Enligt The Times kan en av Asiens största ”sovereign wealth funds” ledd av Kenny Huang vara på väg att köpa Liverpool. De uppges ha kontaktat Royal Bank of Scotland rörande en försäljning – och är beslutsamma om att köpa klubben innan transferfönstret stänger.

Huang har dessutom kontaktat högt uppsatta personer inom Liverpool och informerat dem om sina avsikter, och sagt åt dem att stoppa utförsäljningen av spelare. Fernando Torres, som anländer till försäsongen imorgon (måndag) har blivit ombedd att fördröja sitt beslut om han ska stanna i Liverpool tills man vet utgången i Huangs försök att köpa klubben.

Liverpool har varit till salu sedan i april månad. Martin Broughton är anställdes som handplockad för ett uppdrag – att sälja klubben – men han verkar inte ha åstadkommit speciellt mycket på den fronten, och Huangs strategi att direkt kontakta RBS är förstås ett enormt bakslag för Broughton.

Huang är mycket angelägen om att köpa klubben innan transferfönstret stänger, eftersom han ämnar att ge Roy Hodgson ”significant funds” för att förstärka truppen.

Om kinserna köper klubben kommer man att sikta in sig på den enorma asiatiska marknaden, som till stor del ännu inte är ”erövrad”. De ämnar att anställa nytt marknadsfolk som är specialiserade på just detta.

Dessutom planerar Huang att bygga en ny arena så fort som möjligt, vilket ju även George Gillett och Tom Hicks lovade att göra kort efter att de köpte Liverpool, men nu ser de ekonomiska musklerna ut att vara betydligt större och ett arenabygge således betydligt mer realistiskt.

10 kommentarer
 1. Inte en dag för tidigt!

  Nu kan vi hoppas att Roy slopar tankarna på att förstärka laget med Poulsen…

 2. Passande uppdatering på natten wet dreams nu eller? (hahah)

 3. Oavsett var LFC sälj till så kan det ju banne mig inte bli sämre än idioterna (jänkarna) som har förstört flera år av Liverpools superba historia…

  • Ja, visst fan blir man nöjd av den här typen av rapporter, men det har ju blivit lite ”vargen kommer” av det, tyvärr. Jag vågar knappt hoppas längre… Men av alla potentiella köpare vore nog kineser eller indier bäst med tanke på de enorma outnyttjade marknaderna som finns där.

 4. Blir oerhört uppspelt när jag läser om detta (speciellt med tanke på att det imorse var en massa snack om någon skojare från Syrien som var intresserad, detta låter klart bättre), men dessa rapporter verkar ju typ aldrig vara sanna.

 5. Verkar nog ligga en hel substans bakom detta då även Liverpool Echo nu skriver om detta och de brukar ju inte skriva massa lösa rykten.

  Vore riktigt trevligt om det blev av.

 6. Vi får hoppas att detta verkligen blir av så den 3 1/2 år långa mardrömmen tar slut. YANKS OUT!

 7. Verkar som han vill köpa ut skulden av banken och där med kommer humle och dumle inte få ett korvöre i vinst. verkar vara en smart kille

Kommentarer är stängda.