Det blev förlust med 0-1 mot Borussia Mönchengladbach.

Inför matchen hade LFC.tv ett snack med Roy Hodgson, där managern sa att anledningen till att varken Javier Mascherano eller Maxi Rodriguez deltog var att det är för tidigt för dem, då de nyligen anlände till Liverpools försäsongsträning efter semestern.

Liverpool vädrade hela den trupp som åkte med till Tyskland, och endast Daniel Ayala spelade hela matchen. Det innebar att både Joe Cole och Danny Wilson debuterade i Liverpooltröjan, medan de minst sagt unga talangerna Raheem Sterling samt ”Suso” debuterade i A-lagssammanhang.

Det är självklart ytterst anmärkningsvärt att den blott 15-årige(!) Sterling fick hoppa in, likaså den 16-årige ”Suso”. Den sistnämnde spelade oerhört lite, men Sterling fick ungefär tio minuter, och visade faktiskt prov på snabbhet, initiativförmåga och bra inställning, även om han blev lite väl het när han gjorde en ful kapning, som resulterade i gult kort. Han ville väl helt enkelt för mycket.

Matchen annars? Ingen fantastisk match, precis. Joe Cole och Steven Gerrard hade några kombinationer som kunde ha resulterat i någonting bra, vilket bådar gott inför framtiden.

Tyskarnas mål kom till efter klantighet från både Diego Cavalieri och Daniel Ayala… Danny Wilson kändes bättre än Ayala, det tycker jag är bra, med tanke på att skotten hade varit ett onödigt köp annars.

Den som jag tycker var bäst i Liverpool var Jonjo Shelvey. Talangen såg ut att njuta av varje sekund med Gerrard på innermittfältet. Hans passningsspel var mycket bra och han slog inte endast de enkla passningarna. Han krigade mycket och ville ha bollen mycket – ja, han var helt enkelt väldigt involverad i händelseutvecklingen ute på planen.

9 kommentarer
 1. Klasskillnad på Aurelio och Insua på vänsterbacken. Tyvärr så håller Insua verkligen inte defensivt och det var ju öppen gata. Är det realistiskt att fortfarande hoppas på Figueroa?

  • Liverpool gör nog sitt yttersta för att sälja Insua, men det är en svår situation… Han vill ha bra betalt av sin nya klubb, och eftersom han bara har ett år kvar på sitt kontrakt med Liverpool, är han antagligen väl medveten om att han skulle kunna vänta med att byta klubb tills nästa sommar, då han i egenskap av free agent skulle kunna få ett väldigt bra kontrakt. Så allt det här med att ”Insua är ung och kan bli bra på sikt” är ju bara meningslöst snack såvida han inte förlänger med Liverpool.

   Dessutom håller det ju inte att gå in i en säsong med Insua och Aurelio som vänsterbackar… Det har vi sett bevis på. Nu måste Liverpool sälja Insua… Man får väl helt enkelt ta i med hårdhandskarna och förklara att man ämnar att köpa en ny vänsterback och att Insua i så fall kommer att bli tredjevalet på positionen. Då kanske han accepterar Fiorentinas eller någon annan klubbs kontraktserbjudande.

   Av att döma utifrån den senaste veckans spekulationer verkar Konchesky vara en troligare värvning än Figueroa. Det blev ännu viktigare med home grown-spelare när Luke Young tackade nej.

 2. Jag hoppas att så är fallet. Eftersom att han spelade idag så kan man väl bara anta att affären med Fiorentina verkar vara körd, tyvärr.

  Nej, det håller inte. Aurelio kommer ju med största sannolikhet bli skadad innan September och då är det samma situation som förra säsongen. Men det tror jag inte att Roy kommer låta hända, han är ju inte dum.

  Jag tror inte att Konchesky värvas bara för att det ska värvas någon. Om vi ska värva någon så måste han vara tillräckligt bra. Den vänsterbacken som vi kommer att värva kommer att vara förstaval, och det kan man inte säga att Konchesky är. Det tycker iaf inte jag.

  Jag tycker inte att home grown är ett speciellt stort problem för tillfället då flera yngre spelare kan fylla den kvoten om vi inte får tag på en engelsk spelare som håller tillräckligt hög klass. Pacheco kommer säkert att räknas in i home grown-kategorin exempelvis, en spelare som håller högre klass än en engelsk medelmåtta.

  • Jag tycker inte att Pacheco har visat speciellt mycket. Nemeth var minst lika bra i U20-VM, men eftersom Pacheco nyligen var bra i U19-EM är han en större hype i dagsläget… Nemeth platsar ju inte i Liverpool och U20-VM är mycket bättre än U19-EM, så förstår egentligen inte varför alla hyllar Pacheco. Fanns det någon PL-spelare i det engelska U19-landslaget som Spanien slog ut? Ser inte direkt varför Pacheco skulle vara given i Liverpools trupp. Om man jämför med Konchesky, som visserligen spelar på en helt annan position, är ju han en oerhört erfaren spelare som man vet håller i Premier League, och som man vet kan gå in och göra jobbet på ett bra sätt. Jag skulle gärna se att Pacheco lånas ut och får chansen säsongen efter om han gör bra ifrån sig där. Han petar ingen av Liverpools etablerade offensiva spelare i dagsläget… Typ Babel kanske inte är någon stjärna i Liverpool, men han är mycket bättre än Pacheco i dagsläget.

   HG-spelare nu;
   1. Gerrard
   2. Carra
   3. Johnson
   4. Darby
   5. Cole
   6. Spearing
   7. Insua
   8. Pacheco

   Men om alla dessa är med, får ju Liverpool bara ha 17 till spelare i truppen… Dessutom behövs inte Pacheco anmälas bland de 25 spelarna eftersom han fortfarande är en U21-spelare, samma sak med Kelly, Wilson etc.

   Dessutom är jag extremt tveksam till om t.ex Darby håller måttet… Nej, jag skulle gärna se att Liverpool köper in minst 2 till HG-spelare. Mycket synd att Luke Young inte ville skriva på.

 3. På tal om Nemeth, vart håller han hus? Borde inte han få chansen att visa upp sig nu på försäsongen?

  • Nemeth verkar inte längre vara önskvärd i klubben.

 4. Jag har tyvärr inte sett på U-19 EM, så jag vet inte hur Pacheco gjort ifrån sig direkt, det enda jag hört är resultat, och någon bild på Pacheco med världens minsta pokal.
  Jag grundar mina tankar på det jag såg av Pacheco förra säsongen och hur han spelat för reserverna. Pacheco har visat stor potential och har dessutom lyckats vara skadefri. Om Nemeth varit skadefri kanske han redan varit i a-laget nu, men det har han inte, så därför är han där han är.

  Jag tycker inte att Konchesky håller, han platsar inte i Liverpools förstaelva. Han var enligt mig den sämsta spelaren i Europa League-finalen och det var ganska uppenbart att han inte höll måttet på den stora scenen, där Liverpool vanligtvis spelar. Att man är erfaren och engelsk är inte allt, man måste ha kvalité!

  Andra spelare som jag hoppas att jag slipper se nästa säsong är: Degen, EL Zhar, Plessis, Ayala, Insua, Darby.
  Instämmer angående Luke Young, hade varit en smart värvning!

  • Angående Konchesky: Han har varit en del av ett oerhört stabilt PL-försvar i Fulham, och han har en hel del offensiv kvalité i sig. Jag tror inte att Insua hade klarat av att vara en del av ett stabilt försvar på samma sätt.

   Alltså, jag tycker att Pacheco är bra, men vem ska han peta i Liverpool? Babel? Cole? Kuyt? Maxi? Kan inte riktigt se att det finns plats för honom, tyvärr. Lika bra att låna ut till en klubb där han kan ta en tröja och utvecklas.

 5. Vet du något mer om Nemeth? Känns konstigt att han inte är önskvärd längre när han setts som den kanske största talangen på forwardssidan och inte fått chansen att prova på A-laget i Liverpool. Han gjorde väl ganska bra ifrån sig hos AEK va?

Kommentarer är stängda.