[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Många duktiga spelare blir free agents kommande sommar. Det är naturligtvis dragkamper om de bästa. Somliga har redan skrivit på för nya klubbar. Till den sistnämnda kategorin hör extremt etablerade spelare som Robert Lewandowski (skrivit på för Bayern München) och Nemanja Vidic (Inter). Två spelare som rapporteras vara nära kontraktsförlängningar är John Terry (Chelsea) samt Fernando (Porto).

Flertalet spelare som kommer att bli free agents ryktas redan till Liverpool. Ingen bloggläsare har nog missat att Bacary Sagna (Arsenal), Ashley Cole (Chelsea), Martin Montoya (Barcelona) och Victor Valdes (Barcelona) är spelare som i olika utsträckning ryktas till Liverpool.

* * *

Här är några andra spelare som blir free agents i sommar:

Joleon Lescott, mittback, Manchester City
Många minns nog när City betalade Everton ett rejält överpris för Lescott, som ju är en fysiskt stark mittback med spetskompetenser i huvudspelet. Den numera 31-årige vänsterbacken ryktas till Besiktas, men tror ni inte att David Moyes är lite frestad på att ta honom till United, med tanke på att de kommer att tappa otroligt mycket rutin när Vidic, Ferdinand och kanske Evra lämnar?

Younès Kaboul, mittback, Tottenham
Den skadedrabbade 28-åringen spelar oftast bra – när han väl är på planen. Kaboul har varit skadad väldigt mycket och har inte tillfört så mycket som han borde kunna göra. Måste troligtvis undvika skador för att Spurs ska vilja ge honom ett värdigt kontraktserbjudande.

Jack Colback, mittfältare, Sunderland
”Bara” 24 år gammal och helt klart en mittfältare av duglig PL-klass. Han är naturligtvis ett attraktivt namn för många klubbar på tabellens undre halva.

Patrice Evra, vänsterback, Manchester United
Kommer troligtvis aldrig at fira jul tillsammans med Suarez, men kommer troligtvis att få ett väldigt fint kontrakt i sommar. Det kan förvisso inte vara helt uteslutet att Evra blir kvar i United, då han alltid ger 100% och är en rutinerad pjäs som behövs när andra inte klarar pressen att spela i en storklubb som United. Samtidigt finns säkert andra intressenter, som typ Monaco, om jag ska spekulera. 32 år gammal bör detta bli hans sista stora kontrakt.

Mateo Musacchio, mittback, Villarreal
Den numera 24-årige backen följde med Villarreal ner när de degraderades, vilket var märkligt, med tanke på att det inte saknades intressenter för hans tjänster vid tidpunkten. Bland annat var AS Roma väldigt intresserade. Det kommer givetvis inte att saknas intressenter i sommar heller när han kan ansluta på free transfer. Jag kan tänka mig att Musacchio har skapliga bud från alla de stora ligorna.

Nabil El Zhar, yttermittfältare, Levante
En gång i tiden kallade Benitez honom för sin ”lucky charm”. I slutändan verkade han inte bringa varken Benitez eller sig själv särskilt mycket tur. 27-åringen omnämns här eftersom han trots allt har representerat Liverpool. Det skulle vara kul att se honom i en mindre PL-klubb, men det bör inte hända.

Bafetimbi Gomis, anfallare, Lyon
Stor och stark anfallare som kan se klumpig ut, men som är en pålitlig målgörare i Ligue 1. När Lyon hade betydligt större ekonomiska muskler än nu värvades Gomis från rivalen St Etienne; en värvning som var väldigt kontroversiell vid tidpunkten, men sedan dess har mycket förändrats. Numera har Lyon en betydligt mindre lönebudget och Gomis lön är en ekonomisk belastning för klubben. Rykten gör gällande att 28-åringens nästa klubbadress mycket väl kan bli Newcastle.

Jeremy Menez, yttermittfältare, PSG
Allmänt överskattad fransman som PSG naturligtvis inte hör hemma i en klubb vars ambition är att vinna Champions League. Min gissning är att 26-åringen spelar i Serie A nästa säsong.

Alex, mittback, PSG
Veteranback (31 år) som fortfarande håller hög klass. Det vore väldigt överraskande om PSG inte lyckas förhandla fram en kontraktsförlängning med Alex.

Guillermo Ochoa, målvakt, Ajaccio
Otroligt reflexsnabb målvakt som har ett av franska ligans mest otacksamma uppdrag, då Ajaccios försvarsspel ofta är uselt. Med sina 28 år är han absolut inte gammal för att vara målvakt. Skulle kunna vara ett bra alternativ för Liverpool om man är ute efter en relativt billig målvakt som kan konkurrera med Mignolet.

Ivica Olic, anfallare, Wolfsburg
Den sympatiska kroaten är en blandning mellan Bellamy och Kuyt. Om man ska tro på rykten kan 34-åringen mycket väl hamna i Stoke, vilket väl vore ett lämpligt klubbval?

Andreas Beck, högerback, Hoffenheim
Landslagsmeriterad 26-åring som har spelat över 200 Bundesliga-matcher för Hoffenheim och Stuttgart. Har länge varit en talang, men har inte riktigt tagit ”det där sista klivet”.

3 kommentarer
  1. Ochoa är väll snubben med sex stycken fingrar på ena handen?

    • Ja det är han. Ser ut som han har ett extra lillfinger på ena handen.

Kommentarer är stängda.