det ju stundtals gör i Premier Leaugue.

* * *

En annan spelare som verkar vara på väg bort är Glen Johnson. I en intervju med The Daily Mail säger Johnson att han trivs i Liverpool och gärna vill vara kvar, men att han ännu inte har mottagit något kontraktserbjudande. Högerbackens nuvarande kontrakt med Liverpool går ut sommaren 2015 – och således kommer endast ett år att återstå av kontraktet i sommarens transferfönster.

Idag skriver The Liverpool Echo att Johnsons framtid utgör ett dilemma för Liverpool, då Rodgers inte vill tappa den erfarna engelsmannen, men samtidigt det är helt uteslutet att FSG kommer att vilja matcha hans nuvarande veckolön på omkring £110 000. Johnson är en av de bäst betalda spelarna i Liverpool och fyller 30 senare under året; i kombination med att han har haft problem med formen och skador under säsongen innebär detta att FSG inte vill förlänga kontraktet.

The Liverpool Echo poängterar att Johnson måste acceptera en lönesänkning för att kunna bli kvar och att klubben inte vill riskera att tappa honom på free transfer sommaren 2015. Därmed kan man utan några större problem förstå att Johnson mycket väl kan komma att säljas i sommar.

* * *

England vann träningslandskapen mot Danmark. Vi LFC-fans har många skräckminnen av när ’våra killar’ har blivit skadade i den typen av betydelselösa matcher. Igår blev Jack Wilshere skadad i en närkamp med Daniel Agger. Wilsheres fotskada kommer att göra att han missar omkring 6 veckors spel. Se situationen nedan:

Aggers egen bedömning av situationen var att han inte gjorde något fult. Enligt The Mirror kommenterade Agger situationen så här: “It was 50-50. You have to go for those challenges.

“I was going for the ball and I think I got the ball, but the referee didn’t.”

* * *

Antoine Griezmann har varit en av La Ligas absolut bästa spelare den här säsongen. Nu uppger The Mirror att Manchester United är intresserade av succéspelaren. Klubbens scout David Friio är en ivrig beundrare av fransmannen och på onsdagen såg David Moyes honom göra landslagsdebut. Arsenal är också intresserade.

Micah Richards

The Mirror uppger även att ett stort antal engelska spelare är på väg att lämna Manchester City. Micah Richards och Joleon Lescott kommer troligtvis att lämna, medan Jack Rodwell och James Milner kan också ryka. Engelsmännen får inte överdrivet stort förtroende av Manuel Pellegrini – vilket det faktum att inte en enda engelsk spelare startade i Capital One Cup-finalen är ett bevis på. Richards kontrakt går ut sommaren 2015; han har blivit erbjuden ett nytt 5-årskontrakt, men vill inte skriva på eftersom han får så lite speltid. Lescotts kontrakt går ut och han kommer att lämna på free transfer i sommar.

* * *

The Daily Mail levererar också ett gäng transferrykten:

– Liverpool hoppas signa Marseilles 16-åring Maxime Lopez trots rivaliserande intresse från Arsenal. London-klubbens Gilles Grimandi har kollat på Lopez vid flertalet tillfällen, medan Liverpool bjöd in Lopez tillsammans med familjen som gäster till Merseyside-derbyt på Anfield. Då träffade tonåringen Brendan Rodgers och Liverpools ledarstab underströk att talanger får chansen i LFC:s A-lag.

– Rodgers är intresserad av att rekrytera Ben Davies och Michel Vorm, medan Yevhen Konoplyanka fortfarande är aktuell, även om Liverpool även kollar på andra alternativ. Ett sådant skulle kunna vara Valencias 24-åring Dani Parejo, som nyligen scoutades av Barry Hunter mot Granada.

– Sunderland är den senaste klubben att visa intresse för Jamaal Lascelles. Liverpool, Everton, Newcastle, Tottenham och Arsenal är också intresserade.

– Real Madrid och Manchester United är intresserade av Arturo Vidal och Paul Pogba.

– Juventus är en av flera klubbar som bevakar Robin van Persies situation i Manchester United.

– Victor Wanyama ryktas till Manchester City, som vill signa en defensiv mittfältare. Cheick Tioté är ett annat alternativ för City.

– Manchester United vill gärna signa Luke Shaw, men hård konkurrens från Chelsea gör att United även kollar på andra alternativ, som exempelvis Valencias Juan Bernat.

5 kommentarer
 1. En fråga, finns det här med ”hemma fostrade” spelare i truppen kvar i PL idag?
  Var ju väldigt liv om det för några säsonger sedan, men hur ser det ut idag? Känns som många lag i PL är rena främlingslegionerna..

  • Den finns kvar. Det är väl därför som City inte har skeppat typ Guidetti för längesen… 🙂

 2. Skulle vilja se Richard i Liverpool

 3. Skulle gärna se Cissokho kvar i Liverpool för den summan, han har verkligen visat upp sin bättre sida (iaf defensivt) under de senaste matcherna som han lirat. Behövs lite stabilitet bakåt med tanke på att vi redan som det är släpper in för många mål.
  Menar inte att han skulle vara första valet, men en given backup som kan stå för gedigna defensiva insatser. Det som talar för honom är stoltheten han visar när han spelar, det syns verkligen att han vill lira i den röda tröjan 🙂

  • Fast om Liverpool värvar en ny vänsterback bör man nog dumpa antingen Enrique eller Cissokho. Och då dumpar man ju Cissokho av sportsliga, ekonomiska och praktiska skäl. För du vill väl ändå ha en ny vänsterback?

Kommentarer är stängda.