Med tanke på fjolårssäsongens fiasko och det faktum att klubben är till salu förstod nog de flesta att den här sommaren skulle bli händelserik. Enorm omsättning på både ledar- och spelarfronten, och kanske även ägarfronten.

Nu har ägarfrågan som bekant tagit ytterligare en ny vändning, då Kenneth Huang – till synes uppbackad av enorma ekonomiska muskler – har lagt ett konkret bud på klubben. Ett bud som inte är fördelaktigt för Hicks & Gillett, men som ändå kan gå igenom, eftersom det är attraktivt för RBS, som verkar ha betydligt större makt än amerikanerna när det gäller klubbens framtid. Dessutom har RBS sitt rykte att tänka på – ett rykte som har tagit enorm skada i Storbritannien på grund av Liverpool – och att inte sälja klubben när tillfälle ges kan i det närmaste betraktas som en PR-mässig katastrof för banken.

Allt tyder på att Huangs och dennes ekonomiska uppbackning är ”the real deal”, men som vanligt vet vi västerlänningar lite om Asienrelaterade affärsmän, företag, investmentbolag etc. Vår okunnighet är förbluffande, men det är även potentialen i den asiatiska fotbollsmarknaden, vilket gör att åtminstone jag är övertygad om att kinesiskt (och indiskt) intresse bör finnas för klubben.

Fernando Torres anser som bekant att Liverpool behöver 4-5 ”top class players”. Man har fått in en i Joe Cole, och med en stark ägare kan man få in de spelare som Torres efterlyser. Det kanske är lite tidigt att spekulera om namn, med tanke på att ägarsituationen är långt ifrån utagerad, men man kan anta att en ägare som specialiserar sig på den asiatiska marknaden skulle sträva efter att få in något eller några namn som är starka där. Två spelare som är omåttligt populära i just Asien är ju Keisuke Honda och Sergio Agüero, och jag tror inte att Roy Hodgson skulle ha någonting emot att få in dessa i laget.

Oavsett om nya ägare kommer eller ej, kommer Liverpool att behöva någon eller några nya home grown-spelare. Det skulle vara otroligt roligt att norpa James Milner, som ju har jagats av Manchester City under i princip hela sommaren. Eller tänk, att kunna ha råd att köpa loss Englands mest lovande anfallare – Liverpoolsupportern Connor Wickham – från Ipswich. Och så vidare…

… För klubbens långsiktiga ekonomiska överlevnad behövs förstås en ny arena. Även här förefaller en ny ägare vara fullständigt nödvändig för att det ska kunna realiseras. Så, jag hoppas verkligen att amerikanerna lämnas skutan – det vore inte en sekund för sent – och att Huang eller någon annan lämplig tar deras plats.

5 kommentarer
 1. Liverpool är redan sjukt stora i asien och det skulle explodera till ännu större höjder med en kines som ägare till klubben och honda i laget.

 2. Riktigt bra skrivet som vanligt.
  Kan bara hålla med i allt som skrivits.
  MEN med LFC`s ”tur” så kommer säkert jänkarna dra försäljningen rättsligt så det slutar med att alla LFC`s köpe pengar frysts. Tror inte dom säljer utan stor vinst utan att ta strid.
  Så inga spelare kan värvas i detta fönster…
  Hoppas ja har fel men tänker inte tro ngt förrän jänkarna lämnat för gott.

 3. Här är en hemsida som är kritisk till de nuvarande ägarna och har ”fakta” om b.l.a. LFCs lån.

  Intressant läsning för den som inte sett det ännu. Stämmer det han skriver så är jänkarnas så kallade ”egna investeringar” inte särskilt bra för LFC.

  GO REDS!!!

 4. Honda och Wickham hade ju inte vart fel…

Kommentarer är stängda.